27.3.12

Havainto immuunijärjestelmän monimutkaisuudesta

Viruksia on monenlaisia. Joitakin vastaan on tehokkaita rokotteita. Jotkut virukset ovat niin vaarallisia, ettei mikään rokote toimi (esim. myyräkuume). Monimuotoisuus takaa, että viruksia löytyy myös näiden ääripäiden väliltä.

Tuore tutkimus immuunijärjestelmästä on erittäin jännittävä. Tutkijat ovat tiirailleet antigeenien ja immuunivasteen vuorovaikutusta. Selvisi, että tiettyjen virustulehdusten kohdalla immuunijärjestelmä lähtee toimimaan ilman vasta-aineita. Vesikauhulle sukua olevalla VS-viruksella testattiin hiirien immuunijärjestelmää. Vasta-aineita tuottavat B-solut oli lamautettu ennen virusten istuttamista. Kuitenkin immuunipuolustus lähti liikkeelle virusta vastaan. Se oli mullistava löytö. Opittu immuniteetti ei olekaan ainoa keino selviytyä vesikauhun kaltaisista (soluja tuhoavista) viruksista. Luonnollinen immuniteetti on myös laukaistavissa uusien virustulehdusten kohdalla.

Kaiken kaikkiaan havainto voi auttaa aivan uusien hoitojen kehittämisessä. Kokeen tulos avaa ovia sen selittämiselle miksi joillakin ihmisillä voi olla alhainen määrä vasta-aineita, mutta vahva immuniteetti tiettyjä tauteja vastaan. Vaarallisille virukselle voidaan ehkä kehittää aivan uusia rokotteita.

Mutta miten tämä lääketieteen uutinen otettiin vastaan foliopiireissä? NaturalNews.comin Ethan Huff on selannut samaa tiedeuutista. Otsikko kertoo mitä on luvassa.

Rokoteteorian perustat murenevat kun tiede paljastaa vasta-aineiden olevan turhia!!!


But the new research highlights the fact that innate immunity plays a significant role in fighting infections, and is perhaps more important than adaptive immunity at preventing or fighting infections. In tests, adaptive immune system antibodies were shown unable to fight infection by themselves, which in essence debunks the theory that vaccine-induced antibodies serve any legitimate function in preventing or fighting off infection.


Ja lopussa:

So once again, the myth that vaccinations serve any sort of legitimate medical purpose has been deconstructed by breakthrough science. Regardless of whether or not the mainstream medical community wants to admit it, pro-vaccine ideology is increasingly finding itself in the dustheap of outmoded pseudoscience.

Jos typeryys sattuisi olisi Ethan A. Huff parhaillaan teho-osastolla.

Se että on olemassa joitakin virusryhmiä, joita vastaan opittu immuunipuolustus luovuttaa, mutta luonnollinen immuniteetti voikin toimia, ei mitenkään tarkoita, että rokotteet olisi todettu tarpeettomiksi. Immuunijärjestelmä on niin monimutkainen ja -tahoinen, ettei kyseinen B-solujen toimintaa testannut ryhmä ole varmasti hautaamassa rokotteita. He havaitsivat, että lamautetut B-solut pystyvät tuottamaan kemikaalia, joka vuorostaan aktivoi makrofaageja. Makrofaagit tuottavat suojakuoren VS-virusta vastaan. Tästä voidaan päätellä, että tiettyjä viruksia vastaan voidaan taistella myös ilman aktiivisia B-soluja.

4 comments:

Matoisa-Lankku said...

Hauskaa tuo rokotevastustajien sitkeä tarve mitätöidä vasta-aineiden merkitys. Jos vaivautuu lukemaan yhtäkään immunoloigan perusoppikirjaa, huomaa kyllä että asia ei ole ihan niin yksinkertainen (siis että joko niillä ON tai EI OLE merkitystä). Aika pitkään on ollut selvää, että joidenkin infektioiden kohdalla tuotetut vasta-aineet eivät auta infektion voittamisessa ja / tai anna suojaa uusintainfektiolta.

Kyseinen tutkimus on mielenkiintoinen, mutta tulkinnassa on tietenkin oltava varovainen. Ensinnäkin, käytetty vesicular stomatitis virus hiirellä on tavallaan "vain" koemalli, joskin kyseinen virus on ilmeisesti infektoi hiiriä myös ihan luontaisesti (esim. tässä lisätietoa: http://www.oie.int/fileadmin/Home/eng/Health_standards/tahm/2.01.19_VESICULAR_STOMITIS.pdf ).
Toiseksi NaturalNews jättää "vaihteeksi" huomiotta muutaman oleellisen pointin (tuskin ovat lukeneet alkuperäisjuttua, tai sitten eivät ymmärtäneet, tai haluavat tahallaan johtaa harhaan, jokainen valitkoot itse). Ensinnäkin infektioreitin vaikutus - kun hiiret infektoitiin suoneen (i.v.), oli vasta-aineilla merkitystä hiirten selviytymisessä, mutta ihon alle (s.c.) infektoitaessa ei (eli tämä "julkituotu löydös" siitä että B-solujen tuottama yhdiste stimuloi tyyppi 1 interferonivasteen makrofageissa, mikä auttaa infektion siivoamisessa). Suora lainaus jutusta: Consistent with earlier findings (Thomsen et al., 1997), our experiments confirm that antibodies are critical to survive i.v. VSV infection; however, a humoral response is neither required nor sufficient to prevent fatal neuroinvasion when VSV is given subcutaneously.

Toiseksi, tämä koskee primaarista infektiota! Eli ensimmäistä kohtaamista viruksen kanssa. Vaikka siihen siivoamiseen ei tarvittaisikaan opittua haaraa (solu- tai vasta-ainevälitteistä), muodostuu muisti ja sitä kautta suoja uusintainfektiolle. Tästä taas huolehtii - mikäpäs muu kuin neutraloivat vasta-aineet. Jutusta: Thus, the essential contribution to VSV immunity by adaptive immune cells appears to be 2-fold. (1) During primary infection, B cells are critical enablers of innate immune responses by inducing and maintaining SCS macrophage phenotype through LTa1b2 presentation. (2) During secondary infection in the presence of stablished immunological memory, antiviral antibodies neutralize infectious virions before host cells can be infected.

Rabies-viruksen kanssa ei siis kannata lähteä testaamaan josko se luontainen immuniteetti sen siivoaisi, kun ensikohtaaminen viruksen kanssa on yleensä myös viimeinen. Jutussa spekuloidaan kuitenkin tämän löydöksen merkitystä rabies-altistuksen jälkeisessä hoidossa, sillä aina ei rokote-sarjalla ja immunoglobuliinihoidolla saada estetyksi taudin kehittymistä. Voisiko tästä B-solu > interferoni löydöksestä olla apua tässä kohtaa - jää nähtäväksi.

Lisäksi tietenkin tämänkaltaiset löydökset vaativat vahvistusta, eli jäämme odottamaan muiden tutkimusryhmien löydöksiä asian tiimoilta.

Mutta tällaiset seikat eivät tokikaan häiritse turhaan NatNe:n kaltaisia sivustoja.

Paholaisen Asianajaja said...

Matoisa-Lankku, haastan sinut lukemaan noita NatNews.comin lukijakommentteja. Itse kestin neljänteen kommenttiin asti. Sitten piti sulkea läppäri ja mennä lyömään päätäni seinään.

tyy said...

Näihin on vielä hankalampi suhtautua kuin fundamentaaliseen uskontoon. Vai ovatko nämä sitä?

Tämä hörhöilyn laji ei mäppäydy aivoihini hyvin.

Matoisa-Lankku said...

PA - kyllä sä voitat tämän laji, en pysty menemään edes koko sivustoille, koska menee viikko pari siitä aivovauriosta toipumiseen. Mieluummin tungen neuloja kynsieni alle ;-P.

Tulee kyllä aika epätoivoinen olo jos tämän tapaiset sinänsä erinomaisen mielenkiintoiset ja merkittävät tutkimuslöydöt väännetään ihan vituralleen ideologian mukaisiksi.