27.3.12

Uusi Skeptikko on täällä

Valtakunnan virallinen Skeptikko-lehti on päivittänyt ulkoasuaan. Koko kasvoi jämäkkään A4 kokoon. Vanhat versiot olivat kansikuvineen kovin vaihtelevia. Alkutaipaleella kansissa komeili mustavalkoisia piirustuksia. Sitten mustavalkoisia valokuvia. Lopulta tyylikkäitä värikuvia.Päätoimittaja Risto K. Järvisen titaanikoura on ruoskinut rakennetta modernimpaan suuntaan. Aiheissa on vakavaa asiaa, hieman huumoria, keskustelua ja uutisia. Veren, hien ja kyyneleiden maaginen yhdistelmä tuotti tällaisen 32-sivuisen Skeptikko-lehden.Tuota kehtaa heilutella julkisella paikalla. Peräti lasten edessä. Sisältöä pääsee tuottamaan, jos vain yhtään kiinnostaa kirjoitella mielenkiintoisia artikkeleita. Onhan siellä minun kirjoittamia höpinöitä, joten kynnys ei ole kattoon naulattu. Ota rohkeasti yhteyttä toimitukseen.

En ole vielä suorittanut vertailevaa lehtitestiä Skeptikolla. Jos saan taivuteltua apulaiseni testausasentoon, niin ilmoitan tulokset kommenteissa.

7 comments:

Morze said...

Vai tähän ne tuhannet eurot Suomen valtiolta ja lääketeollisuuden lahjusrahat valuvat?

tyy said...

Joo, Skeptikko tosiaan putkahti postilaatikosta. Näyttäähän se vähän uudelta.

Mutta on silti jotenkin aivan yhtä tylsä julkaisu kuin 80-luvulla.

EI tarkoita sitä, etteikö lehdessä olisi asiaa, mutta en ole varma kenelle se on suunnattu. Skeptikot ovat jo skeptikkoja.

Kenelle lehti pitäisi suunnata?

Skepakkomies said...

Itse luin lehden kannesta kanteen heti ilmestymispäivänä. Uusi ulkoasu on mielestäni hyvä, eikä jutuissakaan ole valittamista. Oli mielestäni jopa tavallista räväkämpi.
Illalla kuuntelin vielä netistä koko esitelmän uskomushoidoista ja kuluttajasuojasta rutiinihommien ohessa. Samanlaisia nettilinkkejä saisi olla vaikka lisää, tietenkin tekijäoikeuksia kunnioittaen.

Ekalle kommentoijalle.
Eihän me toki lääketehtaan lahjuksia mihinkään lehdenläpyskään käytetä. Kyllä ne rahat palaa Karibialla virkistyslomilla.

Paholaisen Asianajaja said...

"Mutta on silti jotenkin aivan yhtä tylsä julkaisu kuin 80-luvulla."

Olen tiedostanut saman ongelman. Osin johtuu siitä, että aivan samat huuhaat kiertävät vuodesta toiseen. Osin siitä, että aika ei vaan riitä kirjoittamaan kaikesta ajankohtaisesta. Onneksi on sentään tullut tuo Skepsiksen Youtube-kanava, jotta näkee niitä yleisöluentoja.

Paholaisen Asianajaja said...

Eihän me toki lääketehtaan lahjuksia mihinkään lehdenläpyskään käytetä. Kyllä ne rahat palaa Karibialla virkistyslomilla.

Isäni neuvoa noudattaen; rahat menevät viinaan, naisiin, ja loput turhuuteen.

Kohdallani se tarkoittaa siis lisää kirjoja, videopelejä ja scifisarjojen dvd-bokseja.

Acme Co. said...

Onko näillä über-skeptikoilla joku erityinen fiksaatio käyttää keskimmäisen nimen alkukirjainta nimessään (Jussi K. Niemelä, Risto K. Järvinen)? Antaako se katu-uskottavuutta? Vai haluaisiko jokainen salaa olla Kelju K. Kojootti?

Paholaisen Asianajaja said...

K:n mysteeri selviää vain valan vannoneille skeptikkokulttilaisille.