29.8.11

Vihdoinkin voitto ID:lle! osa 2

Viimeksi saimme tietää, että Kalifornian tiedekeskuksen ja konservatiivien American Freedom Alliancen välinen käräjäinti on loppusuoralla. AFA syytti tiedekeskusta syrjinnästä kun keskus perui Darwin's Dilemma (katsottavissa Youtubessa) elokuvan esittämisen tiedekeskuksen tiloissa. Osavaltion rahoittama laitos ei saisi syrjiä elokuvia. Darwin's Dilemma kertoo siitä miten kambrikauden räjähdystä on tutkittu ja minkälainen ongelma se on evoluutioteorialle. Elokuvassa kerrotaan, että kaikkein paras selitys räjähdykselle on informaation älyllinen lähde. Elokuvan katselemisen jälkeen voisi lukaista Andrew Parkerin kirjoittaman In the Blink of an Eye -kirjan, jossa esitellään valokytkinteoria melko vakuuttavana vastauksena kambrikauden mysteeriin.

Tämän kuukauden viides päivä selvisi, että osapuolet ovat sopineet kinastelun. Kuitenkin sovittelun ehtoja ei julkaistu. Molemmmat osapuolet ovat olleet hissukseen asiasta. Ehtojen paljastumista joutui odottamaan parisen viikkoa.

Discovery Institute julkaisi tiedotteen, jossa kerrotaan mitä tiedekeskuksessa tulee tapahtumaan.

The state-run California Science Center (CSC) has paid $110,000 to settle a lawsuit by American Freedom Alliance (AFA) against CSC for violating AFA's First Amendment free speech rights to advocate intelligent design (ID), according to Discovery Institute. As part of the settlement, the CSC also has invited AFA to present the ID event it previously cancelled.


AFA sai 110´000 dollarin suuruisen korvauksen. Sen lisäksi tiedekeskus lupautuu esittämään Darwin's Dilemma -elokuvan tiloissaan. Sovittelu onkin niitä harvoja asioita jotka ovat kallistuneet positiivisesti Discovery Instituten laariin. Discovery Insitute pääsee kehumaan sitä, miten pahat darwinistit ovat vastustaneet sananvapautta. Esityksen peruminen viime hetkellä olikin erittäin huono liike, olkoonkin taustalla mahdollinen IDeistien sopimusrikkomus. IDeistit pääsivät pukeutumaan marttyyrin kaapuun. Nyt emme saaneet ennakkotapausta siitä miten yhdysvaltalaiset tiedekeskukset voivat käsitellä IDeistien tuottamia elokuvia. Kalifornian tiedekeskus taipui nopeimman ja pienimmän haitan tielle.

--------------------Edit--------------------

Pharyngulassa parempi selitys tapahtumista.

No comments: