23.8.11

Vallankaappaus Zimbabwen kirkoissa

Nolbert Kunonga sai ekskommunikaation anglikaanisesta kirkosta vuonna 2007. Hän oli hieman liian konservatiivinen kirkon makuun. Zimbabwen presidentti Mugaben tukijana hänellä oli kuitenkin helppoa löytää työpaikka kirkollisen uran jatkajana. Vanha suola janotti, joten Kunonga punoi juonia anglikaanisten tilojan lunastamiselle. Kirkolla oli noin 3000 kiinteistöä; kirkkoja, sairaaloita, kouluja, jne. Niihin sidottu varallisuus ei tietenkään ollut merkittävin tekijä Kunongan pääkopassa, vaan huoli vääräoppisuuden vaikutuksista Zimbabwessa. Presidentti Mugabe ja monet muut ovat varoitelleet kansalaisia homoseksuaalisudeen vaaroista ja löytäneet lääkkeen homouteen. Kunonga on mukana saarnaamassa miten liian liberaalit näkökulmat korruptoivat muuten niin puhtoisen maan. Hän on palkannut aikaisemmin mm. köriläitä tukkimaan katedraalien ovet, kun uuden piispan virkaannimittämisseremoniot olisivat alkamassa. Uusi piispa jouduttiin ylentämään kilometrin päässä urheilukentällä. Ja muuta fundamentalistista menoa. Kunonga saa tukea hallitukselta ja tietenkin poliiseilta.

Tämän takia, kuin ihmeen saattelemana, Kunonga on päätynyt anglikaanisen provinssin pääuskovaiseksi. Samoin aivan ällistyttävien yhteensattumien kautta maan tuomioistuimissa on päätetty, että anglikaanisen kirkon tiloista häädetään nykyiset työntekijät. Ensimmäiset häätöpaperit on toimitettu. Aivan kuten Kunonga on vaatinut erottamisestaan lähtien. Tilalle astuvat puhtaan velvollisuudentunnon pakottamana Kunongan asettamat seuraajat. Joiden ennustan olevan Mugaben tukijoita. Teologinen kiistely ei liity tähän ilmiöön.

Riippuen siitä kuinka paljon Kunonga ja kumppanit saavat tukea Mugabelta on Zimbabwesta tulossa seuraava Uganda.

1 comment:

Anonymous said...

Mutta mitäs jos tervehdyttävä raiskaus ei asetakaan henkilöön tervettä himoa vastakkaiseen sukupuoleen, vaan tekeekin henkilöstä bi:n? Pitääkö toimenpide sitten uusia?