12.8.11

Luettavaa viikonlopuksi

Vuorossa linkkikimara näin vilkkaan viikonlopun alla.

Amy Winehousen kuolema oli kolaus pop-musiikin (tai mitä tyyliä Amy sitte lauloikaan), joten hautajaiset vetävät puoleensa toimittajia. Juutalaiset perinteet eivät kuitenkaan katso hyvällä tatuoitua ihoa. Ortodoksit eivät tykkää, jos juutalaiset hankkivat tatuointeja. Onneksi liberaalit tulkinnat huomioivat, että vanhojen sukupolvien säännöt koskivat kaanalaisten tapojen kauhistelua. Nykyään on ihan oolrait hankkia juutalaiseen pakaraan kaunis tatuointi.


------------------------------------


Meksikon raju huumesota ei laannu. Jengit teurastavat väkeä ja poliisit vastaavat rynnäkkökivääreillä. Ihmiset kärsivät. Apua ollaan tuomassa Vatikaanista asti. Eikä mitään turhaa apua, sillä Meksikoon lähetetään paavi Johannes Paavali II:sen jämät. Ei tietenkään koko ruumista vaan paavin verta. Veripullon esittelyllä toivotaan kansalaisten kiinnittävän jälleen huomiota Jumalaan. Veri kiertää 100 kaupungissa. Toivotaan, että reliikin palvonta tuo lisää rauhaa levottomaan maahan.


------------------------------------


Sitten pieni katsaus siihen miten Suurhelsingin kristillinen koulu vertailee kristillistä ja postmodernia kasvatusfilosofiaa. Tunnustan, että en ole perehtynyt modernin pedagogiikan salaisuuksiin. Ovatko ei-kristillisellä periaatteella opettavat opettajat vastakkainasettelun uhreja?


------------------------------------


Ja taas -sarjaan täydennystä saadaan pastori Shawn Ratigan tapauksesta. Kansas cityn katolisesta hiippakunnasta tulee huonoja uutisia. Siellä kierrätettiin alaikäisistä tytöistä kiinnostunutta Ratigania. Tieto epäsoveliaasta käytöksestä tuli koulun rehtorin korviin jo vuosi sitten. Valitus seurakunnalle ei tuottanut tulosta, sillä pappipulaan vetoava piispa Robert Finn vain laittoi Ratiganin toisen seurakunnan sekaan.

Uudessa seurakunnassa 45-vuotiaan pastorin meno jatkui. Hän oli valokuvannut 12-vuotiaan tytön haaraväliä, kun hänellä oli urheilushortsit jalassa. Vihdoinkin poliisi kiinnostui pastorista. Hänen läppäristä löytyikin alastoman tytön kuva. Ratigan oli kuvannut sen itse. Tutkinnan edetessä ilmeni vanhoja hyväksikäyttötapauksia.

------------------------------------New York laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot. Se jos mikä sai perinteisiä arvoja puolustavien verisuonet värisemään. National Organization for Marriage ja The American Principles Project ovat vastustaneet lakimuutoksia kaikkialla. Avioliittoinstituutti tuhoutuu, jos avioliitto sallitaan samanlaisten sukuelinten hallitsijoille. Näiden laitosten suunnaton pettymys kasvoi entisestään, kun republikaanien puolue ei tuominnut New Yorkin avioliittolain muutosta. Vastaus on onneksi selkeä. Presidenttivaalien lähestyessä ehdokkaat eivät ota jyrkkää kantaa homoliittoihin. Tuoreimmat gallupit ovat osoittaneet, että yhdysvaltalaisten enemmistö on homoliittojen puolella. Moralisoivat puheet karkottavat uuden sukupolven äänet.

------------------------------------


Toisaalla Jenkkilän politiikassa senaattori Al Franken on ärsyttänyt Focus on the Familyn konservatiiveja. FoF:in Tom Minnery esitelmöi paneelille homoliitoista. Hän käytti asiantuntijapaperina julkaisua, jossa "omien biologisten vanhempiensa, tai adoptoineiden isien ja äitien, kanssa elävät lapset olivat terveempiä ja onnellisempia." Franken oli Minneryn harmiksi lukenut saman raportin läpi. Hän huomautti, että raportissa puhutaan ydinperheestä, ja se määritellään sukupuolineutraalilla tavalla. Minnery oli hieman vapaamielinen tulkinnassaan. Frankenin paljastus oli konservatiivien mielestä törkeä teko. Konservatiivinen Family Research Center yritti puolustaa Minneryä määritelmä kikkailulla, mutta siteeratun paperin tehnyt tohtori Debra Blackwell puolustaa Frankenin tulkintaa: paperista ei voi vetää johtopäätöksia hetero- tai homoperheiden eroista.

Epämääräiset tulkinnat eivät ole harvinaisia, kunhan ne tehdään Jeesuksen puolesta.

------------------------------------


Oletko yhtään yllättynyt siitä, että FoxNews esittää ilmaston lämpötiloja hieman epätarkasti?

------------------------------------


Lontoon mellakat tuhoavat talouksia, liikkeitä ja ihmisiä kuolee. Se jos mikä vetää puoleensa toisten kärsimyksellä eläviä parasiitteja. Eli skientologeja. Birminghamin skientologiakonttori on määrännyt kaikki mahdolliset haarakonttorit auki, jotta skientologit voivat tarjota apua sitä tarvitseville. Suomeksi tuo tarkoittaa sitä, että L. Ronin dianetiikkaa myydään entistä suuremmalla tarmolla. Ja vanhoilta jäseniltä kynitään entistä enemmän rahaa/lahjoituksia.

1 comment:

Morze said...

Ei saa unohtaa Brittien julkaisemia ufo-arkistoja. Kaikkien vapaasti ladattavissa osoitteessa
http://ufos.nationalarchives.gov.uk/
ilmeisesti kuukauden ajan. Tavaraa riittää tosin tuhansia sivuja ja resoluutio on paikoin huono, mutta luulisi jonkun hörhön tuolta jotain " mullistavaa" löytävän. Ainakin voi ihmetellä brittiviranomaisten kärsivällisyyttä joissakin materiaalin kirjeissä.