2.8.11

Hyvästi Archaeopteryx

Kauhistuttavia uutisia kaikille evoluutiopalvojille. Ateistien suuresti palvoma epäpyhäinjäännös, eli Archaeopteryx lithographica fossiili ei ole enää evoluutioteorian tukena. Näin on päätelty siitä, että uuden Nature -paperin mukaan Archaeopteryx ei ole lintu. Tutkijat mittailivat Xiaotingia zhengi fossiilin muotoja. Ne ja muut sitä muistuttavat fossiilit laitettiin raksuttamaan kladistiikkaohjelman sisään. Tulos luokitteli tuoreimman löydön lähemmäksi lintuja kuin Archaeopteryx. Archaeopteryx päätyi laskuissa kauemmaksi linnuista niiden sukupuussa! Ennen lintujen sukupuun juuressa tököttänyt liskolintu ei olekaan lintu.

Vai olisiko uuden tutkimuksen kauhistelu perusteltua? Onko Archaeopteryx vieläkin merkittävä fossiili?

Itse paperin kirjoittaneet tutkijat sanovat, että kladistiikkalaskenta on suuntaa antava tilastollinen näkemys liskolinnun sukupuusta. Sukupuu on kuitenkin entistä sekavampi.

PZ Myers selitti selkeästi kuinka suuri muutos sukupuissa tapahtui.
Naturen kuvateksti vapaasti käännettynä:


Archaeopteryx siirtyi lintuihin liitetystä Avilan oksasta dinosaurusten Deinonychosaureihin. Kallon muodon perusteella Archaeopteryx on enemmänkin lihansyöjä ja siksi paremmin uudessa paikassa. Lintuihin jäänyt Xiaotingia oli kasvissyöjä.

Lue myös lisää tietoa Naturen pdf-tiedostosta.

Kaikki tämä on onneksi yhdentekevää kreationisteille, sillä he tietävät Archaeopteryxin olevan aina jotakin muuta kuin välimuotofossiili. Liskolintu on aina ollut pelkästään liskomainen lintu eikä välimuoto. Tai vuorostaan pelkästään lintumainen lisko eikä välimuoto. Tai liskolintu on pelkästään "mosaiikki" kuten Tapio Puolimatka on kirjoittanut.

Archaeopteryxin "pelkkä lintu" kantaa on toistettu mm. Pekka Reinikaisen Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu -kirjassa:

"Archeopteryxiä ei nykyään enää voida pitää välimuotona, sillä sen fossiileista on löydetty lintujen keuhkoille tyypilliset ilman täyttämät ontelot (Proceedings of the Royal Society of London, Series B. 267, 2501-2505 (2000). Archaeopteryx on sukupuuttoon kuollut lintu."

s. 76


Ja hieman myöhemmin.

"Yhdistävänä linkkinä pidetyllä Archaeopteryxillä oli tarkalleen samanlaiset sulat kuin nykylinnuilla. Sulkien kappaleita on myös löydetty meripihkan sisältä varhaiselta "liitukaudelta", jolloin on voitu todeta niiden moderni rakenne. Fossiilitutkijat, jotka haluaisivat todistaa liskojen kehittyneen linnuiksi, ovat jo kauan etsineet höyhen pukuista dinosaurusta. Tämä todistaisi heidän mukaansa lintujen olevan dinosaurustan jälkeläisiä."

s. 79


Jos Archaeopteryx onkin nykyään dinosaurus, jolla on täydelliset lintujen sulat, niin miten Pekka mahtanee tulkita tiedeuutisen? Täytynee kysyä jos satun tapaamaan Pekan livenä.

Kaikkein paras anti-evoluutiokirja Evoluutio - kriittinen analyysi, kirja jota suosittelen lämpimästi kaikille, kuvailee klassisen liskolinnun tapausta kaikkein parhaiten. Monen kappaleen verran selitetään sitä miten vaikeaa on löytää Archaeopteryxin esi-isiä dinosaurusten parista. Liskolinnut luiden ominaisuudet näyttäisivät hajaantuvan pitkin poikin Archosaurian sisällysluetteloa. Tässäkin kirjassa todetaan, että fossiili on vain mosaiikki eikä välimuoto. Useammassa kohtaa ladellaan tyly tuomio:

"Eri matelijaryhmien tuntomerkkien yhdistelmä osoittaa, että Archaeopteryx oli tyypillinen mosaiikkimuoto. Sitä ei voida pitää modernien lintujen esi-isänä. Kun tietämys fossiilistosta lisääntyy, tämän kaltaisia mosaiikkimuotoja ilmestyy yhä useammin. Niitä ei voida pitää ylimenomuotoina."

s. 221


Sitten huomioidaan, ettei liskolintua voi asetella varmasti edes lintujen sukupuihin. Ei ole selvinnyt, oliko se kehittymässä muiksi linnuiksi. Eli Archaeopteryx ei ole ollut suorana osana lintujen sukupuun rungossa. Mutta!

"Archaeopteryx oli sulkiensa perusteella varmasti lintu. Mosaiikkityyppinä se on erillään muista, koska toistaiseksi ei ole löytynyt samankaltaisia lajeja. Matelijoiden ja lintujen ylimenomuotona sitä ei kuitenkaan voi pitäää sen erikoisten tuntomerkkien johdosta."

s. 223


Nyt Archaeopteryx on vain dinosaurus eikä mikään välimuoto. Aivan kuten ihmisten kehitykselle ei sitten millään tahdo löytyä välimuotoja, vaan pelkästään selkeästi ihmisiä tai selkeästi apinoita.

No comments: