10.8.11

Homojen oikeudet vahingoittavat lapsia

Katolisen kirkon asennevamma, jota myös arvovalinnaksi kutsutaan, aiheuttaa jälleen epäsuoralla tavalla ongelmia. Illinoisin katolisen kirkon hyväntekeväisyysjärjestöt ovat nostattaneet älämölöä lain noudattamisesta. Advocate.com tuo esiin katolisen kirkon oudon menettelytavan. Catholic Charities on hoitanut seurakunnan adoptioprosesseja ja sijaisperheiden asioita. Ihan mainiolla ja kehuttavalla tavalla. Moni lapsi on saanut itselleen onnellisen perheen.

Tälle on kuitenkin tulossa stoppi.

Katolisen kirkon opit tuomitsevat samaa sukupuolta olevien parien olemassaolon. Sellaiset perheet eivät ole oikeita perheitä kirkon silmissä. Sellaiset parit eivät saisi kasvattaa lapsia. Siksi Catholic Charities ja muut vastaavat kirkon alaisuudessa olevat laitokset ovat kieltäytyneet lasten sijoittamisesta sateenkaariperheisiin. Illinoisin osavaltio on kuitenkin virallistanut samaa sukupuolta olevien siviililiitot, joten sellaiset perheet ovat lain edessä oikeutettuja sijaisperheiksi ja adoptiolistoille. Tammikuussa luotu laki varmistaa, että jos perheasioita hoitava laitos ottaa vastaan tukea osavaltiolta, ei sillä ole oikeutta syrjiä perheitä homokauhistelun periaatteella. Vastaava kieltäytyminen lasten sijoittamisessa (myös luterilaisissa hyväntekeväisyysjärjestöissä) kohdistuu myös avoliitossa eläviin heteropareihin.

Katolisten järjestöjen vastaiskuna oli pyrkimys lain muovaamisesta pienellä lisäyksellä: Uskonnolliset organisaatiot saisivat syrjiä uskonnollisten vakaumustensa perusteella. Syrjintälisäys ei päätynyt lakitekstiin.

Osavaltio ja katoliset hyväntekeväisyysjärjestöt kinastelivat aikansa, kunnes osavaltio päätti lopettaa järjestöjen rahoituksen vuodesta 2012 lähtien. Osavaltio ei voi tehdä yhteistyötä järjestöjen kanssa, jos ne tietoisesti rikkovat osavaltion lakia. Muut hyväntekeväisyysjärjestöt saavat hoidettavakseen Catholic Charitiesin lapset.

Noin 2500 lapsen sijoittaminen on melkein epävarmalla maaperällä siirtymävaiheen aikana. Näin ne homojen oikeuksien edistämiset vahingoittavat lapsia. Olisivat vaan olleet siellä kaapeissaan. Vaihtoehtohan olisi ollut se, että uskonnolliset järjestöt joustaisivat periaatteistaan.


3 comments:

Lassi§ said...

Siihen nähden, kuinka paljon homot katolista kirkkoa kauhistuttavat, on katolisten kirkkojen sisustus varsin usen varsin gay. Trierissä Saksassa:

http://www.travellerspoint.com/photos/stream/photoID/1343230/tags/statues/#size=l

Anonymous said...

Toisaalta vaaditaan ettei aborttia saa tehdä, vaan vauva on annettava adoptoitavaksi. Toisaalta halutaan estää vääränlaisten vanhempien adoptiomahdollisuudet. Kaikki tämä tietenkin lasten etuja ajatellen... tai ehkä sittenkin siksi että jonkun uskontoa ei loukattaisi.

Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Skientologit rahastavat taas katastrofilla:

http://blogs.villagevoice.com/runninscared/2011/08/scientology_see.php