30.8.11

Homeopatiaa & Bemeriä lehdissä

Valkeakosken sanomat toistaa noin vuosittain jonkinlaisen homeopatia-artikkelin sivuillaan. Tänään ilmestyi juttu, jossa oli hämmästyttävää tietoa. Suomen homeopaatit olivat järjestäneet viikonlopun aikana kesäpäiviensä tapahtuman käytännössä naapurissa, Päivölän kansanopistolla. Paikalla oli MD. hom. Jonathan Shore, joka on arvovaltainen homeopaattien parissa.

Valkeakosken sanomat haastatteli homeopaatti ja vyöhyketerapeutti Riitta Värettä. Sama Riitta Väre joka on aikaisemmin todennut, ettei homeopatialla hoideta sairauksia, vaan oirekokonaisuuksia.

Lehdessä Väre muistuttaa, että Saksassa lääkäreille opetetaan homeopatiaa. Hän haluaa samanlaista menoa myös Suomeen. Eli toisissa maissa käytetään verovaroja uskomushoitojen edistämiseen, joten samaa pitäisi tehdä täälläkin. Ei kiitos.

Loput tekstistä onkin homeopaattisen hoidon kuvailua. Potilasta kuunnellaan peräti 1,5 tuntia, joten terveyskeskuslääkäreiden luona tehdyt pikavisiitit kalpenevat helposti. Homeopatia keksittiin ennen kuin antigeenejä, perinnöllisiä sairauksia tai bakteerioppeja osattiin edes ajatella modernilla tavalla. Siksi homeopaatin tekemät diagnoosit perustuvat asiakaan tuntemuksiin ja uniin. Siksi homeopaatti on lääkäriä taitavampi kuuntelija.

Lehden juttu on yleisluontoinen kritiikitön katsaus homeopatiaan. Se onkin hyvä vastapaino niille lukemattomille skeptikoiden haastatteluille, joita joskus hamaisessa tulevaisuudessa voi ehkä mahdollisesti ilmestyä lehden sivuilla. Tai sitten ei ilmesty.

Samanlaista menoa oli eilen Ilta-sanomien sivuilla, kun toimittaja Kirsikka Kiviniemi testaa Suomeen rantautunutta Bemer-laitetta. Tuo laite tuli vastaan eräässä esitteessä kesällä. Bemerin valmistamat sähkömagneettiset laitteet on tarkoitettu urheilijoiden palauttajiksi.

"Saksalaisen fysikaalisen laitteen mekanismi on helppo. Makaat matolla ja laitat kipukohtaan yksittäisen hoitolaitteen. Sen jälkeen keskusyksikkö käynnistetään. Sieltä tulee signaaleja, jotka vaikuttava erityisesti mikroverenkiertoon. Ohjelmia on erilaisia eri tarkoituksiin."


Laitetta kuukauden verran testannut henkilö koki saavansa siitä jotakin hyötyä. Hankintahinta pitää Bemerit harvinaisempana herkkuna, sillä yksikkö maksaisi 2750 euroa.

Tarkista Bemerin sivut ja mieti onko tyylikkääseen konelaatikkoon piilotettu ripaus lumevaikutuksesta. Tuotteen toimintaperiaatteen selvittäminen on vieläkin kesken minulla, sillä sivuilla ei näyttäisi olevan yksityiskohtia laitteesta.

3 comments:

Sähis said...

"Mikroverenkierron suorituskyky heikkenee iän myötä. Monilla ihmisillä tämä prosessi kiihtyy tästä vielä vahingollisten ympäristövaikutusten, haitallisten tottumusten sekä epäterveellisten elämäntapojen takia. Ilmansaasteilla, ympäristön myrkyillä, melulla, stressillä, aggressioilla, masennuksella, liian vähällä nukkumisella ja liikunnalla, epäterveellisellä tai yksipuolisella ruokavaliolla, nikotiinilla, alkoholilla tai huumeilla voi olla erittäin kielteinen vaikutus mikroverenkiertoon. Seuraukset: Immuunijärjestelmän heikkeneminen, suurempi altistuminen tartunnoille, solujen nopeampi rappeutuminen, heikompi puolustuskyky vapaita radikaaleja vastaan, heikentynyt suorituskyky, erilaiset vaivat, häiriintynyt parantumisprosessi sairausten ja kroonisten vaivojen yhteydessä."
http://www.bemer.fi/bemerGroup/warum-bemer/mikrozirkulation/gestoerte-mikrozirkulation-ursache-von-krankheit/


Medikalisaatiota ja lumetta hienossa paketissa. Sen sijaan, että tekisit mitään näiden yllä mainittujen oikeasti terveyttä monella tavalla heikentävien asioiden korjaamiseksi osta heiltä moderni telttapatja ja kovia siteita, ja löhöä niiden kanssa samalla tavalla television ääressä tai nuku, ja ongelmasi korjaantuvat.

Itse veikkaisin ison osan lumevaikutuksesta kasaantuvan tuohon telttapatjaan ja Bemerin "erityiskehiteltyyn" uniohjelmaan. Kun asiakas uskoo saavansa hyvät unet, hän unohtaa muuta mieltä vaivaavat asiat, ja saa oikeasti hyvät nokoset tai yöunet (olettaen ettei muut häiritse), on olo kummasti parempi.

Kieltämättä ihat hienot sivut ja modernin näköiset hilavitkuttimet.

Anonymous said...

"Kieltämättä ihat hienot sivut ja modernin näköiset hilavitkuttimet."

Huolestuttaa että näillä huijareilla on varaa sijoittaa laadukkaaseen markkinointiin. Rahalla saa uskottavuutta.

Anonymous said...

Taikasana taitaa olla PEMF.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pulsed_Electromagnetic_Field_Therapy

Tai ainakin tuo liippaa läheltä. Siitä on jopa ihan tieteellistä tutkimustakin.

Kuulemma tupo Bemer saa "mitokondriot pyörimään".

Oma kantani Bemer-asiaan on vielä muodostamatta. Vaikka jokin todellinen vaikutusmekanismi olisikin olemassa, se ei tietenkään tarkoita, että tuotteella olisi merkittävää vaikutusta.

Tervehenkinen skeptisyys on aina paikallaan.

Bemer-hoitoa pääsee kyllä kokeilemaan joissain "hyvinvointipalveluja" tarjoavissa yrityksissä, joten ei ole pakko ostaa laitetta omaksi.