28.8.11

Sotilashautajaiset Teksasissa rukoilun kohteena

Fundamentalistikristittyjen ikuinen uhrimentaliteetti paistaa jälleen läpi Teksasissa. USA:n armeijan veteraanit haudataan armeijan ohjesääntöjen mukaan, jos he haluavat sellaisen päätöksen. Star-spangled banner kääritään koskettavassa seremoniassa ja ojennetaan omaisille. Omaisten toiveita kunnioitetaan jopa ohjesääntöjä taivutellen. Sotilaan uskonnollinen vakaumus vaihtelee, sillä asevoimissa palvelee kristittyjä, pastafaristeja, juutalaisia, muslimeja, wiccoja ja uskonnottomia. Monipuolisuuden vuoksi seremoniat pyritään järjestämään kunkin tilaisuuden vaatimusten mukaan. Onhan kyseessä äärimmäisen tärkeä tapahtuma. Mutta jotkut näkevät asiat toisin.

Alex DiBranco muistuttaa AlterNetissä, että jotkut haluavat viedä omaisilta oikeudet päättää ja välittää kuolleen sotilaan toiveet omista hautajaisistaan. Uskomatonta mutta totta, sillä tietyt kristityt haluavat julistaa kaikki armeijan järjestämät hautajaiset kristillisiksi hautajaisiksi, joissa siunataan Jeesuksen nimessä. Olkoon arkussa maataan palvellut ateisti, juutalainen tai muslimi.

Kulttuurisodasta opittu taitava taktinen manööveri on otettu käyttöön Teksasissa. Houston National Cemeteryn järjestämissä sotilashautajaisissa tapahtui kummia, kun erään sotilaan hautajaisiin ilmestynyt vapaaehtoisjärjestön nainen ei saanutkaan tulla rukoilemaan Herran nimessä sotilaan sielun puolesta. FoxNews "freimaa" kohun hienosti: Kristittyä syrjittiin hautajaisissa. Liberaalit haluavat kieltää rukoilun hautausmailla.


Tuo on niin nerokas keino saada itsensä näyttämään uhrilta, että nostan hattua. On totta, että hautausmaalla kielletään rukoilu, jos omaiset ovat toivoneet ettei niitä esitetä. Jos omaiset haluavat kunnon rukoilua ja hienot hymnit, niin järjestöt ovat enemmän kuin tervetulleita hautajaisiin. Jos omaiset haluavat sekulaarin hautausseremonian, niin armeija toteuttaa sellaiset hautajaiset. Koska kristityt vapaaehtoisjärjestöt eivät nyt pääse rukoilemaan kaikkiin hautajaisiin, ovat kristityt vainon kohteena.

AmericanAtheist kertoo mitä nykyisen sukupolven ateistit kohtaavat USA:n armeijassa.

No comments: