11.5.12

Huonoja uutisia, hyviä uutisia

Kuluneella viikolla on tullut vastaan vain masentavia uutisia. Tarkemmin sanottuna itse uutinen ei ole masentava, vaan se miten aiheita on uutisoitu. Aloitan vaikkapa "dinosaurukset piereskelivät itsensä sukupuuttoon" uutisella, joka kierteli melkein kaikkialla. Karmein näyte tietenkin Daily Mailissa ja FoxNewsin tiedeuutisissa. Ovatko tutkijat oikeasti vihjailemassa, että sukupuuttoon vaikutti peräsuolten metaanipäästöt?

Lyhyt vastaus: Ei.

Pitempi vastaus: Tutkijat arvoivat mesotsooisen kauden ilmakehän koostumusta ja dinosaurusten metaanipäästöjen vaikutuksista siihen. He laskivat, että dinojen päästöt olisivat voineet ylläpitää sen aikakauden lämmintä ajanjaksoa.

Toinen ja pahempi uutisointi aiheutti minussa välittömästi päänsärkyä. Lööpistö kertoi karmaisevasti saatananpalvonnasta. Ulvilan murhaan olisikin liittynyt ennakoivasti pirulaisen kanssa pelehtimistä, kun perheenäiti Anneli Auer oli puhunu numerologisesti kutosista, lähettänyt lapsilleen "symbolikirjeitä" ja uhri Jukka S. Lahden kehoon oli pistetty veitsellä ristiä väärinpäin. En viitsinyt kirjoittaa aiheesta, sillä monet kerkisivät käsittelemään sitä tyhjentävästi. Ennakkoluuloni uutista vastaan johtuivat omista kokemuksistani koulussa.
Tiedän, että saatananpalvontaan liittyviä epäilyjä viskotaan kevein perustein. Tämän lööppiuutisoinnin lähteeksi paljastui Keijo Ahorinnan tulkinnat. Rikostutkinnan tärkeimmäksi todisteeksi jäävät saatananpalvonnan tiimoilta Auerin lasten puheet. Väitteet symbolikirjeen sisältämistä pukinpäistä ovat niin selkeästi puppua, että ihmettelin ääneen töissä kuka siellä syyttäjän toimistossa on piristänyt kahvipannua.

Kolmantena uutisena tuoreempi tapaus siitä miten maailmaan mahtuu ahdasmielisiä ihmisiä. Arizonan osavaltiossa on pieni high school, jonka sporttiset kaverit eivät suostuneet ottelemaan osavaltion pesäpalloturnauksessa. Vastapuolella kun sattui olemaan riveissään tyttö. 15-vuotias Paige Sultzbach aiheutti negatiivisia värinöitä Our Lady of Sorrows akatemian riveissä. Päätös otteluun osallistomattomuudesta tehtiin vankkojen moraalisten periaatteiden varassa. Tyttöjen kunnioittamisen tähden katolisen koulun maskuliiniset oppilaat eivät saisi olla tilanteissa, joissa he joutuisivat kamppailemaan tyttöjä vastaan.

Hyviä uutisia on tapahtunut täällä kotonani. Sain vihdoista viimein postissa Hauppauge HD PVR digitallentimen, jolla voin taltioida Playstation 3 parissa viettämiäni pelisessioita. Se on mahtava tapa rentoutua rankan ärrinmurrin päivän jälkeen. Tässä näyte pelityylistäni Killzone 3:sen moninpelissä.Lopuksi positiivinen sanoma Yhdysvalloista, jossa itse Saatana on aloittanut mainoskampanjan.

No comments: