18.5.12

Israel VS Disneyland

Israelin avioliittolaki on melko konservatiivinen. Maassa ei tunneta samaa sukupuolta olevian parien avioliittoa, mikä varmasti miellyttää montaa uskovaista. Samalla maan avioliittolaki on erittäin tiukka avioparien uskomusten suhteen. Maassa pääsee naimisiin vain, jos mies ja nainen ovat samaa uskontokuntaa. Israelissa avioliittoon vihitään pääosin uskonnollisissa laitoksissa. Uskonnottomat heterot israelilaiset pääsevät siviilivihkimisen kautta naimisiin keskenään. Uskonnoton ihminen ei pääse naimisiin juutalaisen, kristityn tai muslimin kanssa. Eivätkä uskonnot pääse sekaantumaan toisiinsa avioliitoissa. Muslimi ei pääse juutalaisen kanssa naimisiin Israelissa. Sitä varten järjestetään häitä ulkomailla, jotka ovat sitten aivan laillisia avioliittoja Israelissa. Jopa samaa sukupuolta olevien parien avioliitot. Eli maan nykyinen avioliittolaki ei ole oikein järkevällä pohjalla.

Parlamentissa yritettiin tuoda esiin muutosta.Keinotekoinen este käytännössä hyväksytyille avioliitoille olisi varmasti helposti poistettavissa. Varmasti parlamentaarikot osaisivat tehdä helpon päätöksen, jolla kansalaisten tasa-arvo saataisiin päivitettyä tälle vuosituhannelle. Paitsi ettei se olekaan helppoa. 39 äänesti ehdotusta vastaan. 11 äänesti sen puolesta. 70 äänestäjää ei vaivautunut paikalle. Lisäksi oikeusministeri Yaacov Ne’eman ilmoitti, että lakimuutos oli tuotu väärällä tavalla parlamentin käsittelyyn. Siksi hallituksen täytyy virallisesti vastustaa avioliittolain muutosta, jolla poistettaisiin uskonnollisten yhteisön määräykset yksilöiden avioliitoille. Myös rabbit ovat sitä mieltä, että uskonnollisten avioliittojen ylivoiman säilyttäminen on olennaista Israelin tulevaisuuden kannalta.

Toisaalla Tokion Disneylandissa ollaan hyväksymässä samaa sukupuolta olevien parien hääseremoniat. Häävaloja ei kuitenkaan voida lausua huvipuiston kappelissa, sillä kristilliset opetukset ovat vielä esteenä.

4 comments:

Anonymous said...

Disneyland 1 - Israel 0

Napoleon said...

Olen hyvin huolestunut siitä, että Israelin valtio tunnustaa ulkomailla solmitut huonot avioliitot, sillä tämä avaa tunnetusti takaoven KAIKEN hyväksymiseen! Toivottavasti rabbit älyävät käyttää lähtökohtaisesti hyvää perustelua: jos sallitaan juutalaisten ja kristittyjen avioituminen Israelin maaperällä, niin mikä estäisi enää juutalaista avioitumasta koiran kanssa? Haluaisin nyt kiitokset älyllisestä rehellisyydestäni, kiitos.

Anonymous said...

Juu, juu, ja seuraavaksi vaaditaan että voi mennä naimisiin auton kanssa. Monihan mies käytännössä jo elää parisuhteessa (tai salasuhteessa) autonsa kanssa, joten avioliitto toisi asiaan vain virallisen sinetin.

Sitten myös pitäisi varautua seuraaviin tapauksiin:
-naimisiin itsensä kanssa (monella on jo seksisuhde käteensä)
-naimisiin mielikuvitushahmon kanssa
-naimisiin humanoidin tai vastaavan kanssa

Jaa määvai? said...

Koska koira, kuten sikakin ovat saastaisia eläimiä. Sen sijaan sopivan rotukissan kanssa avioliitto voisi olla houkutteleva mahdollisuus.

Ei vaan. En tiedä onko niin kovinkaan outoa ajattelua, että hyväksymme toisen tekemänä sellaisen, jota emme itse katso uskonnollisista tai eettisistä syistä voivamme tehdä. Tämä taitaa arkielämässä olla jopa melko tavallista. Nyt kyseessä vaan sattuu olemaan legalisoitu ja siksi hyvin kärjistetty esimerkki.