6.9.13

Burn baby burn

Jälleen kerran sellainen aihe josta en haluaisi kirjoittaa, mutta toisaalta on aivan pakko. Intialainen perhe altistui yliluonnolliselle ilmiölle. Pariskunnan uusi poikavauva koki karmeita, sillä heti yhdeksän päivää syntymänsä jälkeen Rahul-vauva sai salaperäisen palohaavan. Kolme kuukautta vanhana hän oli syttynyt jopa neljä kertaa. Aina juuri silloin kun Rahul oli jätetty yksin sänkyyn. Äiti Rajeshwari Karnan kommentoi toimittajille, että he veivät vauvaansa huolestuneena sairaalaan. Kyläläiset halusivat perheen muuttavan pois, ettei palava vauva aiheuttaisi kylän tuhoa.

 Palovammoja hoidettiin. Lääkärit tutkivat niiden aiheuttajaa. Ensimmäisenä huolena oli itsesytyntä. Kromosomitesti, geenianalyysi ja näytepala ihosta, sekä n. 30 muuta testiä eivät kuitenkaan paljastaneet mitään erikoista. Lääkärit päättelivät itsesytynnän olevan laskettu pois kuviosta.

Jäljelle jäi se karmeampi vaihtoehto. Vaihtoehto joka on yksinkertaisempi ja samalla valitettavan yleinen maailmassa. Joku on tahallaan polttamassa vauvaa. Sairaala on pyytänyt poliisilta Rahulin suojelua. Todennäköisin palojen aiheuttaja on perheen kotona. Ehkä Münchhausenin oireyhtymä tai joku perheen ulkopuolinen ilkikurinen ihminen vainoaa heitä. Jos Rahul säästyy uusilta syttymisiltä ollessaan sairaalassa, niin selitys on lähes itsestäänselvä jopa itsesyttymiseen uskoville.

Itsesytynnässä on yleensä tapahtunut kuolema palamalla, mutta tarkempi palon aiheuttaja on jäänyt tunnistamatta. Joten siksi palo alkoi itsestään ihmisen soluissa, jotenkin. Ehkä asetoonin päädyttyä kehon sisälle alkaa kemiallinen reaktio, ja samalla rasva syttyy palamaan. Niin tai näin, palon aiheuttajaksi päätyy lopulta helpommin kehon ulkopuolinen tekijä. Tai sitten joudutaan vain toteamaan, ettei palon aiheuttajaa tiedetä.

No comments: