23.9.13

Vuoden trolli: Hetero Pride

Hetero Pride 2013 tapahtui viime lauantaina Helsingissä. Suureksi harmikseni en päässyt paikalle puolustamaan sorrettujen heteroiden yhä harvemmiksi jääneitä oikeuksia. Tätä voi olla vaikea uskoa, mutta minulla oli parempaakin tekemistä kyseisenä päivänä. Eduskuntatalon edessä parveili aluksi parisen kymmentä pro-heteroa, kunnes joukossa oli jopa 60 - 70 henkeä. Suureksi yllätyksekseni paikalle vaivautui vastamielenosoittajia. Mediahuomio tapahtui ihan Ylen tasolla.

Tavallaan ymmärrän vastamielenosoittajien vaivaa raahautua paikalle, mutta toisaalta jopa HeteroPriden järjestäjä on avoimesti todennut haastattelussa, että tapahtuma on tarkoitettu vitsiksi. Iltalehti haastetteli Jani Salomaata:

Miksi tapahtuma järjestetään?
- Juttu lähti liikkeelle vitsistä. Tälle on oikeasti tilausta, koska tapahtuma on nostattanut niin järjettömän vastustusryöpyn.

Klassinen trollauksen määritelmä. I like! Tämä selittääkin miksi argumentaatio järjestäjien suunnalta esim. Ylen Homosaatio jaksossa oli niin olematonta. Miehet väittävät, ettei ns. perinteisiä arvoja enää esiinny, koska niiden tilalla on pelkkiä homoja. Jos katsoit sen jakson, niin tiedät minkälaisia naamapalmuja se tuotti.

Tätä pääjärjestämän mainitsemaa vitsikkyyttä tuotiin useasti esiin tapahtuman jälkeen, kun eräiden järjestäjien ja osallistujien hauska yhteispotretti Eduskuntatalon sivulla tuli julki. Puistossa käsi nousi suorana etukenoon, kuin kainaloita kuivaten. Jotkut erehtyivät tulkitsevaan eleitä sieg heil heilutteluksi. Homosaatio-ohjelmasta tuttu kunnallispoliitikko Jani Viinikainen joutui poliittisen ajojahdin uhriksi, kun hän oli väärässä paikassa väärään aikaan.

"Olin väärässä paikassa väärään aikaan. En ollut hyvässä seurassa. En jaa heidän aatettaan."

Kuvassa Janin käsi ei ole etutanassa, joten selvästikin hänet oli yllätetty aivan oudossa seurassa. Aivan validi selitys.

Kunnes tuli julki toinen kuva, jossa on Adolf-naamari päässään sieg heiliä heilutteva mies. Tästä on myös hassun hauska video Youtubessa, mutta jätän linkkailematta. Kuin sattumalta tuolla miehellä on päällään Jani Viinikaisen kanssa identtiset vaatteet. Onneksi Viinikaisella oli selkeä selitys ilmiölle.

"Minä en kyllä siinä ole. En ole ollut paikalla. En tiedä, mistä tällaiset leikellyt pätkät ovat tulleet. Henkilö voi olla ihan joku muu, nykytekniikalla aivan varmasti. En voi sanoa kuin että sairasta touhua."
Hieman myöhemmin Viinikaisen pokerinaama petti. Hän kertoi sen minkä kaikki muut jo tiesivät.

Viinikainen sanoo, että Hetero Priden jälkeen kuvatut natsitervehdykset olivat sisäpiirivitsi, jota ei ollut tarkoitettu julkisuuteen.

Onneksi koko tempauksen vitsi paljastuu siinä, että Viinikaisella oli hänen vasen kätensä ojossa. Virallinen natsitervehdys kun pitäisi tehdä oikeanpuoleisella ulokkeella. Ähäskutti, suvaitsevaisto!

Viinikainen osasi mennä entistä hienommalla tavalla trollaukseen mukaan, kun hän ei millään tunnistanut kuvassa vieressään seisonutta vanhempaa miestä. Onneksi Sakari Timonen muisti miehen. Oikkuileva muisti teki pahat tepposet. Tänään varmistui myös Viinikaisen poliittisen elämän Perussuomalaisissa olevan vähintään tauolla. Kaiken kaikkiaan väki pääsi uutisiin ja kaikki toilailuiksi tulkittu selitellään sisäpiirivitsinä.

Kaiken tämän jälkeen meidän pitää kuitenkin muistaa, etteivät kaikki Hetero Prideen osallistuneet olleet White Priden asialla. Jotkut ovat ihan oikeasti huolestuneita siitä, että homoja näkyy muualla kuin kaappien sisällä. He ovat niitä joiden lapsille opetetaan kahden samaa sukupuolta olevan välinen suutelu on kauhistus ja päät pitää kääntää toiseen suuntaan. Ja jos lapsille sattuu tulemaan jännittäviä ja kivoja tunteita ns. väärästä sukupuolesta, niin heitä opetetaan häpeämään itseää. Tai muuten vaan Hetero Priden väki kaipaa Venäjän menoa Suomeen.

No comments: