25.12.15

GM-hyttyset ja kronologinen harha

Hyttysten lävittämien tautien vaara tulee vain lisääntymään ilmastonmuutoksen kiihtymisen myötä.  Uhkaa vastaan on taisteltu hyönteismyrkyillä, mutta niitä vastaan on kehittynyt vastustuskykyisiä hyttysiä. Viime vuonna Brasiliassa vapautettiin wolbachiabakteeria kantavia hyttysiä luontoon. Se oli nerokas tapa vähentää vaarallista dengue-kuumetta levittäviä hyttysiä. Bakteerin toiminta kuumeen leviämisen hillitsemisessä on hieno. Bakteeri estää dengue-kuumetta aiheuttavan viruksen monistumisen hyttysissä.

Jos sekä naaras- että uroshyttynen kantavat bakteeria, se siirtyy myös niiden jälkeläisille. Jos naaras kantaa bakteeria, mutta koiras ei, jälkeläiset ovat silti kantajia. Vain jos koiraalla on bakteeri, mutta naaraalla ei, jälkeläiset eivät kanna bakteeria ja voivat edelleen levittää denguekuumetta.

Käytössä on myös ollut toisenlainen geenimuunneltu hyttynen. Oxitec firma ruiskuttaa hyttysen kehitystä haittavaa geenimateriaalia hyttysen munaan. Koiraat eivät ime verta, joten geenimanipuloidut geenit päätyvät ihmisiin vain jos he jostain syystä syövät näitä hyttysiä. Eikä tämän vaarallisuutta ole pystytty osoittamaan muunkaan geeniravinnon suhteen. Kyseinen tTA-geeni on istutettu vain koiraiden perimää. Tästä aikuiseksi kasvanut uros hyttynen kantaa perimässään kyseistä geeniä, joka tuottaa tTA proteiinia. Se estää parittelusta seuraavien munien kehittymisen. Populaatio kokee rajun pudotuksen, kun jälkeläiset eivät vartukaan enää aikuisiksi. Vähemmän hyttysiä = vähemmän dengue-kuumeen levittäjiä = vähämmen kärsiviä ihmisiä. Toistaiseksi tulokset ovat olleet lupaavia.

Mutta brasilianmaalla näyttäisi olevan jotakin mätää, jos tarkastelemme GMO-vapaa Suomi ryhmän keskustelua. Siellä on havaittu kronologinen yhteys geenimanipulaation ja uuden vitsauksen välillä. Siinä viitataan RT:n uutisartikkeliin.

Keväällä 2014 Brasiliassa levitettiin maailman ensimmäiset GMO-hyttyset luontoon. Nyt siellä syntyy hyttysten levittämän viruksen takia mikrokefalia-vauvoja siihen malliin, että naisia on jo kehotettu olemaan hankkiutumatta raskaaksi.  Jännityksellä odotamme, antaako Florida luvan GMO-hyttysten levitykseen, ja mitä sitten alkaa tapahtua...

RT-lehti ei tuonut tätä yhteyttä esiin artikkelissaan. Yhteys olisikin erittäin yllättävä, sillä tTA-proteiini on aivan eri asia kuin mikrokefaliaa aiheuttava Zika virus. Zika on näillä näkymin saapunut Etelä-Amerikkaan Afrikasta, kun 2014 FIFA potkupalloleikit järjestettiin Brasiliassa. Afrikasta saapuneiden ihmisten mukana saapui myös Zika virusta kantavia Siksi kronologinen yhteys on näin selkeä GM-hyttysten ja mikrokefalian välillä.

GM-hyttysiä vapautettiin n. 6 miljoonaa kappaletta Piracicaban kaupungissa. Se sijaitsee kaukana (Noin 2400 kilometrin päässä) Pernambucon osavaltiosta, joka mainitaan RT:n uutisessa mikrokefalia-tapausten suurimpana keskittymän. Toinen testi tehtiin Jacobinan kaupungissa vapautetuilla hyttisillä. sekin kaupunki sijaitsee kaukana . Jos näillä vapautetuilla hyttysillä olisi yhteys mikrokefaliaan, niin olettaisin yhteyden näkyvän parhaiten siellä missä hyttyset vapautettiin ensimmäisenä.

No comments: