7.11.16

Newsweekin juhlanumero aiheuttaa foliopipon tiukentumista

Newsweek on lehtenä maailmankuulu. Tosin se on nykyään siirtynyt digimaailman puolelle. Paperisia lehtiä julkaistaan juhlanumeroina. Ei ole järkeä tuhlata rahaa printtaamalla lehtiä, joita ei osteta. Siksi lehtijulkaisijat pelaavat varmanpäälle julkaisutoiminnassaan. Juuri näin lasketaan USAn presidentinvaalien kohdalla, kun voittajan varmistuminen lähestyy vaalipäivän lähestyessä. Merkittävä tilaisuus vaatii merkittävän juhlanumeron. Gallupit ja vedonlyöjät ovat pitäneet Hillary Clintonia jo pitkään todennäköisempänä voittajana. Siksi lehtikauppoihin kärrättiin ja kärrätään lähipäivinä presidentti Hillary Clintonin juhlanumeroa. Digitaalisena varaversiona odottamassa pikaista printtaamista on Donald Trumpin versio lehdestä.

Tällaisesta paperisesta juhlanumeron vastaanottamisesta nousi kohu. Lehtiä paketista purkanut kirjakaupan työntekijä piti ennen vaalipäivää painettuja Hillary Clintonia presidenttinä pitäviä lehtiä hämmentävinä. Lehdet olisi tarkoitus laittaa myyntiin vaalien jälkeen. Hän otti niistä kuvia ja laittoi ne nettiin.

Kaikki eivät pystyneet näkemään tätä lehtikonsernien normaalina toimintana. Sillä mitä muuta se voisi olla kuin median ja Clintonin välistä epäreilua yhteistyötä kulisseissa? Näin vihjaillaan monella salaliittoteorioihin keskittyvillä sivustoilla.

Vastauksena epäselvyyksiin Newsweek vaivautui näyttämään Twitter-tilillään, että oikeasti vaalipäivään on valmistauduttu kahdella juhlanumeron versiolla. Yksi kummallekin pääpuolueiden ehdokkaalle. Molemmat lehdet ovat tietenkin kirjoitettu valmiiksi. Vain toisen paperiversioon sijoitetaan rahaa.


4 comments:

AnoMatti said...

Taas kerran salaliittoteoria nojaa siihen että salaliittolaiset olisivat ykkösluokan sähläreitä ja typeryksiä.

Anonymous said...

Eikä Clinton edes voittanut. Vedonlyöntifirmojen todennäköisyydet ja edeltävät gallupit olivat väärässä. Eli onko Trump se Illuminatin valtaan päästämä presidentti vai ei, sitä jäämme seuraamaan salaliittoteorioitsijoiden tuotoksista.

T: Juha Leinivaara

Anonymous said...

Kumpi on pahempi, rääväsuinen Trump vai Pence jonka edesottamuksistaan ei ole kummemmin kampanjassa keskusteltu.

Pence on vakavasti otettava uhka ihan kaikille.

Anonymous said...

Äärifundamentalistiset kristityt ovat nyt yhden luodin päässä ydinaseista. Ei huono saavutus.