1.11.16

Rahkosen vääntely eduskunnassa

Jukka-Pekka Rahkonen oli mukana edustamassa Aito avioliitto-kansalaisaloitetta eduskunnassa. Kuuntelin sen päivän puheita ja bloggailin aiheesta. Yksi pieni kommentti Rahkoselta on kuitenkin paikallaan, sillä luulen monen AAlaisen toistavan Rahkosen esittämää vilunkipuhetta toisenkin kerran eduskunnan ulkopuolella.

Kyseessä on Atlantan palopäällikön erottaminen. Who Told You That You Were Naked? kirjan kirjoittanut palopäälllikkö Kelvin Cochran sai nimittäin potkut työstään. Rahkosen versiossa siinä tapahtui näin 44 min 30 s kohdalla:

"Kelvin Cochran entinen Atlantan kaupungin palopäällikkö irtisanottiin 2015 yli 30 uskollisen palvelusvuoden jälkeen virastaan. Ainoastaan sen takia, että hän oli ollut julkaisemassa miesten uskollisuuteen rohkaisevaa kirjaa, jossa myös käsiteliin homoseksuaalisuutta, sukupuolineutraalia avioliittoa ja esiaviolista seksiä kristillisestä näkökulmasta. Sukupuolineutraalin avioliittolain kritisoiminen riitti miehen erottamisen syyksi kaupungin virasta. Mies, joka oli ollut 30 vuotta päivittäin valmiina laittamaan  oman henkensä altiiksi toisten edessä pelastustehtävissä, ketään hätää kärsivää syrjimättä. Sukupuolineutraalia ideologiaa ajavat eivät tunne mitään armoa eivätkä kohtuullisuutta. "

Aivan karmeaa! Jos siis siinä olisi tapahtunut tuolla tavalla. Rahkosen versio ei vastaa totuutta. Olen laupealla ja armahtavalla tuulella, joten oletan hänen vain kopioineen sokeasti Yhdysvalloista levinneitä kristillisiä uutisia tapahtumista. Kuten Puolimatka kopioi älykkään suunnitelman suumiesten tuotokset virheineen. Voin tietenkin olla väärässä. Eli Rahkonen kyllä tietää mitä oikeasti tapahtui Cochranille, mutta hän luottaa siihen, ettei Suomessa vaivauduta tarkistamaan asiaa.

Kelvin Cochranin erottamiseen kyllä oikeasti liittyi miehen uskonnollisuus, mutta ei sillä tavalla kuin Rahkonen vihjailee. Nimittäin useampi kaupunkin ja virkavallan edustaja ajattelee ja ajatteli avioliiton kuuluvan miehen ja naisen väliseen liittoon. Yhdysvallat on täynnä virkailijoita, jotka ovat perinteisen avioliiton kannattajia. He eivät kuitenkaan ole joutuneet ongelmiin samalla tavalla kuin Cochran. Jos perinteisen avioliiton kannattaminen riittäisi potkuihin, niin jäisikö maahan enää toimivia virastoja?

 Eli mitä erilaista Cochran sitten teki verrattuna muihin uskonnollisiin työntekijöihin?

Kirjassaan Cochran kuvailee homoseksuaalisuutta perverssioksi ja vertasi sitä insestin ja eläimiinsekaantumisen veroiseksi touhuksi. Noh, ei sinällään vielä erikoista verrattuna siihen mitä kaikkea evankelistat ovat suoltaneet eetteriin ja internettiin kaikki nämä vuodet. Ongelma on siinä, että Cochran oli kaupungin työntekijä. Silloin hän oli sitoutunut kaupungin työntekijöitä määrääviin säädöksiin [1]. Yksi näistä oli varsinkin johtotason tehtävissä olevien työntekijöiden kirjoittamien kirjojen tarkistuttaminen ja hyväksyntä eettisen toimikunnan kautta ENNEN julkaisemista. Idea on sama, kun tarkastetaan, ettei toimenkuvan ulkopuolinen yksityinen työ luo eturistiriitaa vaikkapa urakoinnin tekemisessä.

Arvaa yhden kerran tekikö Cochran näin? Aivan oikein. Ei tietenkään tehnyt. Eikä välittänyt siitä saako hän käyttää palopäällikön titteliään kirjassaan ilman hyväksyntää. Varmaan arvaatkin jo loput. Cochran on niitä uskovaisia, jotka kuvittelevat elävänsä sääntöjen yläpuolella, koska ovat pelastamassa sieluja. Ja sitten he uhriutuvat näyttävästi kameroiden edessä.

Ennen erottamistaan Cochranille tarjottiin irtisanoutumista. Hän kieltäytyi. Siksi potkut.

Ennen tuota tarjousta Cochran oli pantu viralta ilman palkkaa 30 päivän pituisella ajanjaksolla. Sen aikana suoritettiin tutkintaa siitä mitä oikein oli tapahtunut. Jos mitään virhettä ei löytyisi, niin Cochran palaisi töihinsä. Kaupungin järjestämässä tutkinnassa ei löydetty yhtäkään esimerkkiä, jossa palopäällikkö olisi kohdellut työntekijöitä epäreilusti tai syrjinyt minkään uskonnollisen uskon perusteella. Erottamiseen johtaneet virheet löytyivät muualta. Mutta sen tutkinnan aikana Cochran ei olisi saanut esiintyä julkisuudessa tuon aiheen tiimoilta. Arvaa kerran totteliko hän. Ei tietenkään totellut, vaan puhui ongelmistaan yleisöille kirkoissa järjestetyissä tilaisuuksissa.

Cochran kaivoi itselleen kuoppaa kohun alusta lähtien. Eikä lapiona toiminut perinteisen avioliiton puolustaminen.
[1] City  of  Atlanta  Code  of  Ordinances  Section  2- 820  (d)  Commissioners,  deputy  commissioners,   department  heads,  chief  operating  officer,  deputy  chief  operating  officers,  chief  of  staff,  deputy   chiefs of staff, bureau directors, and employees of the offi ce of the mayor who report directly to the  mayor  shall  not  engage  in  any  private  employment  or  render  any  services  for  private  interests  for   remuneration,  regardless  of  whether  such  employment  or  service  is  compatible  with  or  adverse  to   the proper discharg e of the official duties of such employee. However, the employees named in this  paragraph  may  engage  in  private  employment  or  render  services  for  private  interests  only  upon   obtaining  prior  written  approval  from  the  board  of  ethics  in  accordance  with  this  paragraph.  The   board of ethics shall review each request individually and provide written approval or disapproval of  the notification within 30 days. All requests for approval of outside employment shall state the type  and  place  of  employment,  the  hours  of   work,  and  the  employer's  name  and  address.  City   employment  shall  remain  the  first  priority  of  the  employee,  and  if  at  any  time  the  outside   employment interferes with city job requirements or performance, the official or employee shall be  required  to  modif y  the  conditions  of  the  outside  employment  or  terminate  either  the  outside   employment or the city employment. This paragraph shall not apply to single speaking engagements  or  to  participation  in  conferences  or  on  professional  panels;  provided,  however,  tha t  any  expense   reimbursements received for such engagements must be reported    in accordance with  section 2 -815.

2 comments:

AnoMatti said...

Sen että AA väki valehtelee ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Kyseessä on kuitenkin todella epärehellinen poppoo joka ei edes voi myöntää että heidän avioliiton vastaisen mielipiteen perustana on unkonnollisuus ja Puolimatkan et al argumentit ovat oikeastaan vain syrjinnän apologiaa.

Anonymous said...

Tarkoitus pyhittää keinot.