7.4.17

Valkee ja lähestyvä pimeys

Ear Light Swindlen Gloom-blogissa huomattiin korvavalovalmistaja Valkeen uusin käänne. Patentti- ja rekisterihallituksen uudessa ilmoituksessa Valkee firma on menettänyt osakepääomansa. Mikä tarkoittaa sitä, että firman pääoma on muuttunut negatiiviseksi. Eli velkaa on päässyt kertymään enemmän kuin varallisuutta. Tuotteet eivät koskaan nousseet menestykseksi. Aikaa läpimurtoon on ollut kymmenen vuotta. Menneisyys on miljooniin euroihin nousseita tappioita. Tulevaisuus on siis kaikkea muuta kuin valoisa.

Tekniikka ja Talous -lehti otti yhteyttä Valkeen toimitusjohtajaan. Aki Backman vakuuttaa, että "tulevaisuus on valoisa". Mielestäni tilannetta kuvaa kaikkein parhaiten sanonta, jossa tunnelin päässä näkyvä valo on vastaantulevan junan valo.

Vielä enemmän minua huvitti toimitusjohtajan kommentti Valkeen tuoreudesta:


”Osakepääoman menettäminen on aivan normaalia startup-yrityksissä. Teemme tällä hetkellä töitä osakepääoman palauttamiseksi niin kuin laissa määritellään. En tätä sen enempää kommentoi”

Valkee on vielä kymmenen vuoden jälkeen startup-yritys?

Katsotaan kymmenen viikon jälkeen mikä on Valkeen tilanne. Löytyykö jostain vielä sijoittajia, jotka uskovat korvavalon tulevaisuuteen?

5 comments:

AnoMatti said...

Aika kauanhan tuo on onnistunut itseään elättämään huijauksella, nyt vaan korvavalot naftaliiniin ja lanseerataan uusi idea. Tosin nykyään on paljon vaikeampaa tehdä rahaa tuolla, kilpailu on nimittäin kovaa mitä tulee ylihypetettiin, toimimattomaan teknologiaan ja sen alkurahoitusmarkkinointiin.

ed. earlightswindle.com said...

Annetaan Valkeen TJ:lle tittelin "Comical Aki".

Joka vuosi Comical-Ali-tyylin kommentit. Ei ole US-panssareita kaupungissa! Bagdad on turvallinen! Vihollinen murskataan parhaillaan!

Jokaisella on omat favoriitit, minua huvittaa eniten tätä:

”Emme hae uutta rahoitusta toiminnan jatkamiseksi, vaan liiketoimintamme laajentamiseksi ja kasvattamiseksi.”

A-ha. Liiketoimintamme laajenetaan ilman että liiketoiminta jatketaan.

T.
/-Ed.earlightswindle.com

PS: Unohtui median jutuissa taas lähde, eli minä. tststsss.

MrrKAT said...

Minullakin tuli mieleen tuo Irakin sodan tiedottaja "Comical-Ali" eli Muhammad Sa'id al-Sahhaf. :D

https://fi.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Sa%E2%80%99id_al-Sahhaf

tyy said...

Juha. Osakeyhtiön oman pääoman menettäminen ei tarkoita sitä, että velkaa on enemmän kuin varallisuutta. Se ei myöskään tarkoita, että yhtiön toiminta olisi välittömästi loppumassa.

Siitä olen samaa mieltä, että pimeys lähestyy..

Editor earlightswindle.com said...

Jatko-osa no.331:

GLOOM ja Valkeen viimeinen tase