12.12.18

Hei me ilmiannetaan kerettiläisiä

Indonesian hallinto on huolissaan kansalaistensa henkisestä turvallisuudesta. Maassa tiedetään asuvan uskonnottomia ihmisiä. Samoin siellä luuraa nurkissa piilossa entisiä muslimeja. Vähemmistöuskontoja vainotaan maassa aktiivisesti. Siksi fiksut uskonnottomat ovat oppineet teeskentelemään olevansa valtauskonnon mukaisesti mukamas muslimeja. Se helpottaa elämää, kun ei jatkuvasti tarvitse pelätä niin paljon vapautensa ja henkensä puolesta. Indonesian rikoslaissa kun on pykälät jumalanpilkkaa vastaan.

Jakartan syyttäjänvirasto tilasi tällaisten epäuskoviasten paljastamista helpottavan Smart Pakem -kännykkäohjelman. Verkkouutiset kertoo lisää Indonesian huonosta jumalanpilkkalaista. Ohjelmalla yritetään tehdä ilmiantojen teko ja käsittely helpommaksi. Nopea jumalattomien löytäminen mahdollistaa ajatusrikollisten tarkan jäljittämisen.

Monipuolisuuden nimessä on muistutettava, että samalla ohjelmalla pystyy ilmiantamaan mikä tahansa oikeaoppisuudesta poikkeava uskonnollinen ajatus, jos se on ristiriidassa kristinuskon, hindulaisuuden, islamin, tai buddhalaisuuden kanssa. Virasto on laatinut virallisen listan järjestöistä, jotka on jo tuomittu kerettiläisiksi. Se helpottaa kansalaisten päätöksiä väärällä tavalla uskovien ilmiantamisessa. Enää ei tarvitse kävellä poliisiasemalle asti. Uuden kännykkäohjelman suurimmat uhrit ovat Indonesian uskonnolliset vähemmistöt.

Eikä digitaalinen jumalanpilkka ole rajoittunut pelkästään Indonesiaan. Twitter on alkanut välittämään valtioiden rajojen ulkopuolelle syytteitä jumalanpilkkalakien rikkomisesta. Tämä outo ilmiö tuli ilmi, kun kanadalaiskolumnisti Anthony Furey sai sähköpostia Twitteriltä.  Pakistanin pykälävalvojat olivat huomanneet, että Furey oli jakanut Twitterissä sarjakuvia profeetta Muhammedista. Siitä oli kulunut neljä vuotta. Kuitenkin Pakistanin valtio päätti, että Kanadasta Twitteriin lähetetty viesti rikkoo jumalanpilkkalakia Pakistanissa. Eikä Furey edes ole ainoa kanadalainen joka on saanut samanlaisia viestejä Pakistanista.

Ystävällisesti Twitter välittää tiedon tällaisesta syytteen nostamisesta kaikille käyttäjilleen. Näin twiittaaja voi tehdä tarpeelliset toimenpiteet, jos edes haluaa reagoida toisessa valtiossa nostettuun syytteeseen. Itse ainakin koen olevani suuri pettymys uskonnonvapauden puolustaja, jos en viimeistään ensi vuonna onnistu saamaan samanlaista viestiä Pakistanin suunnalta. Kyllä Suomeen pitää saada vähintään yksi pakistanilainen jumalanpilkkarikos.

3 comments:

Anonymous said...

anonyymi kommentti ei näköjään mene läpi ... ?
Dengan bicara nanti lagi...

Anonymous said...

Suharton hallinnon kaatuessa Itävallan ulkomaanvaluuttareservit nousi hetkessä yli
4 mrd us-dollaria.
Kultaa ei tarvinnut erikseen siirtää kun Freeport-McMoran on valmiiksi.
Filippiinien Marcosille sentään piti Bre-X Natuna luonnehtia.
Puolisokea "lentokoneinsinööri" joi teetä hallintopalatsissa kun kenraalit hioivat meikkojaan.
Sukarnoputri nukkui päiväunia kun lehdistö ja kansa odotti ladya kuuluville.
Maakuntien ja kuntien (kabupaten,kecamatan) hallintoa johtaa tosiuskovaiset ja heiltä ei jää mikään huomaamatta.Bulog-skandaali on siitä oiva todiste.(köyhille varattu riisi varastettiin ja myytiin).Lasten koulupuvuista lähtien kontrolli toimii.
Läpeensä mätä ja korruptoitunut torakkavaltio,kavaltajia riittää ilman sovelluksiakin.

Anonymous said...

On lottovoitto syntyä Indonesiaan...