17.5.19

Bemerin Mikroverenkierron Instituutti

Mainio  Gloom - The dark side of Finnish reseach blogi muistuttaa meitä Bemerin sähkömagneettisesta signaalista. Signaalin väitetään stimuloivan mikroverenkiertoa, mikä puolestaan edistää ihmisten terveyttä. Bemer myy laitteita, jotka antavat kehoon kohdistettua sähkömagneettista hoitoa. Anteeksi. Tarkoitin "täydentävää hoitoa".

Aihe tuli jälleen ajankohtaiseksi, kun Bemerin kehittänyt tohtori Rainer Klopp heitti lusikan nurkaan. Muistokirjoituksessa mentiin mainitsemaan, että Klopp oli vasta äskettäin saanut valmiiksi Berliinin Mikroverenkierron Instituutin. Se sama instituutti jota Bemerin sivut aina silloin tällöin kuvailevat näin:

Mikroverenkierto – tutkimuksen fokuksessa

Prof. Dr. med Rainer Klopp johtaa Berliinin Mikroverenkierron Instituuttia (Institut für Mikrozirculation) ja on yksi johtavista asiantuntijoista tällä melko uudella lääketieteellisen tutkimuksen alueella.
 Siitä saa vaikutelman ihan toimivasta ja elinvoimaisesta laitoksesta. Laitoksesta jonka henkilökuntaa Klopp valvoo ammattimaisella otteella.

Gloom oli viime vuonna yrittänyt löytää tuon maineikkaaksi mainostetun instituutin. Mainitseehan instituutti, että sillä on laboratorio. Sitä ei löytynyt Bemerin ilmoittamista yhteystiedoista. Eikä toimivaa puhelinnumeroa. Ei oikeaa osoitetta. Instituuttia ei ole missään yritysrekisterissä. Se ei ole rekisteröity tavaramerkki. Gloom vaivautui kyselemään ja etsimään, kunnes hän löysi suljetun sairaalan takaa tyhjän huoneiston. Ainoa maininta instituutista on pihalla seisova kyltti.


Eli maineikas mikroverenkierron instituutti on olemassa vain virtuaalimaailmassa. Kloppin pyörittämänä verkkosivuna. Instituutti on vain kulissi, jolla Bemer brändille yritetään saada arvokkuutta.

Bemerillä on myös ollut olemattomia yhteyksiä NASA:aan. Firma ei siis arkaile maineensa boostamisesta epärehellisin keinoin.

1 comment:

Editor e-l-s said...

Sanottakoon vielä, että Klopilla oli 6kk elämänsä lopussaan käytössä kulissi juuri sillä paikalla, niin kuin ennakoin 2018 alussa. BEMERin Merja Kämpe kertoo myyntiedistämissivustollaan matkasta kyseiseen instituuttiin [ >> ].

Kämpen lisäksi olivat mukana "toimittaja Santtu Silvennoinen" sekä huuhaa-lääkäri (ja "biohakkeri") Olli Sovijärvi. Kämpen blogi ei ole luotettava, mutta hänen mukaan Sovijärvi oli puhunut "professori Kloppista, mikroverenkiertotutkimuksen isästä".

Onneksi oikeat mikroverenkierron tutkijat eivät tiedä tästä, eikä tule koskaan tietämään... Tämä isä ei ole käynyt mikroverenkierron tutkijoiden konferenssissa, ei ole julkaissut kuin höpöhöpöä tästä, jos ollenkaan [ >> ].

Silvennoinen teki artikkelin Iltalehdelle [ >> ]. Kämpe ja Silvennoinen ottivat samanlaiset valokuvat "instituutin tutkimuslaitteistosta": mikroskooppi, saturaatiomittari ja vanhentunut videotekniikka. Siinä se.

Kuvissa mm. eräs Ralph Burger, jonka he kutsuvat tohtoriksi (hän on valetohtori), yms yms. Kirjoitukset on ihan absurdia. Minusta kiinnostavin: vain muutama vieras ehti käydä siellä "instituutin" lyhyessä olemassaoloajassaan, suomalaisten ryhmä oli ilmeisesti tärkeää.

Luulisin, että suomalaisurheilijoiden "todistajalausunnot" ovat syy siihen. BEMER tarvitsee Pitkämäkeä ja Kristiina Mäkelää. Tämä on toki minun oma tulkinta.