2.6.19

Britanniassa uskonnollista närästystä kouluja vastaan, osa 3

Draama tuntuu vain lisääntyvän, kun Birminghamin koulujen edessä jatkuvat mielenosoitukset jatkuvat. Kaiken lisäksi on selvinnyt, ettei mielenosoittajilla edes ole omia lapsia niissä koulussa. Ovat muuten vaan järjestäytyneet vastustamaan sitä, että koululaisille kerrotaan erilaisista perhemuodoista ja siitä miten heitä ei saa syrjiä. Seksuaalivähemmistöt ovat vain yksi alue No Outsiders ohjelmassa. Materaalit oli hyväksytty koululautakunnissa.

Birmingham kaupunki nimitti lakimies Nazir Afzalin selvittämään tilannetta. Afzalin (itsekin muslimi) perehtyi siihen mitä mielenosoittajat väittivät kouluissa opetettavan. Vastustaminen kohdistui materiaaliin, jota ei koskaan esitetty kouluissa. Mielenosoittajat olivat levittäneet lainauksia materiaaleista, jotka eivät kuulu kohua kohteena olleeseen No Outsiders ohjelmaan. Mielenosoittajat väittivät, että lapsille näytetään homoseksiä tai ohjelma yrittää värvätä lapsista uhreja homoseksuaaleille. Virallisia materiaaleja lukenut Afzali totesi, että mielenosoittajat valehtelevat. Koulujen materiaaleissa ei mainita mitään seksuaalista.

Afzalin mielestä mielenosoittajilla on selkeä tavoite, joka on perua edellisestä islamistien operaatiosta Birminghamissa. Sitä kutsutaan Troijan puuhevosen tapahtumaksi kaupungissa. Birmingham Mail lehti paljasti miten koulujen henkilökuntaan yritettiin ujuttaa likaisilla tempuilla muslimeita. Koulujen johtoasemia yritettiin käytännössä vallata, jotta islamistien jyrkät tulkinnat saataisiin sujautettua osaksi muslimienemmistöisiä koululuokkia. Valtion sekulaareihin kouluihin yritettiin saada islamin mukaisia opetuksia. Tytöt määrättiin istumaan luokan perällä. Samoin heitä ohjeistettiin peittämään hiuksensa. 15 kouluun jouduttiin tekemään tarkistuksia. Tämän kohun takia kaupungin koko muslimiväestö menetti maineensa koko maan silmissä, vaikka asialla olivat islamistit.

Kun tuo operaatio paljastui ja epäonnistui, niin koulujen opetukseen yritetään vaikuttaa uudella tavalla. Mielenosoittajien harmiksi kaupungin poliisi ja valtuusto ovat yhdessä kieltämässä koulujen läheisyydessä tapahtuvat mielenosoitukset. Opettajia on uhkailtu ja vastamielenosoituksen päälle on heitelty kananmunia. Koulujen opetusta vastustavat mielenosoittajat ovat jälleen viemässä Birminghamin muslimien maineen ojaan.

1 comment:

Anonymous said...

Islamistien käytöksen voisivat tuomita ne suomalaiset kristilliset piirit, jotka huutavat tietyn puhtauden perään suomalaisessa opetuksessa.Ja vaikkapa jotkut rehtorit Itä-Suomessa voisivat arvostella?