12.12.19

Al-Holin ongelma

Al-Holin leirin naiset ja lapset herättävät suuria tunteita Suomessa asti. Tiedämme, että leirillä on vankina myös Suomesta islamilaisen kalifaatin tukijoiksi lähteneitä. Kalifaatin romahdettua he jäivät vangeiksi ja pakolaisleirille siirretyiksi. Miehet pidetään erillään vahvemmin vartioidulla leirillä. Se ei estä kalifaatin naisia pitämässä kuria naisten leirillä. He ovat murhanneet muita naisia, jos nämä on tuomittu toimivan islamia vastaan. Tai yrittäneen päästä eroon kalifaatin periaatteista. Radikalisaation eri asteista se lievempi kärsii kovempien painostuksesta. Jihadisti ei epäröi tappaa liian maltilliseksi tuomittua muslimia. Entinen kalifaatti on jäänyt eloon minikalifaattina al-Holin sisällä.

Lapset saa ja pitää hakea Suomeen. Tässä on helppo olla samaa mieltä mm. Saku Timosen kanssa. Lapset ovat tilanteen uhreja. Heitä on jo aivopesty julistamaan vääräuskoisten kuolemaa. Syyllisiä lasten ahdinkoon ovat islamistit itse. Leirillä kärsivien lasten äidit ovat tietenkin aivan toisenlainen tarina. Heihin ei pidä suhtautua tilanteen uhreina. He ansaitsevat tutkintavankeuden. Tässä olen täysin samaa mieltä naisia haastatelleen lääkäri Nemam Ghafouri kanssa. Turvallisuusselvitysten jälkeen entisinä terroristeina/terrorismin tukijoina he saisivat asua Suomessa. Asiaan kuuluvan valvonnan alaisena vapaana tai vankilassa.

 Daeshin tappion seurauksena naiset ovat ymmärrettävistä syistä vakuuttamassa, etteivät osallistuneet rikoksiin. He olivat vain kotiäitejä. Anelevat puheet Suomeen paluusta eivät kuitenkaan ole johdonmukaisia. Ylen uutisessa anonyymi nainen sanoi mm. näin:

– Elät Yhdysvaltojen alaisuudessa, etkä voi vaikuttaa heidän politiikkaansa. Meidän tilanne on vastaava. Meitä rangaistaan siitä, että elimme islamilaisen valtion alaisuudessa. Miten me olisimme voineet vaikuttaa islamilaisen valtion toimintaan.

Erona on tietenkin se, että Isis-terroristien tekemät teloitukset olivat kaikkien tiedossa, kun naiset pakkasivat laukkunsa ja lähtivät Suomesta Syyriaa kohti. Niitä leviteltiin Isis-järjestön julkaisemissa propaganda videoissa ja lehdissä. Juuri näillä materiaaleilla yritettiin houkutella Euroopassa asuvia radikaali muslimeita auttamaan Isistä Syyriassa. Päätös lähteä Suomesta tukemaan kalifaattia on aivan eri kuin muuttaa johonkin länsimaiseen valtioon.

Kalifaatin aikana suoritetuista karmeuksista on lähes mahdotonta saada enää todisteita, joten Suomessa tapahtuvat oikeudenkäynnit eivät tuottaisi tuloksia.

Suomen Suojelupoliisi on tietoinen naisten vaarallisuudesta:

Viestintäasiantuntija Minna Passi kertoo Supon pitävän todennäköisenä, että Isis-äitien paluu lisäisi Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa. Äidit saattavat jatkaa terroristista toimintaa ja verkostoitua keskenään toimiakseen Suomen jihadistisissa piireissä.
Supon mukaan naisten kotiinpaluutoiveet eivät perustune aitoon vapaaehtoisuuteen, vaan siihen, että Isis on menettänyt voimansa ja naiset ovat joutuneet al-Holin leirille.
– Naiset ovat viettäneet konfliktialueella pitkän ajan. He ovat matkustaneet alueelle vapaaehtoisesti tarkoituksenaan oleskella alueella pysyvästi. He ovat matkustaneet alueelle tietoisin Isil-järjestön toiminnan luonteesta ja osa on ilmaissut myös medialle antamissaan haastatteluissa hyväksyvänsä ”sharia-tuomioistuinten” langettamat julmat tuomiot, Passi kirjoittaa IL:lle.

Ei pidä unohtaa, että kalifaattiin matkustaneet naiset tiesivät mitä siellä tapahtuu. Syyriaan ei lähdetty parempien koulujen tai päiväkotien toivossa. Sota-alueelle ei matkustettu, jotta pääsisi eksoottiseen lomakohteeseen. Kalifaatiin ei kävelty vain hyvästä säästä nauttimisen takia.

 On naisten älykkyyttä loukkaavaa väittää, etteivät he muka kyenneet tiedostamaan mitä varten kalifaatti perustettiin. He olivat joko ympäristöstään ja maailmasta täysin tiedostamattomia typeryksiä tai tiesivät mitä Isis tekee. Absoluuttinen sharian noudattaminen, sen järjettömine rangaistuksineen, oli heidän mielestään tavoiteltava ja hyvä asia. He ihan oikeasti uskovat uskonnon määräämään kuolemanrangaistukseen. Homot on heitettävät alas talojen katoilta. Kalifaattia vastaan taistelleet on teloitettava. Islamin hylänneet on tapettava. Kaikki nämä nähdään moraalisesti hyvinä tekoina. Näin he vieläkin vastaavat haastatteluissa al-Holin leiriltä.

 He matkustivat Euroopasta kalifaatin rajojen sisälle, jotta pääsisivät nauttimaan näistä opeista. Se oli hijrah, eli muutto "oikeaoppisten maalle". Hijrahin ansiosta he pääsivät elämään puhtaampaa elämää. Sellainen elämä oli mahdotonta Euroopassa. Euroopassa heidän lapsensa altistuisivat maallistuneille kouluille.

10 comments:

AnoMatti said...

"Lapset saa ja pitää hakea Suomeen."

Kannattaa toki muistaa että on olemassa lapsia, ja lapsia. On hieman eri asia hakea Suomeen 4 vuotias orpo kuin 17-vuotias ISISksen veteraani joka on täysin mahdollisesti osallistunut taisteluihin ja terroritekoihin. Rajan veto ei ole helppo, kuten aina vastakkain ovat yksilön oikeudet ja yhteiskunnan valvollisuus jäsentensä turvaamiseen.

Anonymous said...

Suomen laki ei erottele lapsia ja "lapsia". Virkamiesten ja (toivottavasti myös poliitikkojen) on toimittava lain mukaan. Jos lapsen oikeuksia koskevaa lakia aletaan vapaasti tulkita, kuka tietää, mihin se johtaa.
Olen itse tehnyt täyden päivätyön Suomen valtiollisessa turvallisuusorganisaatiossa. Jos on epäiltävissä, että osa lapsista olisi radikalisoitunut niin, että kyseessä olisi potentiaalinen turvallisuusuhka, uskon siihen ongelmaan perehtyneiden ammattilaisten osaavan hoitaa ongelman ilman, että laitonta diskriminalisointia pitäisi harjoittaa jo ennakkoon.
Aikuisina terrorisijärjestöön liittyneet ovatkin sitten ihan eri asia. Heidät pitäisi päästää Suomeen korkeintaan oikeuden päätöksellä ja vankeinhoidon saattamana. Eläkööt ihanneyhteiskunnassaan.

MrrKAT said...

En edelleenkään ole vars. somessa mutta kuikin sinne nykyään jatkuvasti. Tässä terrorismin asiantuntija Leena Malkki on aika hyvin tiivistänyt tilanteen 14 pointtiin:

https://twitter.com/LeenaMalkki/status/1205472369118261248

TJT2 said...

No mutta Juha L, mitenkäs sinä onnistuit kirjoittamaan noin järkevän kirjoituksen? Eikös teikäläisten pitäisi olla "rajat auki" suvakkeja?? Leimata kaikki holtittoman maahanmuuton vastustajat natseiksi ja rasisteiksi???

Anonymous said...

”Leimata kaikki holtittoman maahanmuuton vastustajat natseiksi ja rasisteiksi???”

Leirillä olevat ovat suomalaisia, joten ei voida puhua maahanmuutosta.

Paholaisen Asianajaja said...

Timo Tarvonen: "Eikös teikäläisten pitäisi olla "rajat auki" suvakkeja?? Leimata kaikki holtittoman maahanmuuton vastustajat natseiksi ja rasisteiksi???"

En koskaan käsitä miten sinä olet toistuvasti täysin väärässä siitä mikä minun ajatusmaailmani on.

MrrKAT said...

Eikö rasistin pitäisi mennä peilin eteen miettimään syntyjä syviä ja omien ennakkoluuloisten malliensa pahoja valuvikoja KUN hänen mallinsa ei ennakoi oikein edes tutun suomalaisen (PA:n) käytöstä ja maailmankuvaa ja tämä tapahtuu vieläpä toistuvasti?

;)

TJT2 said...

Juha, teikäläisten ajatusmaailma tuli kyllä harvinaisen selväksi fb-ryhmässänne, jossa joku sekopää triggeröityi ja antoi minulle bannia, vaikka kieli tarkasti keskellä suuta yritin kirjoittaa poliittisesti korrektia tekstiä. Mutta selvennä toki ajatusmaailmaasi vaikkapa kertomalla, millaisia ajatuksia ateistiset evotoverisi Junes Lokka ja Tiina Wiik herättävät sinussa? Missä asioissa sinun ja heidän ajatusmaailmansa kohtaavat, ja missä eroavat? Ja miksi sinulta ei tule 2 - 12 tuntisia striimejä kuten heiltä? Niitä on jotenkin hirmu kiva katsella, kun noiden ateististen evotovereittesi ajatusmaailma on jotenkin kohdallaan lukuunottamatta tuota ateistista evolutionismia. Btw, oletko lukenut Behen uusimman kirjan tai edes Tuulirannan lähes 80-sivuisen analyysin siitä? Lenskin koe ja muu teikäläisten "kova kama" murskataan siinä atomeiksi...

Paholaisen Asianajaja said...

Timo Tarvonen: Mutta selvennä toki ajatusmaailmaasi vaikkapa kertomalla, millaisia ajatuksia ateistiset evotoverisi Junes Lokka ja Tiina Wiik herättävät sinussa?

Ei herätä juuri mitään, sillä tuntemattomia minulle. Eivätkä parin ekan videon perusteella vaikuta kiinnostavilta.

Ja miksi sinulta ei tule 2 - 12 tuntisia striimejä kuten heiltä?

En ole striimauksen miehiä. Mieluummin kirjoittelen blogiini.

Niitä on jotenkin hirmu kiva katsella, kun noiden ateististen evotovereittesi ajatusmaailma on jotenkin kohdallaan lukuunottamatta tuota ateistista evolutionismia.

Kiva kun on kivaa. Olen onnellinen puolestasti.

Btw, oletko lukenut Behen uusimman kirjan tai edes Tuulirannan lähes 80-sivuisen analyysin siitä? Lenskin koe ja muu teikäläisten "kova kama" murskataan siinä atomeiksi...


En ole lukenut. Eivät ole iskeneet tarpeeksi suuria tai uusia laineita kiinnittääkseen huomiotani.

Anonymous said...

Kreationismi tuli ja meni. Google trendsit näyttää että kreojen ajat meni. Tuuliranta nyt ei ole mikään biologi ja Behen kirja ei ole herättänyt tiedemaaimassa kiinnostusta.

TJTn banniminen taas ei taida olla mitenkään kovin suuri virhe. Lokan ja Wiikin natsismi varmaan viehättää. Itseäni kiinnostaisi miten evoluutiokritiikissä nousee jatkuvasti esiin joku Expelled -henkinen kauhistelu siitä miten evo-oppi johtaa natsismiin mutta sitten äärioikeistolaiset metalliputkimiehet on näitä pro-kreoja joiden on helppoa solahtaa Lokan ihmisten tappamisilla fantasioiviin ganjastreamauksiin joissa virtaa jokin ajatuksen kultainen tonava...