20.6.17

Katsaus jihadistien propagandaan

Kotimaisessa uutisoinnissa mainitaan terrori-iskun suunnittelun paljastuminen. Keskusrikospoliisi kertoi toistaiseksi ohitse olevan tilanteen jälkipyykistä. Erilaisista vihjeista ja vinkeistä oli saatu selville, että Temppeliaukion kirkko oli mahdollisesti iskun kohteena sunnuntaina.  Uutisissa mainittiin myös terroristijärjestön propagandalehti Dabiq. Lukaisin kyseisen numeron läpi.


Kalifaatista kajahtaa melko säännöllisesti lehtinen, joka on huomattavasti repäisevämpää luettavaa kuin Herätkää!-lehti. Kyseinen Daeshin jäsenlehti ja propagandapläjäys Dabiq numero 15 sisältää Suomessa varttuneen muslimin muistelmia. How I came to Islam otsikolla alkava kirjoitus on mielenkiintoista luettavaa. Nimenä käytetään Umm Khalid al-Finlandiyyah, mutta voimme olettaa sen olevan pseudonyymi. Hän on nainen. Umm kuvailee miten täällä pohjoisessa käydään koulussa ja miten yhteiskuntamme suhtautuu uskontoihin. Hän varttui tyypillisessä tapauskovaisessa perheessä. Rippileirien opit kristinuskon perusasioista eivät vakuuttaneet. Kolminaisuusopin selittäminen esiteinille ei tehnyt vaikutusta. Mutta Umm uskoi luojaan. Hän rukoili Jumalan suuntaan, mutta ei Kristuksen taajuudella.

Sitten koulussa opetettiin evoluutioteoriaa ja universumin alkuräjähdystä. Se sai Ummin entistä enemmän hämmentyneeksi. Lopulta hän menee naimisiin islamitaustaisen miehen kanssa, joka ei harjoita uskontoaan. Umm on kuitenkin kiinnostunut kyseisestä uskonnosta. He saavat lapsia. Eroavat. Umm jatkaa islamiin perehtymistä. Apuna toimi naapurissa asuva nainen, joka käänsi Koraanista kohtia suomeksi. Lopullinen niitti uskoon kääntymisessä on helvetin ja kuoleman jälkeisen tuomion pelko. Hän mainitsee sen yllättävän avoimesti. Suomesta löytyy harras muslimi aviomieheksi. Joka myöhemmin pidätetään tutkintavankeuteen terrorismi-syytteiden perusteella.

Ummin artikkelia kuvitetaan myös Temppeliaukion kirkon sisäkuvalla. Kuvatekstinä on "A pagan church in Finland". Eli hänen mielestään kristityt ovat pakanoita? Jälleen yksi monista esimerkeistä siitä miten Dabiq ei ole johdonmukainen läpyskä.

Umm suosittelee kaikille Aidoille muslimeille [tm] muuttoa kalifaatin rajojen sisälle. Epäuskoisten parissa asuminen kun on vastoin profeetan opetuksia. Siksi tehdään hijrah, eli muutto oikeaoppisten maaperälle. Umm ja hänen miehensä asuvat nykyään tuolla kalifaatin rajojen sisällä. Hän kuvailee, että se on koittelemusten tie. Ja perillä odottavat suuremmat haasteet. Kaikkien uhrausten jälkeen joudut taistelemaan tauteja, ruokapulaa ja pommeja vastaan. Umm kuvailee tuollaista elämää "Puhtaaksi". Saatana ei pääse houkuttelemaan uskovaisia pois uskostaan.

Neljä kuukautta kalifaattiin saapumisen jälkeen Ummin poika muuttui marttyyriksi. Sekin on naisen silmissä siunaus. Jos perhe olisi jäänyt vääräuskoisten maahan, niin poika olisi voinut lipsahtaa ajattelemaan ja uskomaan sellaisia asioita jotka ovat äidin mielestä moraalittomia. Nyt pojan sielu pelastui!

Noita propagandalehtiä lukemalla valistuu kyllä erittäin hyvin tuon terrori-ideologian synkkyydestä. Meidän täytyy tutustua niihin, jotta ymmärrämme miksi aikuiset ja nuoret lähtevät vapaaehtoisesti kohti kuolemaa. Ja ovat sen lisäksi täysin vakuuttuneita siitä, että on hyväksyttävää teloittaa viattomia ihmisiä. Heidän vain määritellään syntisiksi, koska eivät ole terroristien riveissä.

Materiaalia siitä miten nämä Suomea iskun arvoisena näkevät tahot perustelevat Suomeen iskemistä löytyy ihan netistä. Ystävällisesti terroristi-terot julkaisevat propagandaan niin videoina kuin nettilehtinä. Niitä selaamalla saat selville miksi Isis haluaa teloittaa, surmata ja murhata viattomia ihmisiä Euroopassa. Heidän silmissään länsimaat edustavat rappiota, syntisyyttä, uskosta luopumista, korruptiota, hedonismia, taikauskoa, sekularismia, evoluutioteorian hyväksymistä ja paljon muita asioita jotka tuomitaan mitä jyrkimmällä tavalla. Vihollisia ovat niin kristinusko, feminismi, ateismi ja liberalismi. Ja varmasti myös kofeiiniton kahvi.

Minua aina hymyilyttää se miten he tuotoksissaan tuomitsevat taikauskoja, mutta eivät näe minkälaisia taikatemppuja ja selkeästi satuja Koraani ja profeetan perimätieto sisältää. Propagandaa ei voi syyttää johdonmukaisuudesta. Siviilien silmitön ja tarkoituksenmukainen tappaminen on heidän mielestään hyväksyttävää. Ja heti seuraavalla sivulla kehutaan miten täydellinen ja armollinen moraali heillä on. Siteerauksia viljellään runsaasti, aivan kuin ne itsessään perustelisisvat yhtään mitään niille jotka eivät usko heidän versioonsa islamista. Allah raikaa ja suurat sihisevät. Todella puuduttavaa luettavaa.

 Perusteluissa vilisevät profeetta Muhammadin höpinät ja häntä seuranneiden johtajien kommentit, aina tänä päivänä seikkailevien heimojohtajien mielipiteisiin saakka. Näistä punotaan kerronta, jonka mukaan maailman on alistuttava kalifaatin versioon islamista. Ja tietenkin juuri heidän versionsa on se ainoa oikea islam, joten automaattisesti kaikki muut tulkinnat ovat harhaoppia. Klassinen temppu järjestäytyneiden uskontojen arsenaalissa.

Sivuilla on myös kreationismia, kun Koraanin sisältämän luomiskertomuksen kanssa ristiriidassa oleva todellisuus täytyy tuomita.  Ne ovat surullisen säälittävää kehäpäättelyä. Skientologeillakin on opettavaisempaa kamaa.

Tässä pieni näyte siitä miten luomisoppia perustellaan:

Imagine yourself – O denier – sitting before a sleek  supercomputer designed to manage an advanced fac - tory  producing  suitcase-sized  hydrogen  bombs.  The   raw materials are brought to the production line and  assembled  by  intricate  androids  in  a  uniformly  pre - cise fashion. While you are goofing off playing video  games  on  the  supercomputer,  someone  sends  you  a   message  saying  that  your  computer  –  both  its  hard - ware and software – as well as the factory, its produc - tion  line,  its  androids,  the  raw  materials,  the  video   game, the message, its author, and even you yourself  were the result of distinct, chaotic events resulting in  your mouse-clicking inside this meticulously ordered  factory! The fitrah does not accept such an argument,  and yet the atheist claims it!

 Sitä tuttua kamaa elämän monimutkaisuudesta, joten elämä on suunniteltua. Suunnittelija on Allah. Ja niin edelleen. Artikkelit on selvästi laadittu sellaisille ihmisille, jotka eivät osaa etsiä tieteellistä tietoa biologiasta.

Propagandaa tarvitaankin reippaasti, sillä kalifaatin on maalattava tappavaksi viholliseksi Euroopan valtiot. Ne samat valtiot, jotka ottavat vastaan laumoittain pakolaisia. Ja sitten majoittavat, ruokkivat ja tarjoavat koulutusta ja terveydenhoitoa. Siksi Isis propaganda saa otteeseensa pääasiassa niitä ihmisiä, joiden päättelykyky on jollakin tapaa halvaantunut. Jatkossa ehkä osaamme tehdä parempaa suomalaista vastalääkettä jihadistien levittämälle värväysmateriaaleille. Länsimaista lähtee jatkuvasti nuoria innokkaita ihmisiä taistelemaan kalifaatin riveihin. Olisi ihan jees, jos sellaiselle saataisiin jotenkin stoppi.

13 comments:

Anonymous said...

No mitäpä mieltä itse olet, kannustaako islam terrorismiin, vai onko se vain uskonto muiden uskontojen joukossa?

Anonymous said...

Miksi naapurin piti kääntää koraania suomeksi, vaikka Hämeen -Anttila on tehnyt sen jo ajat sitten? Ei vissiin sopinut tarinaan, että sivistysvaltiossa ovat myös muiden uskontojen tekstit ksikkien saatavilla.
Edelliseltä kommentoijalta kysyisin, että kannustaako mielestäsi suomen vastarintaliikkeeseen kuuluminen väkivaltaan, vai onko se vain aatteellinen liike muiden joukossa?

Anonymous said...

Islam kannustaa väkivaltaan samalla tavalla kuin muutkin uskonnot (se että yksi uskonto on käynyt läpi jonkinlaisen puhdistusoperaation ei tee siitä kuin näennäisesti salonkikelpoisen, vaikkakin pitkällä aikavälillä jokainen reformi vähentää uskonnon valta-asemaa ja sen sisäinen rakenne heikkenee). Ilmenemismuodoissa voi olla pieniä eroja mutta henkisen ja/tai fyysisen väkivallan käyttö, kieroutuneet valtasuhteet ja totalitaarinen järjestelmä on uskonnoissa sisäänrakennettuna. Ilman niitä, uskonto lakkaisi olemasta uskonto.

Anonymous said...

"kannustaako islam terrorismiin"
Jotkin islamin lahkot kannustavat, eivät kaikki. Ihan samalla tavalla jotkin kristinuskon tulkinnat ovat kannustanet ja kannustavat väkivaltaan ja terrorismiin, ja aina löytyy innokkaita uskonnollisia johtajia siunaamaan aseita milloin ketäkin vastaan ja oman uskonnon ja kansan puolesta. Islam antaa eväitä terrorismiin, mutta niin tekevät muutkin dogmaatiset uskonnot, islam ei ole yhtään parempi eikä pahempi tässä. Islam vain ei ole vielä laajasti läpikäynyt kunnollista refromia, joka vaimentaisi äärisuuntausten voimaa.

Osa islamin ongelmaa lienee, että sen suurimmat kannatusalueet ovat epävakaita jolloin äärisuuntaukset saavat helpommin sananvaltaakin. Länsmaihin muuttaneilla ja enemmän tai vähemmän kotoutuneilla uskonto on edelleen osa identiteettiä ja juuria, ja kestää aikansa ennen kuin siitä tulee vain muodollinen rituaali. Maallistuneessa Kanadassa Quebecin ranskankieliset kuuluvat katoliseen kirkkoon, koska se on osa quebecilaisyttä, erottautumisena rahvaanomaisista englanninkielisistä, vaikka ei itse kirkon julistuksesta niin piittaisikaan.

Anonymous said...

Eikähän tuohon auttaisi jossain määrin yleissivistyksen ja erityisesti uskonnon opetus kouluissa. Mitä paremmin islaminkin uskoiset tuntisivat oman uskontonsa historiaa myöten sitä vaikeampi heille olisi syöttää Isiksen yms. ideologiaa.

Anonymous said...

Muuten aika mielenkiintoista (vaikka ei yllättävää) että islamilaisessa paratiisissa naiset eivät ole edelleenkään tasa-arvoisia. On aika karu kohtalo kuolla neitsyenä, päästä paratiisiin ja joutua jonkun marttyyrin seksiorjaksi. Eikä minulle ole avautunut, mitä helvatan iloa on seksiorjista paratiisissa, kun ruumis on räjäytetty tuusan nuuskaksi tai mätänee mullan alla.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"No mitäpä mieltä itse olet, kannustaako islam terrorismiin, vai onko se vain uskonto muiden uskontojen joukossa?"

Erikoinen "VAI" -sana siinä välissä.

Tällä hetkellä terrorismi on nähdäkseni islamilainen muoti. Vähän aikaa sitten muodissa olivat separatistit. Muistan eläneeni aikaa jolloin englannissa saattoi tulla vastaan kysymys siitä oletko katolinen vai protestantti. Ja jos vastasit että ateisti, kysyttiin että katolinen vai protestanttinen ateisti. Eurooppalainen terrorismi oli alleviivatun kristillistä vielä muutama kymmenen vuotta sitten.

Jos terrorismin tapaisesta toiminnasta voidaan jotain sanoa niin se, että en antaisi kristityillekään mitään "vapaaksi epäilystä" -korttia. Parikymmentä vuotta ovat onnistuneet käyttäytymään terrorismiasiassa OK. Ei ole mitään takeita että tähän ei palata joskus takaisin.

Ja tämä ei ole Islamin puolustamista. Se on uskonto. Se sellaisenaan on vihje jostain. Järjestäytynyt institutionalisoitunut uskonto on aina muutakin kuin mielipide ja uskonnonvapaus. Se on valtajärjestelmä. Siksi ainut mitä voidaan katsoa on sitä että miten valtajärjestelmiään käyttävät. Ja kun jäsenensä tekevät rikoksia tuomitaan nämä tekijät eikä koko yhteisöä.

Paholaisen Asianajaja said...

No mitäpä mieltä itse olet, kannustaako islam terrorismiin, vai onko se vain uskonto muiden uskontojen joukossa?

Täysin turha vaihtoehtojen asettelu. Islam on järjestäytynyt uskonto, joten tietenkin siitä saadaan äärimmäisen väkivaltaisia ja tappamiseen yllyttäviä uskontoja. Eli se on uskonto muiden uskontojen joukossa.

Anonymous said...

Ei kaikki uskonnot ole jotenkin maagisesti samanlaisia saatika samalla tasolla väkivaltaisuudessa. Vertaa Janeism ja Islam.

Anonymous said...

Mutta uskontoja yhdistävä tekijä on väkivaltaisuus. Henkinen tai fyysinen. Pieni kausittainen vaihtelu intensiteetissä ei todista muuta kuin että väkivaltaisuus ei välttämättä ole tasaista vaan että intensiteetti vaihtelee ajoittain.

Anonymous said...

Tarzanismi on selkeästi väkivaltaisempaa kuin Janeismi.

Editor earlightswindle.com said...

FYI:

Erdoganistan stops teaching evolution in public schools

Anonymous said...

Thanks for the tip! Will blog about.

PA