8.3.20

Homeopaatit vs COVID-19

Wellneslab sivustolla rynnitään täysillä puolustamaan homeopatiaa. Tämän hetken tärkein terveysuutinen on koronaviruksen leviäminen maailmalla. Tietenkin homeopaatit haluavat pitää itsensä ajankohtaisina. Tietenkin he haluavat muistuttaa homeopatiasta tykkääville, että homeopaattisia tuotteita kannattaa ostaa myös koronaviruksien kohdalla.

Saatanan helvetin perkeleen homeopatia. Yritin keksiä asiallisempaa kommentia, mutta en heti keksinyt. Noh.  Nyt olen hetken aikaa pohtinut. Näppäimistö napsumaan.

"Homeopatia on jo melko vakiintunut hoitomuoto monissa maissa, joten anna sille mahdollisuus, vaikka olisitkin skeptinen. Et välttämättä tiedä kaikkea. Anna ihmisten itse valita, ja kokeilla. Ennen kaikkea, anna ihmisten olla oman terveytensä asiantuntija!"
 
Sanoisin, että skeptikon kannattaa selvittää mitä tuorein ja perinpohjainen tieteellinen tutkimus sanoo. Kaikki eivät ole skeptikoita.

Tuon kirjoittanut henkilö on homeopaatti Camilla Holmström.  Hän on onneksi toteamassa, että sairastuneiden kannattaa hakeutua myös "sairaalaan tai terveyskeskukseen tutkimuksiin ja tarvittaessa myös hoitoon." Hienoa! Lisäksi Holmström muistuttaa:

"Tämä kirjoitus EI korvaa lääkärin määräämiä mitä tahansa hoitoja tai hoito-ohjeita, tulihan se nyt täysin selväksi."
 
Jee!
 
Valitettavasti jatko ei olekaan yhtä hienoa. Sokeripillereitä suositellaan ihan vakavasti virustaudin oireisiin. Tai oikeastaan homeopaatit kutsuvat niitä oirekuviksi. Näin pidetään sovelias etäisyys lääketieteeseen. Homeopatiassa kun ei välitetä viruksista, bakteereista tai perinnöllisistä taudeista. Niistä ei nimittäin vielä tiedetty mitään homeopatian kehittäneen Samuel Hahnemannin aikakaudella. Sen sijaan Hahnemann ja kumppanit keskittyivät ihmisten kokemiin oireisiin. Ei ollut väliä mikä oikeasti aiheutti oireet. Tärkeintä oli löytää aine, joka aiheuttaa oireita, jotka sopivat jonkin taudin aiheuttamiin oireita. Tämän perin oudon periaatteen takia homeopaattisissa valmisteissa käytetään niin sekopäisiä ainesosia (valoa eri planeetoilta, Berliinin muuri, jne), jotka sitten laimennetaan olemattomiin. Mutta varmati sinä jo tiesit kaiken tämän.

Siksi homeopaatit kirjoittavat tällaista kamaa. He eivät siis neuvo, että ostakaa homeopaattisia tuotteita koronavirusta vastaan. He neuvovat ostamaan niitä, jos asiakkaat kokevat joitain virukseen sopivia "oirekuvia." Eli ei mitään tarvetta huolestua siellä viranomaisten suunnalta!
 
 "Koronavirus ja monet muutkin virukset voivat aiheuttaa oirekuvia, jossa voimme käyttää ylhäällä mainittuja homeopaattisia lääkkeitä. ksen ennaltaehkäisevään hoitoon sopivat parhaiten
1. GELSEMIUM C30 kerran viikossa, tai, jos liikut paikassa missä virus esiintyy tiheämmin, sitä voi ottaa joka toinen päivä/ kerran päivässä viikon aikana.
2. ARSENICUM ALBUM C30 tulee hyvänä kakkosena. Sitä voi ottaa kolmena päivänä peräkkäin, Intian hallituksen ohjeiden mukaan. Omana lisäyksenä: varsinkin jos taipumuksena on saada hengitystien infektioita.
3. Lisäksi eniten sopivat lääkeaineet ovat Bryonia yskään ja Eupatorium kuumeeseen mikäli Gelsemium ei riitä.
Tiedot ovat lähtöisin Hongkongin homeopaattisen yhdistyksen tiedottajalta, sekä Intian hallituksen viralliselta koronaviruksen ennaltaehkäisevän hoito-ohjeiden sivulta. Jaathan tämän infon eteenpäin, jos pidät sen hyödyllisenä, varsinkin kaikille matkustajille tiedoksi. 

 Ja lopuksi homeopaatti kutsuu homeopaattisia valmisteita lääkeaineiksi, jotta lukijat muistavat mielessään yhdistää homeopatian virustaudin lääkkeeksi.

"Homeopaattisia lääkeaineita saa ostaa PUR-kaupasta!"

Aivan. Helsingissä on myös kauppa, jossa myydään homeopaattisia rokotteita influenssaa vastaan.  Sinun ei kannata tuhlata aikaasi, rahojasi ja resurssejasi homeopatialla. Jos et tiedä miksi, niin...

1 comment:

Editor e-l-s said...

"Intian hallituksen ohjeiden mukaan"?

Intiassa on oma taika-, yoga-, ja homeopatia-department. Tämä on antanut tämän "suosituksen" ja sai pahaa kritiikkia niskaan.

https://www.deccanherald.com/national/homeopathic-drug-arsenicum-album-30-cant-prevent-coronavirus-infection-as-claimed-by-ayush-ministry-800083.html

Intian hallituksen virallisilla COVID-19 sivuilla tällaista huuhaata ei ole.

https://www.who.int/india/emergencies/novel-coronavirus-2019

Oma kannanottoni:
F*cking liars