5.3.20

Kreationistit kirjastossa

Luomisoppi, tuo Raamatun kirjaimellisesti ottava ajatussuuntaus, on jälleen pulpahtanut netin syövereistä ihan valtakunnan uutisiin asti. Vanha tuttumme Luominen ry jatkaa sitkeästi Jumalan ilosanoman levittämistä. Aineistoa toimintaan haetaan pääasiassa Creation Ministries International firman tuotoksista. Eli materiaalit ovat ensin yhteensopivia heidän kirjaimellisen raamatuntulkintansa kanssa, vasta sitten mietitään ovatko ne yhteensopivia havaintojen kanssa. Havainnot sovitetaan Raamattuun eikä toisinpäin.


The Bible is divinely inspired and inerrant throughout. Its assertions are factually true in all the original autographs. It is the supreme authority, not only in all matters of faith and conduct, but in everything it teaches. Its authority is not limited to spiritual, religious or redemptive themes but includes its assertions in such fields as history and science.

Näistä lähtöasetelmista he tuottavat kirjoja, videoita ja lehtiä, joissa yritetään kumota evoluutioteoria. Sitä on yritetty tehdä useamman vuosikymmenen verran. Menestystä ei ole näkynyt. Eikä aina edes kreationisteja. He tuntuvat välillä kadonneen talviunille pidemmäksi aikaa. Ehkä tänä vähälumisena talvena onkin asiallista, että kreationistit ovat jälleen nähtävillä.

Jyväskylän kaupunginkirjastossa on näyttely, jossa on esillä Luominen ry:n materiaalit. Esittely ei ole suoraan Luominen ry:n järjestämä.

Luominen ry:n verkkosivujen kautta tavoitettu Mikko Tuuliranta sanoo, että näyttely ei ole yhdistyksen järjestämä. Esillä olevat taulut ovat Tuulirannan mukaan yhdistyksen omistamia mutta lainassa näyttelyn järjestäneellä yksityishenkilöllä, joka ei ole yhdistyksen jäsen. Tuuliranta ei halua kertoa henkilön nimeä.

Eli asialla on joku asialleen omistautunut freelance kreationisti. Esillä ei ole evo vs kreationismi sotien veteraaneille mitään uutta juttua. Väitteet ovat tuttuja. Iänmääritykset eivät toimi, luominen on ateistisen tieteenfilosofian mukaisesti rajattu pois tieteestä, ihmisen ja simpanssin yhteisen dna:n prosentuaaliset pähkäilyt, sekä perinteinen mikro- ja makroevoluution erittely erilaisiksi ilmiöiksi. The usual stuff.

 Yleensä näyttelyissä pitäisi olla esillä taidetta tai ihan oikeaa informaatiota. Ei niihin päästetä esim. holokaustin kiistäjien propagandaakaan. Sinällään kreationismin esittely on kai kuriositeettina ok. Kuten kuulentojen lavastamiseen uskovat.

Jyväskylän kirjaston oma väki asetteli näyttelyn viereen oman pöytänsä. Se laitettiin täyteen evoluutioteoriasta kertovia kirjoja. Ihan hyvä veto.

Luominen ry sai kuitenkin juuri sitä mitä hakikin. Julkisuutta. Useamman vuoden hiljaiselon jälkeen sen kotisivu saa varmasti paljon uusia vierailijoita. Pekka Reinikainen ja kumppanit ovat siis vielä vuonna 2020 kovasti sotimassa ateistista maailmankatsomusta vastaan. Reinikainen kiertää ahkerasti ympäri Suomea puhumassa aiheesta.

Pekan materiaali ei ole muuttunut. Kuuntelin yhden tuoreen videon mieheltä: Fossiilit - katastrofin todistajat, osa 1. Ja heti jouduin toteamana tason samanlaiseksi kuin silloin ensimmäisen kerran tutustuessani Pekan teksteihin.

Pekka sanoo geologien ajatusmaailmasta aluksi aivan oikein, että he olivat kristittyjä miehiä. He uskoivat Raamatun ilmoittamaan vedenpaisumukseen. Aina 1700-luvulle asti. Sitten geologit jostain syystä sortuivat jumalattomuuden kiroukseen. Kivien historiaa ei enää tulkittu ensin Raamattu kourassa!
"Poliittista syistä haluttiin niin sanotusti vapauttaa tiede Mooseksesta. Haluttiin tuhota Raamattu ja keksittiin nämä vuosimiljoonat."

Pekka ei muka ole tietoinen siitä mitä kaikkea geologit löysivät sieltä kerrostumista. En usko, että Pekka olisi muka noin tietämätön tuon luonnontieteen historiasta. Oikeastaan olen valmis toteamaan, että Pekka valehtelee. Onhan panoksena viattomien nuorten sielut, jotka joutuvat kadotukseen jos he uskovat evoluutioon.

1700-luvun aikana geologit huomasivat liian monta kerrostumaa, liian monta rajapintaa kerrostumien sisällä ja liian monta fossiilia oudoissa paikoissa. Jos maapallon historia oli maailmanlaajuisen vedenpaisumuksen luoma, niin miksi yhä uudestaan ja uudestaan maan kaivaminen tuotti ristiriitaista tietoa Raamatun sanomalle? Uskovaiset tiedemiehet alkoivat tulkitsemaan Genesistä vähemmän kirjaimellisesti, tai tekstin ulkopuolelle rakennettiin ideoita kausista jotka jättivät ne jäljet joita maailmalla havaittiin. Näin syntyi Day Age-teoria ja Aukko-teoria, joilla paikattiin vedenpaisumusmyytti edes jotenkin pystyssä pysyvään muotoon. Vuorien muodot ja kivilajien erilaisuudet selitettiin jossain vaiheessa mm. Neptunismiksi kutsutulla hypoteesilla. Lopulta yksi vedenpaisumus muuttui moneksi vedenpaisumukseksi. Maailmanlaajuinen vedenpaisumus muuttui paikallisiksi tulviksi. Geologit alkoivat ymmärtää kivilajien muuttumista ja kerrostumien muovautumista.

Mutta Pekan mielestä tuollaista ei tapahtunut geologien parissa. Vaan geologit muka heittivät Raamatun roskiin "poliittisista syistä".

5 comments:

Anonymous said...

Tämä taitaa olla nyt sitä fundamentalismia

Anonymous said...

"Eli asialla on joku asialleen omistautunut freelance kreationisti. "

Tässä yksi hyvä kanditaatti. Kyseinen henkilö on ollut ristiretkellä Jyväskylässä edellisenä päivänä. T.T. on julkaissut melko lyhyessä ajassa kohta kymmenkunta you tube videota, joissa hän kerta toisensa jälkeen kaataa evoluution ja vanhan Maan.
Saman kaverin "luentoa" joutui kristillisen koulun rehtori selittelemään jälkikäteen, ettei olisi valtion avustukset olleet vaarassa mennä.

https://www.sauluslahetys.com/uutiset.html?174946

Anonymous said...

Pekka ei hellitä ja miksi pitäisikään!

Anonymous said...

Pilvellä, spiidillä tai alkoholilla kaikkitietäväksi kreationistiksi! Älä käytä vuosia opiskeluun, jo viikon Raamatun lukemisella tiedät kaiken. Silloin kun sammuit suihkuun viemärin päälle ja kämppä tulvi - niin on voinut tulvia Maapallolla! Varmasti sedimentit oli sekaisin, niin kuin sinun tukkasi oli.

TJT2 said...

Ihan tasapuolisuuden vuoksi pitänee mainita että evotoverinne Junkkaala sai minulta 1000 euron haasteen, johon vastasi luikkimalla karkuun. Joten kävin läpi hänen törkykirjansa, yli sata virhettä löysin http://tjt2.tripod.com/ ja tuolta "Kummallista kumousta osa XII: Eero Junkkaala (30.3.2020)" Kannattaisikohan teidän siivota oma pesä ennenkuin tulette aukomaan päitänne Reinikaiselle (joka ei edes liity Jyväskylän kirjaston tapaukseen)?