11.1.21

Profeetta Piho ja Trumpin tappio

 Kuluva vuosi alkoi äärimmäisen hienon dramaattisella näytöksellä. Yhdysvalloissa harrastettiin kovemman luokan kansalaisaktivismia, kun trumpistit suunnittelivat rynnäkköä kongressitaloon. Näin keskeytettäisiin ja hidastettaisiin valitsijamiesäänten virallista käsittelyä. Se olisi viimeisiä vaiheita vaalit voittaneen Joe Bidenin matkalla valkoiseen taloon. Kulisseissa Trumpin lakimies Rudy Guiliani yritti taivutella tiettyjä republikaanisenaattoreita hidastamaan käsittelyä. Poliittinen motivaatio päivän tapahtumien keskeytykselle oli selkeä Trumpin leirissä.

Neuvoja varusteisiin, vaatteisiin ja ryhmien kokoontumiseen välitettiin avoimesti sosiaalisessa mediassa, Trump-fanien keskustelupalstoilla ja tietenkin 2-,4- ja 8chanissa. Neuvonpidossa tutkittiin alueen karttoja. Aluetta valvovan poliisivoiman kokoa, menettelytapoja ja varusteita tutkittiin etukäteen. Jopa kongressitalon tunneliverkostoon perehdyttiin, jotta mahdolliset pakoreitit voitaisiin tukkia. Senaattorit joko pidätettäisiin. Sitä varten mukaan otettiin nippusiteitä. Tai pettureiksi väitettyjä senaattoreita teloitettaisiin. Riippuen vähän sen mukaan mikä ryhmittymä suunniteli tuota rynnäkköä. Jotkut ilmoittivat olevansa valmiita kuolemaan maansa puolesta. Moni tulisi paikalle kuitenkin vain todistamaan sitä hetkeä, jolloin Trump paljastaa miten hän lopulta voittaakin vaalit. Eihän muuten olisi vielä puhuttu seuraajille, että voitto oli vielä mahdollista.

Trumpistien keskeisessä "Storm the Capitol" ja "Stop the Steal" sekä "March to Save America" kirjoittelussa moni otti vakavasti sen vaihtoehdon, että kongressitalon valtauksella pakotettaisiin muuttamaan vaalien tulos. Trumpista tehtäisiin presidentti uhkaamalla senaattoreita. Miksi muuten Trump olisi kutsunut heidät Washingtoniin tuona päivänä?

Viime keskiviikkona tuo päivä koitti. Onnistuin seuramaan sitä Livenä. Käsittelyn alkaessa presidentti Trump piti kadulla puhetta, jossa toistettiin tutut valheet vaalipetoksesta. Lisäksi väitettiin, että varapresidentti Mike Pence voisi jollakin tapaa keskeyttämään käsittelyn. Trump suositteli väkijoukkoa marssimaan Capitol-kukkulalle. Tietenkin rauhanomaisesti. Edeltävinä päivinä Trump oli twitterissään kirjoitellut: "Big protest in D.C. on January 6th. Be there, will be wild!" Fanit osasivat tulkita puhetta oikealla tavalla. Useampi puhe ja kirjoitus oli edeltävinä päivinä vastaanotettu marssikäskynä tehdä jotain oikeassa maailmassa nettikirjoittelun sijasta.

Aidattu alue ei pitkään hidastanut massoja. Jotkut poliiseista peräti poistivat aitoja ja viittoivat väkijoukkoa eteenpäin. Se ei ollut yllätys, sillä Oath Keepersin kaltaiset ryhmittymät ovat olleet julkisuudessa useasti. Aidattu alue oli niin laaja, ettei 2000 poliisin joukko pystynyt valvomaan kaikkia kohtia. Poliisit vetäytyivät rakennuksen viereen. Heillä ei ollut mellakkavarusteita. Telttaseinillä rajatut alueet eivät hidastaneet väkeä pitkään, sillä niihin leikattiin veitsillä aukot. Rappusista päästiin ilman vastustelua marssimaan oville asti. Niitä ei saatu heti auki. Viereiset ikkunat rikottiin. Näin sisälle päässeet mellakoitsijat avasivat ovia muille.

Tästä seurasi senaattoreiden toimistoihin murtautumista. Poliitikot ja toimittajat oli jo evakuoitu kellarin tiloihin. Joitain esineitä varastettiin. Jotkut ottivat selfieitä. Jotkut kuvasivat toisia valtaajia toimissaan. Materiaalia ladattiin nopeasti nettiin. Lakia rikkovat ihmiset julkaisivat itse todistusaineistoa rikoksistaan.

Myöhemmin päästiin selvittämään mitä kaikkea rakennukseen päätyi. Sieltä löydettiin mm. pommeja.

Valtaukseen osallistuneita tunnistettiin valokuvista ja videoista. Jotkut jopa antoivat haastatteluja omalla nimellään heti rakennuksesta lähdettyään. He valittivat kyynelkaasusta ja saamastaan epäkohteliaasta vastaanotosta rakennuksen sisällä. Tämä helpotti suunnattomasti heidän jäljittämistään.

Tunnistettujen ihmisten kirjoittelu kertoi paljon siitä miksi he olivat päätyneet paikalle. Heidän poliittinen suuntautumisensa ei jäänyt mysteeriksi.

Kaikkea tätä yhdisti tukiverkkona taustalla kummitteleva salaliittoteorisointi. Salaliittoteorioita punottiin QAnon kultin ja hardcore MAGA-väen yllyttämänä. Väkivaltaan on helpompi ryhtyä, jos uskoo taistelevansa lapsia raiskaavia ja väestön tuhoa hautovia korruptoituneita poliitikkoja vastaan. Nämä samat ihmiset pelkäävät 5G-tornia ja rokotteisiin piilotettuja siruja. Samoin rynnäkköä kongressitaloon on helpompaa perustella itselleen, jos uskoo poliisien ja armeijan kannattavan kapinointia.

Netissä tapahtunut radikalisointi oli useiden kohdalla ihan avoimesti kaikkien luettavissa. Bellingcat luki läpi Ashli Babbitin sosiaalisessa mediassa näkyneen muutoksen. Kuplaantuminen samamielisten parissa (Moi, PA-ryhmä!) on yleinen ilmiö koko poliittisella spektrillä. Siihen lisätään lähdekritiikin täydellinen puute tai vahva valikointi, sekä erimielisten demonisointi, niin syöksykierre on peruuttamaton. Skeptisyys on syntiä. Väärien väitteiden oikaiseminen nähdään hyökkäyksenä itseä kohtaan. Useampi ihminen on kertonut menettäneensä läheisensä tällaiselle salaliittoteorisoinnille. Tavallinen elämä kärsii, kun ihminen välittää enemmän salaliittoteorioista kuin läheisistään.

Myös Suomessa on tällaisia kulttilaisia. Heidän kirjoittelussaan toistetaan samanlaisia harhoja kuin MAGA-väen teksteissä. Yksi monista kulttilaisista on vanha tuttumme profeetta Jouko Piho. Hän on täysin varma siitä, että Trump voitti vaalit. Piho on useampaan otteeseen profetioinut Trumpin voitosta.



Siksi olikin paikallaan tarkistaa mitä Piho sanoo valtausta tehneistä mellakoitsijoista. Hänen mielestään syyllisiä olivat Antifan soluttautuja-agentit. Kuinkas muuten. Samaa väitettä esitettiin myös republikaani senaattoreiden ja edustajien suista.


Joko Piho ei ole tietoinen siitä miten laajasti tuota rynnäkköä suunniteltiin MAGA-leirissä tai sitten hän vain valehtelee. Vain Piho itse tietää kumpi vaihtoehto pitää paikkansa. Kun Biden vannoo virkavalansa, niin Piho tarjoilee siihen valmiit selitykset. Trumpin voitolle ei rukoiltu tarpeeksi. Ja sitten on seuraavan profetian vuoro. Kaikki edelliset pieleen menneet ennustukset unohdetaan. Piholle on helppo naureskella. Hän ei kuitenkaan ole yksin höpisemässä tuollaisia. Kotimaisia QAnon-piirejä tarkastellaan ahkerasti. Joku voi sortua Q-laiseksi ihan sinunkin lähipiiristäsi.

16 comments:

PeP said...

Kuinka ollakaan tänään (11. 01.) YLE:n nettiuutisissa oli Janne Saarikiven kolumni. "Heimosotien aika."
Seuraavassa lainaus:
"Sama historiantasojen outo limittyminen näkyy sosiaalisessa mediassa. Siellä ihmiskunta näyttäytyy samanlaisena kuin se oli 10 000 vuotta sitten, joukkona sotaisia heimoja, jotka palvovat omia toteemejaan ja halveksivat toisten heimojen jumalia."

Voiko tuota enää paremmin sanoa. Sopii hyvin niin USA:n kärjistyneeseen jakautumiseen kuin Pihon kaltaisten kulttiuskovaisten kuvaukseen. Samaan sarjaan voisi laittaa rokote"kriittiset", ilmastoskeptikot, evoluutiokieltäjät ja monet muut. Näihin eivät järkiperusteet pure. Kun mennään oma uskomus edellä, ollaan valmiita hyväksymään lähes miten järjenvastaisia selityksiä hyvänsä, jotta omasta totuudesta voidaan pitää kiinni.

Mikä näitä ihmisiä vaivaa? Aivot narikkaan ja baanalle sopii ehkä joillekin parikymppiselle lauantai-illan ohjelmarungoksi, mutta että koko elämä eletään niin.

Anonymous said...

Niin. Kun tulin iltapäivällä kotiin, koirani odottivat ovella. Katsoivat silmiin ja sanoivat, että
"Olipa hyvä, että tulit. Antifa kävi raatelemassa sohvatyynyt ja paskansi matolle".

Anonymous said...

Poliisi (?) ampui raukkamaisesti suojan takaa aseettoman Ashli Babbitin kuoliaaksi, eikä ketään kiinnosta. Nyt maistuu liberaaleillekin poliisiväkivalta kun pamppua saa Trumpin kannattajat.

Toinen asia mikä närästää on se, että kaikki kuolemat sälytetään Trumpin syyksi. Kuinka kätevää. Trump on osasyyllinen vain kongressin työntekijöiden ja poliisien vammoihin, sekä sen yhden poliisin kuolemaan.

Ja selvyyden vuoksi, toivon että Trump joutuu vankilaan tämän mellakan takia.

Anonymous said...

Ja vielä, kun poliisi tappaa Trumpin kannattajan, pengotaan esiin uhrin koko ajatusmaailma ja historia, ikäänkuin oikeutuksena tapolle. Poliisin tappamat afroamerikkalaiset rikolliset esitetään viattomina enkeleinä. Sitten ihmetellään miksi Trumppilaiset eivät luota valtamediaan.

Anonymous said...

Kuinkahan paljon olisi ollut kuolleita, jos mellakoitsijat olisivat olleet neekereitä? Valkoinen roskaväki saa näköjään riehua vapaasti.

Anonymous said...

Minusta mikään BLM ei voi olla verrannollinen koska senaatti on ns. korkean tietoturvan jne. merkityksellinen paikka. Se ei vertaudu mihinkään lähisiwan polttamiseen.

Jos BLM olisi tehnyt tuon iskun kaikki olisi varmasti ammuttu jo nurmikolle. Ja minä saattaisin ihan täysin pitää sitä asiallisena reagointitapana.

Pelosin pöydällä patsastellut esimerkiksi oli sen verran kovan salaisuuden äärellä potentiaalisesti että on hyvä muistaa että jos Obamaa haukuttiin kun ei oltu Guantanamo Bayta sulkenut. Mutta se on edelleen auki. Trumpkaan ei sitä sulkenut.

Näille kansallisen turvallisuuden uhille on siis olemassa ihan oikea paikka. Moni heistä vielä on Trumpilaisina digannut ns. kovennettua kuulustelua. Kyllä tälle liberaalille sekin kelpaa.

Ja jos Trumpilainen ihmettelee miksi "kahtiajakautuminen ja antipatia" niin kannattaa katsoa peiliin. Jos on yhteistyöhaluton ja kyvytön (kuten keskiverto perussuomalainen suomessa pienissä määrin ja Q anonilaiset USAssa laajasti) niin ei kannata ihmetellä jos ihmiset eivät ole myötämielisiä.

Teitä on kuultu, teidän kanssa ei olla samaa mieltä, teidän kanssa toimeentuleminen nähdään lähes mahdottomaksi. Mahdollisuuksia on annettu 10+ vuotta ja halua ei ole ollut. Uhista ja riskeistä on peloteltu mutta ne olivat vaan haukuttavaa lieralismia ja fake news. Nyt kun maailman ennustettavin asia tapahtui niin pitäisi jotenkin sitten yhtäkkiä vaan kääntää selkää ja olla luottavainen. Joo ei. MOI.

Anonymous said...

Kun BLM yhteyksissä tyyppi tallataan hengiltä pitkässä videossa, niin tyypit läpikäyvät koko tämän elämänhistorian todistaakseen että "rikollinenhan tuo" ja sitten juttu on OK.

Kun sitten kapitoliin isketään ovat Sorbo suorana huutamassa että antifa antifa antifa. Ja kun sitten katsotaan ja tutkitaan ja julkaistaan tyyppien historia jossa ovatkin himotrumpilaisia jne. niin sitten "elämänhistoria pengotaan jotta voidaan tahrata". (Tahrata olemalla Trump -fani. Jännä ja odottamaton twisti. Ymmärrettävä minulle toki, mutta jännä kuulla ihmiseltä että himokansallismielisyys on hävettävä tieto esiintuotavaksi.)

Ja sitten ihmetellään, miksi liberaalit ja vassarit pitävät maahanmuuttokriittisiä ja trumpisteja epäreiluina, väkivaltariskin omaavina ja muutenkin pelottavina jne.

Ymmärrämme miksi ette luota "valtamediaan". Ette luota mihinkään joka kyseenalaistaa dogmanne. Valtamedia esimerkiksi näkee että kapitoliin tunkeutuminen Pencenhirttotavoittein, 12 polttopullon kanssa jne. ei ole "rauhanomainen".

Anonymous said...

Kongressiin hyökkääjät olivat pelastamassa Amerikkaa, ettei se muuttuisi sosialistiseksi Bidenin presidentiksi tulon myötä.

Anonymous said...

Kongressiin hyökkääjät olivat antifoja jotka raatelivat sohvatyynyni.

Anonymous said...

Kongressiin hyökkääjät olivat harhaan johdettuja älykääpiöitä, jotka saattoivat kuvitella olevansa oikealla asialla ja saavansa Trumpilta tunnustusta, kun valta olisi palautettu Trumpille. Siitä kertoo sekin, etteivät he edes yrittäneet peittää jälkijään.

Turha noille toisaalta on kovin omahyväisesti naureskella. Samanlaista porukkaa löytyy taatusti Suomestakin, eikä tarvita kuin riittävän hyvä kansankiihottaja, niin täälläkin saatetaan ryhtyä sanoista tekoihin. Onhan jopa eräs kansanedustaja (tilan puutteen takia jätän puolueen mainitsematta) vihjannut tulevaan sisällissotaan.

Anonymous said...

Kuvissa esiintynyt "sarvipää" on todiste siitä, että hyökkäyksen takana olivatkin Amerikan yhdistyneet intiaaniheimot. Hänhän oli selvästi intiaaniheimon poppamies.

Anonymous said...

Trump sanoi marssivansa joukon mukana, mutta en löytänyt kaveria - onko tämä poliittinen versio "Where's Waldo?" -kirjasta?

Anonymous said...

IS: "– Sen myötä kun on raportoitu uusista mielenosoituksista, vaadin että EI saa olla väkivaltaa, EI lakien rikkomista, EI minkään muotoista vandalismia, Trump sanoi tiedotteessa Washington Postin mukaan."

Joukkojen mukana marssiminen on vaihtunut rintamakarkuruuteen ja etulinjan joukkojen uhraamiseen.

MrrKAT said...


Mika Hentunen @MikaHentunen { YLEn Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja}
Mielenkiintoinen artikkeli vääristä profeetoista. Seurasin syksyllä USA:n kristillisiä kanavia, joilla tosiaan ennustettiin Trumpin maanvyörymävoittoa. Täysin väärässä. Näissä #usavaalit kuuli moista, koska Trump poisti estot politikoinnista kirkoissa presidentin määräyksellä.

| Kimmo Ketola @khketola { uskontotieteilijä}
| Bidenin valinta Yhdysvaltain presidentiksi iski pommin tavoin karismaattisten
| kristittyjen yhteisöön.
| Yli 40 profeettaa ennusti Trumpin voittavan. Asiantuntijat luonnehtivat tilannetta
| karismaattisen profetian suurimmaksi kriisiksi vuosikymmeniin.
|| Charismatics Are At War With Each Other Over Failed Prophecies Of Trump Victory
|| oO religionunplugged.com


- https://twitter.com/MikaHentunen/status/1349264003151880192


Hehe. :D

AnoMatti said...

Ja Biden vannoi virkavalansa, mutta Jouko silti väittää että hänen profetiansa oli oikeassa. Ainoana ongelmana että USA:n oikeuslaitos oli hänen kaikkivoipaista Jumalaansa voimakkaampi.

Pihon blogi (http://www.jouko-piho.fi/448167880) selittää asian tyhjentävästi:

"Ilmoitin etukäteen, että Trump jatkaa presidenttinä ja että hän vannoo virkavalansa 20.1.2021.

Virkavalan vannoi tänään kuitenkin Joe Biden.

Monien mielestä erehdyin ja olen siis väärä profeetta.

Paitsi että en ole väärä profeetta."

Anonymous said...

Pihon blogista:
"Mutta kun näin kävi, niin Jumalalla oli tilanteen varalta suunnitelma B...Tämän varasuunnitelman mukaan Bidenin vaalihuijaus tullaan paljastamaan niin selvästi ja aukottomasti...Biden joutuu syytteeseen vaalipetoksista ja myös maanpetoksesta, koska hän ja Demokraattinen puolue vehkeilivät ”voiton” Bidenille yhteistyössä ulkovaltojen, kuten Kiinan, Saksan ja Italian, kanssa.
Sen jälkeen Trump vannoo virkavalansa ja jatkaa presidenttinä."

Ja kun tämä ei toteudu, Jumalalla on tietenkin myös suunnitelma C. Se voisi olla vaikka sellainen, että Biden onkin Jumalan ihmeen kautta muutettu Trumpiksi ja jälleen Piho oli oikeassa.

Melko heikko on Jumala, jos ihmiset toiminnallaan kykenevät estämään Jumalan tahdon tapahtumisen.