29.12.20

Nashvillen itsemurhapommittajan surullinen tarina

 Nashvillen keskustassa itsensä räjäyttänyt mies tunnistettiin. Hän oli 63-vuotias Anthony Warner. Läheisilleen hän oli kertonut sairastuneensa syöpään. New York Timesin mukaan hän laittoi omaisuuttaan etukäteen jakoon. Kaiken paitsi matkailuautonsa. Siinä samassa autossa hän räjäytti itsensä. Romua lensi parin korttelin päähän. Kolme sivullista loukkaantui räjähdyksessä. Armollisesti Warner oli kuuluttanut autostaan varoituksen tulevasta paukusta. Katu evakuoitiin ajoissa.

Emme tiedä tarkalleen mikä ajoi Warnerin tällaiseen loppuun. Siihen on erittäin todennäköisesti liittynyt vakavia mielenterveydellisiä ongelmia, yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Miehen erakoituminen oli jo tiedossa. Motiivi pommin rakentamiseen ja käyttöön on parhaillaan tutkijoiden mikroskoopin alla. Se mitä julkisuuteen on ripoteltu kiinnitti huomioni. Warnerin epäillään altistuneen 5G-salaliittoteorioille.

 Warnerin kotoa takavarikoiduista tietokoneista on kerätty materiaalia. Niiden perusteella epävirallinen motiivi on AT&T teleoperaattorin vastainen toiminta. Warnerin halusi tuhota firman 5G-verkostoa. Asuntoauto oli parkkeerattu AT&Tn omistaman kiinteistön eteen. Hän uskoi 5G-verkon tappavan ihmisiä. Pommillaan hän onnistui pätkimään kaupungin internet- ja puhelinyhteyksiä päivän ajan. AT&T rakensi korvaavan verkoston ripeästi.

Tällaisia 5G-salaliittoteorioita levitetään sosiaalisessa mediassa. Niitä näkee usein  Ei siis ole mitenkään ihmeellistä, että joku tarpeeksi epätoivoisessa tilanteessa oleva ottaisi niitä mahdollisimman huonolla tavalla totena. Varsinkin Yhdysvalloissa, joissa salaliittoteoreetikko pystyy myös omistamaan useita aseita.

Ennustan, että Anthony Warnerin kaltaiset tapaukset toistuvat tulevaisuudessa. Salaliittoteorioihin syovereihin joutuneet ihmiset eivät nimittäin sieltä kovin helposti nouse pois. Heitä auttavat ihmiset nähdään vihollisina. Lähes kaikki viralliset tahot heidän yläpuolellaan ovat heidän näkökulmastaan uhkia. Onneksi näissä teorioissa he näkevät itsensä myös tavallisen kansan puolustajana, joten aseelliset iskut siviilejä kohtaan eivät ole ensimmäisenä listalla. Tuhmien listalle voi kuitenkin päätyä poliitikkoja, miljonäärejä sekä rokotetutkijoita. 

Toivottavasti olen väärässä ennustukseni kanssa.

6 comments:

TJT2 said...

Ei se ole mikään salaliitto vaan ihan tieteellinen fakta, että liika säteily ei ole terveellistä. Eräissä valtioissa tietääkseni on rajoituksia, jotka kieltävät tukiasemien rakentamisen päiväkotien katoille yms. Miksi sinulla on tuollainen tarve kiistää kaikki riskit? Mihin unohtui se varovaisuusperiaate, jota teikäläiset aikoinaan jankuttivat ilmastonmuutoskeskusteluissa? Ja miksi et vastaa, että otatko itse koronarokotteen?

Anonymous said...

En löytänyt yhtään mainintaa varovaisuusperiaatteesta tässä blogissa. Saati ilmastonmuutoksen yhteydessä. Osaisitko kertoa mitä tarkoitat ja mikä on se "teikäläisyys"?

Itse olen käsittänyt, että uskovaisissa voi dogmaattisuutensa vuoksi olla taipumus (1) olla epäyksilöitä joiden oikeat mielipiteet standardoidaan ja (2) projisoida että samoin on kaikilla muillakin.

Pimenta Mais Doce said...

Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

www.pimentamaisdoce.blogspot.com

MrrKAT said...

Elektroniikka-lehti 03.02.2020:
STUK: 5G ei lisää säteilyvaaraa ...
Itse asiassa korkeampiin taajuuksiin siirtyminen tekee radiotaajuisesta säteilystä vähemmän haitallista.

- https://etn.fi/index.php/13-news/10384-stuk-5g-ei-lisaa-sateilyvaaraa

Anonymous said...

Näyttää, että varovaisuusperiaate pakottaisi olemaan varovainen kaikessa kommunikaatiossa tämänlaisten ihmisten kanssa. Vaikka 5G olisi vähän vaarallinen, niin se ei sentään ole vaarallinen kuin pommi. Tai Yhdysvaltain senaattiin tunkeutuva Trump -fani. Tai tyyppi jolle on luontevaa puhua kyvystään delegoida kanssaan erimielisille metalliputkikäsittelyjä.

Paholaisen Asianajaja said...

Tarvonen: Ei se ole mikään salaliitto vaan ihan tieteellinen fakta, että liika säteily ei ole terveellistä.

On aivan totta, ett liika säteily ei ole terveellistä. Missä olen muka väittänyt, ettei ole?

Eräissä valtioissa tietääkseni on rajoituksia, jotka kieltävät tukiasemien rakentamisen päiväkotien katoille yms. Miksi sinulla on tuollainen tarve kiistää kaikki riskit?


Ei ole sellaista tarvetta. Havaitut ja mitatut riskit on otettava vakavasti.

Mihin unohtui se varovaisuusperiaate, jota teikäläiset aikoinaan jankuttivat ilmastonmuutoskeskusteluissa?


Joudut nyt täsmentämään mikä vaara 5G-asemissa on jätetty huomioimatta.

Ja miksi et vastaa, että otatko itse koronarokotteen?

Koska luen blogiini tulleita kommentteja vasta tänään. Pyydän nöyrästi anteeksi, että jouduit odottamaan monta päivää vastaustani. Tiedän miten tärkeitä kirjoitukseni ovat sinulle, Timo.