28.6.21

Nunnia, konnia ja lasten joukkoraiskauksia, osa 2

 Helmikuussa kansainvälisiin otsikoihin nousi yksi monista syistä polttaa katolinen kirkko poroksi. Tai ehkä minun pitäisi muotoilla sanani hieman diplomaattisemmin. Tarkoitan, että katolisen kirkon rakennukset, varallisuus ja osakesalkut pitäisi takavarikoida kansainvälisen rikostutkinnan ajaksi. Myös kaikkien katolisen kirkon edustajien pitäisi pitää suunsa supussa sekä poistua paikalta, kun puhutaan moraaliin liittyvistä asioista. Jos he eivät suostu heti poistumaan, niin läiskitään poskelle, odotetaan toisen posken kääntämistä, ja läiskitään sille poskelle, ja sitten klassisella niskaperse-otteella tyyppi pihalle. Huh, teki hyvää kirjoittaa tuosta tällainen rauhallinen ja hillitty versio. Alkuperäinen teksti oli julkaisukelvoton.

Kirkon taipumus suojella raiskaajia ja salailla pappien tekemiä rikoksia on tullut tutuksi useissa eri valtioissa tapahtuneiden kauheuksien takia. Katolisen kirkon salitaan pitävän sisäisiä tutkintoja ja selvityksiä, kun sivistysvaltioissa kutsuttaisiin poliisit selvittämään raiskauksia.

Suomen Kuvalehti kertoi toukokuussa Saksan  katolisen kirkon käänteistä. Kölnin arkkihiippakunnan tilaama selvitys vuosikymmenistä hyväksikäytöistä ja raiskauksista on saanut saksalaisia eroamaan kirkosta.Vuonna 2019 katolisen kirkon kirjoilta lähti hieman alle 300 000 jäsentä. Pandemiavuoden koronauutiset olivat siunaus kirkolle, sillä se piti isoimmat skandaaliotsikot pois lehdistä.

SK:n artikkelissa nostetaan esille se suuri ongelma kirkon sisäisen selvityksen logiikassa. Kirkon kannalta ongelma ei ole siinä, että pappi raiskaa lapsia. Ongelma on kirkon mielestä vain siinä, että pappi on rikkonut selibaattivalaansa. Siksi selvityksissä mainitut raiskatut lapset eivät ole teksteissä rikosten uhreja. He ovat vain todistajia sille, kun pappi on rikkonut selibaattinsa. Ja niinhän se menee kirkkolain kannalta.

Kölnin käytännöistä paljastui myös entisen hiippakunnan piispan salainen arkisto. Piispa Joachim Meisner keräsi tietoja papeista, jotka olivat syyllistyneet tuhmiin juttuihin alaikäisten kanssa. Tiedoilla pystyi kiristämään, jotta seurakunnan paimenet pysyvät ruodussa. Eikä se edes ole ainoa salainen arkisto, jolla kirkon jehut pitävät kirjaa alaistensa rikoksista.

 Katolisen kirkon maine on huonossa jamassa myös Kanadassa. Kirkon sisäoppilaitoksissa ei pidetty kovin hyvää huolta alkuperäiskansan lapsista. Koulujen kurja toiminta johti joukkohautoihin. Yhden katolisen kirkon läheisyydestä löydettiin 215 lapsen nimettömät haudat. Katolinen kirkko ei ole aikaisemmin pyytänyt anteeksi vastaavia löytöjä. Lasten joukkohautojen löytämiset saivat tunteet kuumiksi. Useampi katolisen kirkon kirkko sytytettiin tuleen.

Harmillista.

1 comment:

Anonymous said...

Luonnollisen seksuaalisuuden kieltäminen johtaa liian usein karmeaan lopputulokseen. On kyseessä sitten katolisuus, jehonvan todistajat, lestadiolaiset tai mikä tahansa lahko, jonka opin ytimessä on seksuaalisuuden tukahduttaminen, niin jäljet pelottavat. Katolisuus nousee esiin toisella tavalla kuin pienemmät uskonsuunnat, mutta pahaa pelkään, että jokaista ilmi tullutta tapausta kohti on sata piiloon jäänyttä.

Lasta ei kuitenkaan kannata heittää pesuveden mukana. Uskonto antaa myös ihmisille paljon hyvää.