19.6.21

Punaisen ympyröinnin isku koronameemeissä

Koronapandemian jatkuessa jatkuu myös siitä tehtävien valheiden askartelu. Edellisissä osissa tarkastelimme punaisia nuolia ja ympyröitä. Tällä kertaa tarkastelemme vain ympyröitä. Somessa kiertää lisää tekaistuja juttuja. Ne ovat hienovarainen sekoitus tosiasioita ja tuulesta temmattuja huhuja.


 Punaisella ympyröity kohta pitää paikkansa! Useita intialaisia lentäjiä on kuollut. Ja Pilot Alexander mainitsee aivan oikein, että lentäjien terveyttä valvotaan säännöllisesti. Terveystarkastus ei valitettavasti anna ihmiselle immuniteettia viruksia vastaan. Siihen meemin todellisuus sitten päättyykin.

Intiassa riehunut toinen korona-aalto on ruuhkauttanut sairaaloita. Siinä samassa myös intialaiset lentoyhtiöt ovat yrittäneet sopeutua tilanteeseen. Lentäjiä on kuollut virukseen. Maaliskuuhun mennessä yhteensä 17 lentäjää Air India, IndiGo ja Vistara lentoyhtiöistä oli kuollut Covid-19 tautiin. Pelkästään Air Indian työntekijöistä yli 500 joutui sairaalahoitoon asti sairastuttuaan helmikuuhun mentäessä. Rokotteista on ollut pulaa, joten esim. Air India pystyi aloittamaan työntekijöidensä rokottamisen vasta maaliskuun 15. jälkeen. Sen takia Intian sanomalehdissä on useita tällaisia juttuja, jossa koronaan kuolleiden omaiset voivottevat rokotteiden puuttumsta. 

 

“My husband was not vaccinated. The biggest problem was that pilots were never considered as frontline workers by the government when it came to giving COVID vaccine. I don’t know where the flaw was, but families like ours suffered.”
Shalu Rana, wife of Captain Sandeep Rana

Valtio ei pitänyt lentäjiä ns. etulinjan työntekijöinä pandemian aikana, joten he eivät päässet rokotusjonossa etusijalle. Lentäjät lensivät myös niitä rahtikoneita, joilla rokotteita tuotiin Intiaan. Vaikka eivät itse vielä saaneet niitä.

Josta pääsemme päivän valhemeemiin.

Intialaisia lentäjiä on kuollut covidiin. Se on fakta. Se mitä ei ole varmistettu, on tuo meemiin lisätty lause, jonka mukaan rokotetut lentäjät ovat kuolleet viikon sisällä rokottamisesta. Se tietenkin täysin mahdollista. Mutta sellaisia uutisia ei ole linkattu mukaan näihin meemeihin. Ne olisivat juuri sellaista kamaa, jota rokotepelottelijat levittelisivät kaikkialle some-syötteissään. Sellaisia uutisia ei vaan löydy.

Koska rokotepelottelijat valehtelevat.

No comments: