10.11.21

Rokotepelottelijat ja uusi ruotsalaistutkimus

Suomalaisessa somessa on useamman päivää kierrellyt erilaisia tulkintoja uudesta tutkimuksesta:

SARS–CoV–2 Spike Impairs DNA Damage Repair and Inhibits V(D)J Recombination In Vitro

Paperi on lukemisen arvoinen. Kovin harva paperia kommentoiva näyttää lukeneen sen. Tutkimuksessa  käytettiin solulinjoja joihin laitettiin SARS-CoV-2 viruksen piikkiproteiineja. Niillä havaitaan olevan mahdollinen vaikutus DNA:n korjausmekanismiin.

Here, by using an in vitro cell line, we report that the SARS–CoV–2 spike protein significantly inhibits DNA damage repair, which is required for effective V(D)J recombination in adaptive immunity. Mechanistically, we found that the spike protein localizes in the nucleus and inhibits DNA damage repair by impeding key DNA repair protein BRCA1 and 53BP1 recruitment to the damage site. Our findings reveal a potential molecular mechanism by which the spike protein might impede adaptive immunity and underscore the potential side effects of full-length spike-based vaccines.

Tutkijat halusivat selvittää mahdollisia tapoja, joilla viruksen proteiinit ehkä "kaappaisivat" solujen korjausmekanismeja. Ei ollenkaan ennenkuulumaton ilmiö virusten maailmassa. Tätä varten he ottivat käyttöönsä SARS-CoV-2 viruksesta kopioidut ja syntetisoidut piikkiproteiinit. Usean muun viruksesta otetun proteiinin lisäksi: Nsp1, Nsp5, Nsp9, Nsp13, Nsp14, ja Nsp16. Näiden eri osien vertailu mahdollisti eri proteiinien mahdollisten erojen mittaamisen, kun mitattiin solujen korjaustoimintoja (NHEJ ja HR).

In the native state, spike proteins exist as inactive full–length proteins. During viral infection, host cell proteases such as furin protease activate the S protein by cleaving it into S1 and S2 subunits, which is necessary for viral entry into the target cell []. We further explored different subunits of the spike protein to elucidate the functional features required for DNA repair inhibition. Only the full–length spike protein strongly inhibited both NHEJ and HR repair (Figure 2B–E and Figure S4A,B). 
Jos et huomannut sitä olennaista alleviivaamani kohtaa, niin korostan sitä vielä tässä. Vain täysin pitkä piikkiproteiini esti NHEJ ja HR korjaustoimintoja soluissa. Pitkä selitys lyhennettynä on: pitkä piikkiproteiini vie korjausjärjestelmältä sen tarvitsemia proteiineja omaan käyttöönsä. Kuten moni muukin viruksen mukana tuleva proteiini.

Miksi se on tärkeää?

Koska mRNA-rokotteissa siellä piikin sisällä on informaatiota hieman erilaisen piikkiproteiinin rakentamiseen. Piikkiproteiineihin tehdään pieniä muutoksia, jotta niitä on helpompi käyttää rokotteissa. Paperin lopussa mainitaankin, että tällaisten muunneltujen piikkiproteiinien käyttö voisi olla tehokkaampi ratkaisu. Pitkien piikkiproteiinien käytölle kaikki tämä olisi mahdollinen haittavaikutus, jota jatkotutkimukset valaisisivat. Sellainen tutkimus jossa olisi mukana ihmisiä ja rokotteita, eli ei tämä ruotsalaistutkimus. Tällä tutkimuksella tutkittiin koronataudin sairastaneiden mahdollisesti heikentyneiden immuniteettien syitä.

Eikä rokotteesta ihmisen kehosta alkava piikkiproteiinin määrä ole sama kuin virustulehduksen aiheuttama virusten määrä. Tämän takia suoran vertailun tekeminen koronarokotteiden ja itse viruksen vaikutusten välillä ei onnistu tällä ruotsalaistutkimuksella.

Tutkimus kyllä antaa viitteitä siitä, että tällainen piikkiproteiinin vaikutus voisi selittää viruksesta sairastuneiden pitkittyneitä oireita. Siksi sitä kannattaisi tutkia vielä paremmilla menetelmillä.

Tutkimuspaperin sisällöstä on leivottu koronarokotteisiin liittyviä uhkakuvia. Uhkakuvassa annettiin ymmärtää, että koronarokote heikentäisi ihmisen vastustuskykyä. Tällaisia versioita paperista levittävät esim. Injektiopiikki.com ja Seinäjokinen verkkosivu, joita sitten jaetaan ahkerasti somessa. Yleensä pelotteluun keskittyvät otsikot ovat tyyliltään tällaisia:

"Ruotsalaistutkimus koronasta: piikitettävien koronarokotteiden sivuvaikutuksina aiheutuu mahdollisia haittoja immuniteettiin"

Tärkeintä on vetää koronarokotteet mukaan paperiin, jossa ei tutkittu rokotteiden vaikutuksia ihmisten vastustuskykyyn. Rokotepelottelijat eivät näytä ymmärtävän, tai tarkoituksella jättävät sanomatta, että virusten pinnalla ne piikkiproteiinit ovat moninkertaisesti yleisempiä ja leviävät laajemmin ihmisissä. mRNA-rokotteiden kautta piikkiproteiinien tieto pysyy pistokohdassa, josta vastustuskyky kerää tiedon piikkiproteiineistä muistisoluihinsa.

Kyseessä on toistoa Antti Heikkilän lerpahtavista peniksistä. Heikkilän ajatusvirheenä oli yleistää virustaudista ihmisessä jylläävät virusten piikkiproteiinit mRNA-rokotteen tuottamiin piikkiproteiineihin. Todennäköisemmin se oli vain Heikkilän epäsuora houkuttelukeino saada inboxiinsa kuvia terhakkaista peniksistä. Rokotepelottelijoiden maailmassa virusten aiheuttavat terveyshaitat heivataan siinä samassa rokotteiden aiheuttamiksi terveyshaitoiksi. Siksi tulemme varmasti näkemään lisää ruotsalaistutkimuksesta repäistyjä tulkintoja, kun nettiin ilmestyy lisää samanlaisia tutkimuspapereita.

7 comments:

TJT2 said...

Mitäs te suvakit ajattelette idolistanne Esko Valtaojasta nykyään? Hänhän käytti Marja Sannikan ohjelmassa (pe 19.11.2021, Yle TV1) n-sanaa ihan kahdesti, ja totesi että ei ymmrrä sanaakaan mitä se värillinen nainen selittää. Ja entäs rokotekriitikoksi kääntynyt skeptikkotoverinne Tiina Wiik? Hänhän on postaillut joltain miespuoliselta kaveriltaan saamaansan teksiä, jossa mies kertoo tulleensa impotentiksi otettuaan koronarokotteen. Ja helenpen on tehnyt videoita, joissa kertoo kuinka kaksi hänen kaveriaan on saanut hengenvaarallisia "sivuvaikutuksia" rokotteista, löytyvät Tokentubesta. Jne, aika kiihkouskovainen täytyy olla jos uskoo sokeasti lääketeollisuuden väitteet rokotteiden turvallisuudesta.

Anonymous said...

Esko Valtaoja esiintyi kyseisessä ohjelmassa aivan asiallisesti, vaikka vastapuoli poltti totaalisesti päreensä.
On tullut aika sanoa WOKE-kultuurin lapsellisimia ylilyöntejä lapsellisiksi ylilyönneiksi ja onneski tällaisia kannanottaoja on alkanut kuulumaan yhä enemmän.

Mahdoitko itse edes katsoa ohjelmaa? Minun käsitykseni Valtaojasta humanistina ja herrasmiehenä vain vahvistui.Vastapuoli taas sai agendansa naurettavaan valoon. Ampui aatettaan jalkaan suorassa TV ohjelmassa.

Tiina Wiik. En tunne miestä sanoi Koikkalainen Jeesuksesta. Jos tuollainen henkilö on esiintynyt skeptikkona, ei se minun mielipiteeseeni vaikuta mitenkään. Huuhaa on huuhaata riippumatta siitä, kuka sitä julistaa.
Yksi vanha kaverini sai koronasta niin voimakkaista oireita, että hän lakasi kokonaan hengittäsätä. R.I.P Rami.

Uskon lääketieteen väitteet rokoteen turvallisuudesta. Miljardej annoksia on jo annettu, eikä haittoja ole odotettua enempää. Koronaan on kuollut virallisenkin tiedon mukaan jo yli 5 miljoonaa ihmistä ja todellinen luku saattaa olla kehitysmaiden huonn tilastoinnin ja eräiden maiden selvän vääristelyn takia paljon suurempi.
Tansaniastakin korona lähti kokonaan rukoilemalla, eikä sieltä raportoitu ainuttakaan koronakuolemaa, kunnes rukousväitteen esittänyt presidenttikuoli koronaan.

Timo Jokela said...

mRNA tölkit ovat yhtä turvallisia kuin mikä tahansa venäläinen ruletti.
mRNA-tekniikasta melkoisen paljon ymmärtävä Robert o Malone kertoo että piikkiproteiini ei pysy pistoskohdassa.Moskatölkin sisältämä grafeenioksidi kuljettaa sen kaikkialle kehoon.
Myös Gavissa työskennellyt rokotegurujen isoin guru belgialainen Geert Van Deer Bossche kertoo näissä tölkeissä toteutuvan rokotekehittäjän painajainen eli ADE-reaktio sekä henkilön oman immuunipuolustuksen tuhoutuminen. Lisäksi mRNA koodaamalla terästetty geeni ohjaa solut valmistamaan piikkiproteiinia ties kuinka kauan kunnes verisuonet ja veri on siinä kunnossa että heikompaa hirvittää.
Miehet ovat sitä mieltä että mm. Delta variantti on henkilön mRNA-tehtaan tuotantoa eli rokotehaitta. PElkona on kuinka häijyksi patogeeni jalostuu rokotetun kehossa?
Mikroskooppikuvassa oikeaa eli ei plaseboa saaneen henkilön veri on aika kauhean näköistä.
mitä tulee viryshypoteesiin kysyn pöogin ylläpidolta onko yhtään outoa ettei Sars 2 Covid 19 virusta ole kukaan eristänyt? MUlla on STM:n vastaus asiasta joka myöntää tämän.
Ei ole CDC:llä kään myöskään tukarokko, Ebola tai HI virusta eristettynä.
Virushypoteesin kiistäjiä on myös muita kuin Andrew Kaufmann. Aika outoa vetää psykiatria siihen. Stefan Lanka on aika keskeinen nimi tässä asiassa kuten MD Tom Cowankin.
Ihan päteviä ukkoja kaikki.

Timo Jokela said...

https://rapsodia.fi/totuus-rokotteista-lipsahti-ohi-suun-2/

Paholaisen Asianajaja said...

“I was referring to the ability of the vaccines to completely eliminate viral replication (ie sterilise) and (it) had no relevance to fertility"

- professori John Bell

Kiitos hyvästä blogimateriaalista, herra Jokela!

MrrKAT said...

Näiden Timojen ulostulot on yhtä selkeitä kuin Renazin (ajoittain) = yli hilseen. ;D

Eka kerran kunnolla nähnyt nyt paperia että rokotus on tehokkaampi kuin itse taudin sairastaminen(tosin ei vielä prereview):

Äidin koronarokotus (raskaana) antaa syntyvälle lapselle korkeamman ja kestävämmän suojan kuin äidin (raskaana) sairastama koronatauti antoi syntyvälle lapselle (!):
o 6 kk vauvoista 60%:lla oli vielä vasta-aineita jos äiti oli rokotettu.
o 6 kk vauvoista 8%:lla oli enää vasta-aineita jos äiti oli sairastanut koronan.
- https://twitter.com/MaxwellCohenND/status/1462296844420083712

TJT2 said...

Anonymoukselle: Kyllä, katsoin kyseisen jakson ihan itse, Sannikan ohjelmahan on eräs suosikkiohjelmani. Minunkin simissäni Valtaojan pisteet nousivat, mutta kun lähtötaso valmiiksi miinuksella, niin en edelleenkään erityisemmin hänestä pidä. Sanoo yhtä ja tekee toista, syö sanansa, jne. Vaan eikös sen suvakkinaisen aate ole juuri sitä suvakismia joita teikäläiset kannattaa?? Minäkin sain bannit juhanpalvontaryhmästä moderaattorin (ja eräiden muidenkin) seliteltyä minulle jotain tuolla woke-kielellä, josta tajusin yhtä vähän kuin Valtaoja. Tiina Wiik on nainen ja fanaattinen ateisti ja evolutionisti, joka vihaa etenkin kreationisteja. Ei hän esiintynyt skeptikkona, hän OLI skeptikkoskenessä. Ja ilmeisesti hänen ja Eero Tillasen riita juontaa aikaan, jolloin olivat Skepsis ry:n palstalla, jossa Eero sitten hieman eheytyi fanaattisesta ateismistaan. Kai sinä sentään Tillasen muistat ja/tai tunnet? Mitkä lääkeTIETEEN väitteet? LääkeTEOLLISUUShan niitä rokotteita tuputtaa ja vetoaa omiin tutkimuksiinsa jotka oikeasti hutkimuksia, sen yhden firman edustajahan yritti tehdä ilmiantoja viranomaisillekin. Koronarokotteet liikesalaisuuksia, vain lääketeollisuus tietää mitä ne oikeasti sisältää. Ja pyöröovi-viranomaiset myöntää käyttölupia pelkkien papereiden perusteella, siis lääkeTEOLLISUUDEN toimittamien papereiden perusteella. Ei niistä ole mitään oikeaa tieteellistä tutkimusta. Pitkäaikaisvaikutuksistahan ei edes teoriassa voi olla, koska ei ole vielä kulunut pitkää aikaa rokotusten aloittamisesta.
Koronaan kuolleiksi tilastoidaan rokotettujakin, 14 tai 21 vrk säännöstä ja suoranaisesta huijauksesta johtuen. Ja ainakin Suomessa "koronaan" kuoli ne yli 80 vuotiaat jotka olisivat todennäköisesti kuolleet jos olisi tullut koronan asemesta normaali influenssa. Afrikassa vain noin 6 prosenttia väestöstä rokotettu, toki joka valtiossa omat prosentit. Mitään massakuolemia ei kuulu olevan, toisin kuin niissä paikoissa joissa jopa 99,7 prosenttia rokotettu.