8.10.22

Koronapelottelun meemi: Kuolleet kanadalaiset lääkärit

 Koronarokotteista pelkoteollisuutta ja clickbaittia tuottaneet tahot ovat huolestuneet. Yli vuoden jatkunut pelottelu kansanmurhalla, myrkkypiikillä ja rokottettujen massakuolemilla ei vaan millään näytä tulevan todeksi. Tämä pettymys kansakuntien jatkumiseen täytyy purkaa johonkin. Vaikkapa jatkamalla vanhojen pelottelutaktiikkojen käyttöä.

Klassinen esimerkki on hartiavoimin vetää yhtäläisyysmerkkejä satunnaisten kuolemien ja rokotteiden välille. Joskus ihmiset nimittäin unohtavat, etteivät ihmiset ole kuolemattomia. Ihmisiä kuolee eri syihin, joten kaikilla kuolemilla ei ole samaa aiheuttajaa. Tätä on tehty ihan Iltalehden toimituksessa, kun Iltalehti tappoi rokotetutkimukseen osallistuneita! Ja kun Iltalehti tappoi Aleksi-vauvan!

Uusimmassa versiossa vihjaillaan uusien koronarokotteiden liittyneen kanadalaisten lääkärien kuolemiin. Twitterissä jakoon lähteneessä meemissä esitellään 32 lääkärin naamat ja nimet.


 Meemisotien veteraanit osaavat ennustaa, että mukaan on laitettu kaikki mahdolliset kuolinsyyt. Juuri niin näyttää käyneen, kun alkaa tarkastelemaan tarkemmin mihin lääkärit kuolivat. Eikä meemi ole edes kronologisesti pätevä, sillä mukaan on laitettu viime vuonna tapahtuneita kuolemia, vaikka siinä väitetään 4. ja 5. rokotuksen tapahtuneen tänä kesänä ja syksynä. Tämä johtunee siitä, että meemiä tänä vuonna jakavat bottitilit eivät välitä vuoden vaihtuneen siitä, kun meemi ekan kerran laitettiin kiertoon.

Listalle laitettiin mm. auto-onnettomuudessa kuolleita lääkäreitä. Syöpään kuolleita. Sekä yksi vuorikiipeilyonnettomuudessa K2 vuorella kuollut lääkäri.

Ja niin edelleen. Meemin sisällön sijaan pitäisi selvittää onko kanadalaisten lääkäreiden keskimäärinen kuolleisuus muuttunut rokotteiden jälkeen. Siihen tarvitaan jotain muuta kuin 32 anekdoottia. Kanadassa on yli 92 000 lääkäriä. Joka vuosi jotkut heistä kuolevat johonkin. Kuolleisuus on yli 30-vuotiailla aikuisilla ikäluokasta riippuen alkaen 1 kuolema per 1000 asukasta. Meemin ikähaitari on yläkantiltaan siellä 60-vuotiaiden joukossa, jossa kuolleisuus on 7,4 - 11,2 kuolemaa per 1000 asukasta. Perstuntumalla keskiarvo kuolleisuudelle koko meemin valikoimassa voisi olla vaikkapa 3 kuolemaa per 1000 asukasta. Jolloin ikähaitarin joukosta kuolisi vuodessa 276 lääkäriä. Ja koska niin moni lääkäri ottaa rokotteet, aivan varmasti jotkut heistä kuolevat johonkin sen jälkeen kun joku pikki on otettu.

Pelkästä meemikuvasta ei pystytä päättelemään rokotteiden tappavuutta.

7 comments:

Anonymous said...

Selitäpäs kuule sitten tuo korkean rokotekattavuuden maita tällä hetkellä vaivaava ylikuolleisuus, kun olet niin nokkela. Mistäs se sitten johtuu, ja miksi se ei tunnu vaivaavan matalan rokotekattavuuden maita?

MrrKAT said...

Elokuun 15-20 pv (2022) tein pikkutilastoa Euroopasta:

Worldometeristä katsoin Euroopan maiden tilastoja 47:stä maasta (+vatikaanivaltio, jota ei lasketa mukaan). Kuolleisuus/miljoona asukasta sarakkeen mukaan taulukoituna suurimmasta luvusta pienempään:

1. Bulgaria 5 482
2. Bosnia+Herzegovina 4 942
3. Unkari 4 888
...
43. Suomi 962
45. Norja 696
47. Islanti 517

==) Suomessa on 5. pienin lukema 47 Euroopan maan joukossa.

Pannaanpa ääripää-maiden rokotusprosentit* viereen uudeksi sarakkeeksi
-----------------------------------------------
1. Bulgaria 5 482 30,3%
2. Bosnia+Herzegovina 4 942 25,8%
3. Unkari 4 888 63,6%

...
43. Suomi 962 82,0 %
45. Norja 696 80,5 %
47. Islanti 517 83,2 %
---------------------------------------------
Johtopäätökseni: Alhainen rokotus-% ==) paljon enemmän koronaruumiita/milj. as


*Rokotuskattavuus lähde: Google (Vaccination rate in [country]) < - Our world in data
(Tarkempi analyysi vaatisi sitten aikaa ja resursseja: paljonko iäkkäät otti ja milloin, ehtikö alkup, alfa ja delta aallot päälle ennen yhteiskunnan sulkua, maskeja ja rokotuksia jne.)

Eilen MTV Viiden jälkeen ohjelmassa TAYS infektioyksikön ylilääkäri Jaana Syrjänen tosin sanoi että maita ei oikein voi vertailla (ainakaan noin vain): Esim. Tanskassa testataan vähän (kuolleita?), Suomessa paljon. Suomessa auto-onnettomuudessa kuolleetkin pannaan koronan piikkiin jos on koronasta alle 30 vrk ym. Vasta parempi analyysi, jossa "mennään lukujen taa", Suomen kohdalta tulee tältä vuodelta ensi vuonna.
(Minä tein edellä karkean analyysini monen vuoden ajalta).

MrrKAT said...

Sitten tulee vielä päälle viivästyneet terminaalitapaukset.

Ihminen kun on lähellä terminaalia, niin infektiot kuten flunssat, influenssat ja nyt korona pyyhkii iäkkäimmät ja (nuoremmatkin) hauraimmat poies joka talvi(/tautihuippu).
Nyt parin vuoden eristäytymisen ja maskien ja käsidesien takia tautiharjat ei ole pyyhkinyt vanhoja poies. He ovatkin pysyneet hengissä. Ja samalla vastustuskykyä on heikentynyt.

Tänä vuonna eristys on päättynyt, maskit veke ja omikronit ja influenssat jyllää. Ja nyt näitä em. hengissä säilyneitä kaatuu sairaspetiin, sairaalaan ja osa arkkuihin kuin kärpäsiä. == ) kuolleisuus nousee rajusti miedommallakin influenssalla tai koronalla. Varsinkin kun näillä heikoilla ei tuo rokotekaan tehoa samalla tavalla kuin nuoremmilla.
Koska immuunijärjestelmä on heikompi.

MrrKAT said...

Tätä on tapahtunut ennenkin eli siis että kuolleisuuden ajallisesta kasvusta on tehty vääriä suoria johtopäätöksiä kuten teki insinööri Utriainen IL-toimittajan kanssa kun väittivät statiineja sydänkuolleisuuden kasvun syyksi.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015051419685708
(IL joutui pyytämään anteeksi yleisöltä kun IL tajusi erheen).

MrrKAT said...

Matem. simulaatio:
Olkoon autot ja säännöt kuten 60-luvulla mutta autokanta nykysuuruinen.
=> Liikenneonnettomuuksissa menehtyy 2000 joka vuosi.

Hallitus vaihtuu ja ministeri Nössö määrää katsastukset, turvavyöt ja kypäräpakon ja 80-nopeusrajoituslaitteet autoihin. Hirmu sakot ja valvonta päälle.
=> Liikenneonnettomuuksissa menehtyy vain 200 vuosittain.

5 vuoden päästä kansa kyllästy ja vaihtaa liberaalin hallituksen, palataan vanhoihin sääntöihin. Romuautot, ei turvavyöpakkoa jne. Kansa ei halua olla Nössö, yksilökään ei uskalla leimautua, joten kukaan ei käytä turvavyötä jne.
Nyt n. 9 000 hurjapäätä joka on säilynyt hengissä rajoitusten ansiosta syöksyy taas usein onnettomuuksiin muiden uusien autoikään kasvaneiden hurjapäiden lisäksi.
=> Liikenneonnettomuuksissa menehtyy 2200, sitten seuraavana vuonan 2180,...

Populistit syyttää turvavöitä ja kypäriä onnettomuuksian kasvusta: "Kuolleisuushan on noussut suuremmaksi kuin mitä oli ennen turvavöitä! Kattokaa mitä ne teki meille! Ei enää koskaan Nössöjä tähän maahan!"
Se on utriainen-virhepäätelmä se.

Anonymous said...

Kysymys koski ylikuolleisuutta, jolloin maan kuolleisuuslukua verrataan vastaavien vuosien aiempaan.

Paholaisen Asianajaja said...

>Selitäpäs kuule sitten tuo korkean rokotekattavuuden maita tällä hetkellä vaivaava ylikuolleisuus, kun olet niin nokkela. Mistäs se sitten johtuu, ja miksi se ei tunnu vaivaavan matalan rokotekattavuuden maita?

Mielelläni! Tarkoitatko EU-alueen maita, joten olet varmati tarkastellut EuroMOMO:n tietoja? Mitkä maat sinä lasket matalan ja mitkä korkean rokotuskattavuuden maiksi?

https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps#z-scores-by-country