6.1.23

Kulttijohtaja Miscavigen luurailut

Skientologiakirkon kulttimeno ei ole muuttunut parempaan suuntaan. Kultti palasi otsikoihin viime viikonloppuna, kun David Miscavigen olinpaikan epätietoisuus pysyi ajankohtaisena. Miscavige on toiminut vuosikymmeniä skientologian johtohahmona. Siinä samassa hän on mm. pahoinpidellyt alempiarvoisia skientologeja, kerännyt mammonaa kartanoihinsa sekä yrittänyt viivytellä kulttiin kohdistettuja oikeustoimia. Tässä tuoreimmassa tapauksessa asianajajat haluavat käsitellä kultin sisällä tapahtunutta lapsikauppaa. Heidän harmikseen Miscavige on salannut sijaintiaan, joten hänelle ei pystytä toimittamaan prosessin etenemistä edellyttäviä papereita. Miehellä ei ole kotiosoitetta. Eikä toimiston aulassa suostuta ottamaan vastaan asianajajia. 

Oikeuden käsi on hidas mutta vakaa. Tuon käden pyörittämät rattaat alkavat pyörimään liittovaltion oikeudessa 20. tammikuuta. Oli Miscavige paikalla tai ei. Jos tuomari päättää, että kulttijohtaja on pyrkinyt pakenemaan lakia, niin päätös voi hyvinkin tapahtua samanlaisella päätöksellä kuin Alex Jonesin tapauksessa. Tahallinen viivyttely tuottaa vain tappion oikeussalissa. Tämän takia Miscavigen oikeudenkäynnin seuraaminen tulee varmasti tuottamaan samanlaista hupia ja draamaa kuin Alex Jonesin romahtaminen.

Kultille tuttuun tyyliin skientologit väittävät, ettei Miscavige tietenkään ole piilossa tai yritä viivytellä syytteen etenemistä oikeudessa. Juuri tällaista puolustuspuhetta varten Miscavige piipahti julkisuudessa. Missäs muualla kuin Clearwaterin kaupungissa. Se on skientologian pääkaupunki, jossa sijaitsee koulutuskeskus "The Flag". Siinä samassa rakennuksessa järjestettiin uudenvuoden juhlatapahtuma. Tuohon tapahtumaan ei saanut tuoda edes perheenjäseniä. Vain jäsenille tarkoitettu juhla oli myös edellisiä vuosia pienempi. Ehkä merkki siitä miten vähän kultilla on jäljellä aktiivisia jäseniä. Ehkä merkki siitä, että paikalle saapui pitämään juhlapuhetta itse David Miscavige. Paikalle ei haluttu oikeuden haastemiehiä antamaan papereita johtajan kouraan.

Nyt Miscavigen asianajajat voivat väittää, ettei hän yritä piiloutua keneltäkään. Vakuuttaako show tuomaria onkin sitten eri asia. Miscavigen asianajajat yrittävät vaihtaa käsittelyä välimiesmenettelyksi. Silloin riita sovittaisiin tuomioistuinmenettelyn ulkopuolella. Kultin sisäisesti. Sehän sopisi mainiosti Miscavigelle. Mutta salliiko oikeus sellaista, kun syytekirjelmässä on lasten hyväksikäyttöä? Tätä kriittistä kysymystä pyritään ratkaisemaan lähiaikoina.

Sitä odotellessa pari kommenttia skientologiasta.



Gold Base on kultin kansainvälinen päämaja Kaliforniassa. Siellä sijaitsee mm. Golden Era Productions elokuvastudio, jossa valmistetaan ne seuraajille myytävät esittely- ja kurssivideot. Angry Thetan kävi kuvaamassa aluetta omalla lennokillaan. 4 min kohdalla lennokki kuvaa vuorille piilotettua valvontapaikkaa. Ex-skientologi Marc Headley oli aikaisemmin kirjoittanut tuosta valvontapaikasta kirjassaan Blown for Good. Pesässä päivystänyt vahti oli tarkkaillut David Miscavigea kiikaritähtäimen lävitse. Tietenkin vain valvoakseen mitä leirin aitojen sisällä tapahtuu, joten hän kertoi innoissaan tästä valppaudestaan muille skientologeille. Miscavige ei ilahtunut tällaisesta tähtäimen läpi tapahtuvasta valvonnasta. Kyseinen vahti sai rangaistuksen. Hienoa nähdä, että vuosia kirjan julkaisun jälkeen meillä on ihan videokuvaa kyseisestä valvontapaikasta vuorilla. Eikä se edes ole oudointa mitä kultin sisällä on tapahtunut viime vuosina.

 Näistä asioista puhutaan ja kirjoitetaan varmasti lisää tänä vuonna. Kunhan Miscavige ilmestyy oikeuden eteen.

No comments: