11.9.23

9/11 on täällä taas mutta ei mitään uutta taivaan alla

 Syyskuun 11. koitti jälleen. 22 vuotta jatkuneet huhut, vihjailut ja valheet tuon päivän tapahtumista näyttäisivät hieman laantuneen. Aiheena WTC-tornien romahtaminen ja matkustajakoneen syöksyminen Pentagoniin eivät enää ole niin hip & pop. Salaliittoteorioita viljelevät 9/11-totuuslaiset ovat pieni vähemmistö koronapandemian ja Venäjän informaatiovaikuttamisen riehuessa suurempana digitaalisena tornadona internetissä. Viime vuosina heiltä ei ole ilmestynyt mitään merkittäviä uusia argumentteja tai vihjailuja.

Iltalehti jaksoi kierrättää vanhaa videotaan vuodelta 2015. Sen sisältämiä asiavirheitä ei ole vaivauduttu korjaamaan. Esim. Windsor Tower -hotellin tulipalosta Madridissa vuonna 2005 mainitaan esimerkkinä, joka on ongelma virallisella tarinalle. Hotelli ei romahtanut vaikka se paloi pitempään kuin WTC-tornit ja WTC7. 

"Paloi yli 20 tuntia eivätkä teräsrakenteet silti pettäneet"

Mainitsematta jätetään, että Windsor Tower -rakennus ei ollut kokonaan teräsrakenteinen. Talon teräsrakenteet romahtivat, mutta teräsbetonit jäivät pystyyn. Melko olennainen fakta, jos oikeasti haluaisi tehdä relevanttia vertailua rakennusten välillä. Madridin esimerkki kertoo nimenomaan siitä miksi teräsrakenteet pettävät tulipaloissa, mutta Iltalehden videolla se esitellään täysin päinvastaisella tavalla. Tätä samaa virhettä totuuslaiset ovat toistelleet vuodesta 2005 lähtien.


Helppo huomata kumpi jäi pystyyn: teräs vai teräsbetoni

Muuten sosiaalisessa mediassa on ollut vain pari uutista muistopäivän johdosta. Eikä niiden kommentteihin ole vyörynyt totuuslaisia samalla tavalla kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Aivan samat jutut toistuvat. Huomaan olevani niitä harvoja henkilöitä, jotka ovat jo unohtaneet enemmän 9/11-salaliittoteoriohin liittyviä asioita kuin nykyiset 9/11-salaliittoteorioita levittävät somettajat osaavat mainita.

Siksi kannattaakin tutustua siihen miten eri totuuslaiset ovat löytäneet ulos tuosta salaliittoteorioiden hökkelistä. Kuuntelemisen arvoisena esimerkkinä Brent Leen tarina. Salaliittoteoriat voivat olla erittäin koukuttavaa kamaa. Brent jäi vaan jumiin aivan toiselle puolelle aitaa kuin skeptikot.
3 comments:

Anonymous said...

Peik Johansson ei tänä vuonna kirjoittanut mitään 911:sta. 2011 blogissa oli täysimittainen salaliittopläjäys. 2021 Johanssson tyytyi julistamaan, että Osama bin Ladenin syyllisyydestä ei ole todisteita ja Saddam Husseinilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa (niinkuin ei ollutkaan).

MrrKAT said...

Brent Lee X:ssään https://twitter.com/BrentLeeSDCIC/status/1701197655450226864

näyttää yhden kuvan jota salkkarit ei tahdo nähdä/näyttää:
WTC auringonvalon läpivalaisemana:

https://pbs.twimg.com/media/F5veQI9XAAA0YU1.jpg

MrrKAT said...

[i][b]Brent Lee[/b] @BrentLeeSDCIC
I was a believer of the 9/11 inside job conspiracy theory for 15 years. It was my gateway to the rabbit hole. Thankfully, today, I am now an ex-truther.

This picture clearly shows the core of WTC 1&2. This picture is one that no 9/11 conspiracist will show you because it destroys their argument.

You can see quite clearly that there would have been no controlled demolitions needed for it to collapse.

Do all the mental gymnastics you want, but the truth is simple. A plane flew into each building. The impact, explosion, and fire weakened the core. The weight of the floors above the impact zone buckled the steel. And it all came down.

No mystery. No inside job. Stop believing fantasies and wake up![/i]