18.9.23

WTC torneihin ei törmännyt lentokoneita eli Totuuslaisten tekemiä väärennöksiä liikenteessä

Kulutin parisen päivää selaten salaliittoteorioissa rypeviä palstoja. Siellä altistuin materiaalille, jota en heti tunnistanut. Olisiko totuuslaisten repertuaariin sittenkin ilmestynyt jotain uutta materiaalia? Facebookissa erä nimimerkki esitteli minulle videota, jossa WTC-tornien toinen isku näyttäisi tapahtuvan ilman lentokoneen törmäystä!

Hittolainen! Ei siinä näkynyt lentokonetta.


 Matalaresoluutioinen video on tietenkin jätetty ilman mitään saatteita siitä kuka sen otti ja mistäpäin Manhattania. Ei hätää! Tietenkin tämä on vain niitä videoita, jotka on kuvattu siitä ilmansuunnasta, jostapäin katseltuna torni peittää siihen iskeytyvän lento 175 lentokoneen. Ei mitään mysteeriä tai sen ihmeellisempää.

*ylimielistä naureskelua*

Valpas skeptikko kykenee selvittämään kuvauspaikan WTC-tornien edessä olevien rakennusten perusteella. Tornien osoite vain googlemapsiin, ilmansuunta videolla olevien tornien asennosta (eteläinen torni sai tuon toisen osuman) ja se on lähempänä kameraa, ja pientä selailua rantatietä pitkin, hetkinen... Ja noin. Samat matalammat rakennukset on helppo bongata kattojensa perusteella. Luonnollisesti googlemapsissa ei enää näy romahtaneita WTC-torneja.


Mutta hetkinen! Tuolta suunnalta otettu video olisi helposti kuvannut lento 175 törmäämisen WTC-tornin eteläiseen seinään. Videolla olisi pitänyt näkyä iso matkustajalentokone liikkumassa vasemmalta oikealla, mutta sitä ei näy! Ei hyvänen aika. 

*hermostunutta kauluksen nykimistä*

Olivatko totuuslaiset sittenkin täysin oikeassa kaikki nämä vuodet? Olinko minä näsäviisasteluni sokaisema besserwisser?  Olinko vain ollut niin laiska, että en vaivautunu....

No tietenkin minä olin oikeassa. Tein vain jälleen asiat vaikeimman kautta. Olisi pitänyt laittaa googleen hakuun "WTC no plane video" ja katsoa mitä uutta sillä aiheella on ilmestynyt. Tänä vuonna oli nimittäin ilmestynyt tuo kyseinen "ei lentokonetta" video, jota totuuslaiset jakoivat ahkerasti keskenään. Reuters selittää kaiken olennaisen. Videolta on digitaalisesti poistettu se lentokone.

Vuosia aikaisemmin ilmestyi se alkuperäinen video. WPIX-TV kanavan kameramies Keith Lopez kuvasi torneja saatuaan hälytyksen saapua paikalle. Tätä videota on katseltu televisiosta tuosta traagisesta päivästä lähtien joka vuosi. 1 min 55 sekunnin kohdalla näkyy miten lento 175 törmää WTC-torniin. Youtubessa voit asettaa parhaimman resoluution päälle ja selata sitä freimi kerrallaan eteen tai taaksepäin.

 

Tämän alkuperäisen videon voi näyttää väärennöstä levittäville totuuslaisille. Tuskin saat minkäänlaista reaktoita tai vastausta sen jälkeen.

Olisihan minun pitänyt tunnistaa tuo tänä vuonna levitetty väärennös. Kyseessä on se sama video, josta vuosia sitten tehtiin väitteitä lentokoneen katoavasta siivestä. Lento 175 koneen toinen siipi kun näyttää haihtuvan pois juuri ennen torniin iskeytymistään.


 

Siltähän se näyttää. Totuuslaisten harmiksi tästä samasta lentokoneesta otettiin useampi video eri kulmista. Vuonna 2021 kävimme läpi Michael HezarKhanin ottamaa videota.  Siinä näemme miten lento 175 törmää torniin. Mutta samalla näemme miten toinen siipi on korkeammalla kuin toinen. Kaartaessaan lentokoneen ylemmäksi jäävä siipi on pohjasta auringon valaisema. Varjoon jäävä siipi on tietenkin tummempi. Keith Lopezin videolla vaaleampi siipi näyttää katoavan vaaleata taivasta vasten, mutta varjon tummentama siipi erottuu selkeästi taivasta vasten.


 Michael HezarKhanin videolla näkyy siipien kirkkauden ero.

No comments: