16.9.21

Syyskuun 11. muistopäivän jälkilöylyt

 Ennen niin vahvana vyöryvä 9/11-salaliittoteorioiden myllerrys on hieman laimentunut. Melkein unohdin tehdä muistiinpanon tämän vuoden kohdalle. Joten laitetaan tänne pari asiaa, joista en muistaakseni ole aikaisemmin kirjoittanut. Selailin niitä sillä perinteisellä skeptikon harrastuspohjalla.

Pentagonin iskun kohdalla salaliittoteorioissa väitetään, ettei rakennukseen syöksynyt American Airlines matkustajakone. Vaan ohjus tai joku muu salaperäisempi laite. Tätä yritetään perustella sillä, ettei paikalta löytynyt lentokoneen osia. Kun heille näytetään ne löydetyt lentokoneen osat, niin niiden väitetään olevan lavasteita ja sinne iskun jälkeen vietyjä. Sanoma vaihdetaan usein tässä kohtaa vaikkapa osumakohdan ihmettelyyn. Jos sinne muka syöksyi lentokone, niin missä on siihen sopiva iskujälki?

Sen näkeminen onkin haastavaa. Lähes kaikissa kuvissa osumakohtaa peittää joko tulipalojen savu tai sammutustöistä tuleva vaahto. Siipien iskukohtien kuvat on otettu niin läheltä, että rungon iskukohtaa ei näy samoissa kuvissa.

OilEmpire sivusto on onneksi ratkaissut tämän ongelman ajat sitten. Seinän ikkunoiden ja osien yhdistämisellä voidaan rakentaa kokonaiskuva.


Kas kummaa. Täysin tuhoutuneet kohdat seinistä vastaavat kooltaan matkustajakoneen kokoa ja muotoa. Hyvin jännä havainto. Tämä ei tietenkään sulje pois sitä vaihtoehtoa, että Pentagoniin ammuttiin matkustajakoneen kokoinen ohjus.

Toinen tapaus liittyy WTC-torniin syöksyvän lentokoneen videoon. Skeptikoille tutun periaatteen mukaan "kerran nettiin ladattu huuhaa-video on ikuisesti kiertämässä netissä". Yllättävän yleinen uskomus kiertää vieläkin. Useampi nettikommentaattori nimittäin uskoo, ettei WTC-torneihin iskeytynyt lentokoneita. Lentokoneiden sijaan torneihin törmästi joko salaperäisellä hologrammiteknologialla suoritettu lentokoneen kopio. Kukaan ei vaan osa kertoa miten tämä salaperäinen teknologia muka toimii keskellä päivää useiden kilometrien matkalla ja kaikkiin ilmansuuntiin. En ihan heti edes suostu uskomaan, että tätä väitettä levittävät kommentaattori edes itse uskovat siihen. 

Toinen tapa elää denialismissa on väittää, että videotaltioinneissa näkyvät lentokoneet ovat vain digitaalisia efektejä. Tätä väitettä toistetaan siitä huolimatta, että lentokoneet taltioituvat useiden yksityishenkilöiden erilaisilla kameroilla sekä eri uutistoimistojen laadukkaimmilla kameroilla. Salaliitto on ollut niin laaja, että kaikki kiertävät videot onnistuttiin väärentämään.

Yksi näistä monista "paljastus" videoista tuli vastaan eräällä salaliittoteorisointiin keskittyvällä palstalla Facebookissa. Siinä tarkastellaan alunperin Michael HezarKhanin ottamaa videoita. Eräs tarkkaavainen tyyppi oli nimittäin huomannut, että lentokoneen siipi näyttäisi katoavan kaukana olevan ruskeatiilisen rakennuksen taakse! Eli laiskasti tehty digitaalinen lentokone, koska unohtivat lisätä siiven siihen ruskean rakennuksen eteen. Soo soo, liskoeliitti. Olisitte olleet tarkempia videon 00:34 kohdalla.
Vai olisiko paikallaan olla edes hetken verran skeptinen, ja miettiä onko väite kaukana sijaitsevasta ruskeasta rakennuksesta totta? Entäpä jos se siipi oikeasti katosikin hetkeksi rakennuksen taakse, koska rakennus oikeasti oli lähempänä kameraa? Onneksi tämäkin huuhaa-juttu tarkastettiin vuosia sitten. Slate-sivuston Scott Huler tarkisti kartasta missä rakennukset oikeasti olivat. Ja tietenkin siipi näyttää katoavan rakennuksen taakse, koska kyseinen ruskea The Downtown Club Residence rakennus oli kameran ja lentokoneen välissä. Rakennukset ovat selkeästi tunnistettavissa. Alkuperäisen "paljastus" videon tehnyt tyyppi ei vain jaksanut tarkistaa omia vihjailujaan.Näin tämä leikki toistuu ja jatkuu vuodesta toiseen. Vuosikausia sitten debunkattu höttö herää henkiin. Yhä uudelleen ja uudelleen, kun joku ottaa kaiken netissä lukemansa kaman totena ja laittaa sen jakoon.

Lisää aiheeseen liittyvää debunkkauskamaa löytyy kätevästi InternationalSkeptics sivuston listalta.

11 comments:

Anonymous said...

Kansan Uutiset kuitenkin tyytyi vain julkaisemaan kirjoituksen, jossa vakuutettiin että mitään todisteita Osama bin Ladenin syyllisyydestä ei ole. Jutulla ei ollut kirjoittajaa, mutta yllättäen se ilmestyi myös Peik Johanssonin blogissa.

AnoMatti said...

Tuo "Pentagoniin ei osunut lentokone vaan risteilyohjus" väite on aina yhtä huvittava. Siis näiden mielestä salaliitto jossa oli tuhansia osallistujia ja joka hallitsee maailmaa ajatteli että olisi tehokkain tapa huijata yleisöä on ampua risteilyohjus maailman suurimpaan toimistorakennuksen joka on suurkaupungin vieressä ja väittää että kyseessä on liikennelentokone? Tuohan on sellainen idea että jos sitä olisi oikeasti esitetty salaliittolaisten suunnittelukokouksessa niin idean esittäjä olisi vähin äänin siiretty syvään hautaan koska hän on selvästi kolossaalinen riski koko salaliitolle typeryytensä takia.

Anonymous said...

^ AnoMatti
Nyt kun noin sen ilmaiset, olis kyllä aika lyhyt ura ;D

Rami

Riku Partanen said...

Mitä mieltä olet kolmannesta tornista? Tulipalot sorruttivat sen?

AnoMatti said...

WTC 7 olettaisin? On aika selvää että kyseinen rakennuksen romahtamiseen vaikutti pääasiallisesti tulipalot ja se että toinen WTC torneista teki sille mittavia rakenteellisia tuhoja romahtaessaan liitettynä jokseenkin mielenkiintoiseen rakenteeseen. Salaliittoteoriat ovat sen osalta keskimääräistä typerämpiä, koska niiden perusteella salaliiton olisi pitänyt onnistua ohjaamaan tornin romahdus juuri WTC7:n kylkeen tai koko juttu olisi ollut hyvin kyseenalainen. Raportti kyseisen rakennuksen romahtamisesta on mielenkiintoista, joskin hieman puuduttavaa, luettavaa mutta johtopäätökset ovat selvät.

Rami said...


Ylle: taas samaa. Ei se toimis jos sen seiska olis tarkoituksellisesti tuhottu. Taas sais potkut hydrasta.

Jumalan Asianajaja said...

Onko Paholaisella intressiä kommentoida (selitellä) ns. "The Dancing Israelis" sekä niitten käyttämä "Urban Moving Systems"in kuormaauton mainoslogo (Lentokone iskemässä yhteen WTC torniin).

Sekä ns. "Israelin Artstudents" jotka miehittivät juuri niitä kerroksia jonne lento koneitten väitetään lentäneen...Sekä niitten itse ottamia kuvia jossa näkyy pahvilaatikoita jossa lukee BB18(käytetään räjähteitten asentamisen)

Sekä sitä Uskomamatonta yhteensattumaa että NORAD piti juuri sinä päivänä harjoitusta joka täysin yhteentäsmäsi sen kanssa mitä sitten toteutui..

Sekä sitä kummallisuutta että NYSEssä oli tehty suuri Put optioneita niissä Lentoyhtiöissä jotka kaapattiin juuri ennen itse tapahtuu..Jolla tehtiin Suuria voittoja kun niitten osakkeet romahtivat...

Mutta jostain kumman syystä Niitten tekijöitä ei koskaan kerrottu Julkisuuteen..Eikä Tuomittu..

Paholaisen Asianajaja said...

JA:

Onko Paholaisella intressiä kommentoida (selitellä) ns. "The Dancing Israelis" sekä niitten käyttämä "Urban Moving Systems"in kuormaauton mainoslogo (Lentokone iskemässä yhteen WTC torniin).

Tuttu tapaus. Mikä niissä oli mielestäsi salaliittolaista? Israelilaiset pidätettiin, kuulusteltiin, tunnistettiin ja lopulta häädettiin maasta. Israelissa olivat jopa televisiossa haastateltavana tuon jälkeen. Paikalle poliisit soittaneen naisen kommenteista (naisen haastattelu on myös Youtubessa) ei myöskään pysty päättelemään, että ryhmä teki jotain iskuihin liittyvää. Hän huomasi miehet vasta sitten kun he olivat ottaneet kameransa esiin.

Sekä ns. "Israelin Artstudents" jotka miehittivät juuri niitä kerroksia jonne lento koneitten väitetään lentäneen...Sekä niitten itse ottamia kuvia jossa näkyy pahvilaatikoita jossa lukee BB18(käytetään räjähteitten asentamisen)

Gelatin ja E-team myös tutut tapaukset. E-team peitti vain ikkunoita luodakseen sen sanan yhteen seinään. http://www.travelhome.org/127/index.html
Gelatinin kohdalla on kuvia pahvilaatikoista, joilla rajattiin se ikkuna josta he rakensivat sen laittoman parvekkeen. Joka sitten purettiin.

Jos sinulla on todisteita siitä, että siellä asennettiin räjähteitä, niin otetaan mielellään vastaan. Ei meinaan ole vielä tullut vastaan muita kuin syytöksiä.

Sekä sitä Uskomamatonta yhteensattumaa että NORAD piti juuri sinä päivänä harjoitusta joka täysin yhteentäsmäsi sen kanssa mitä sitten toteutui..

NORAD oli useana vuonna harjoitellut terrori-iskuja ennakoivilla harjoituksilla. 1998 NORAD järjesti viisi konekaappaukseen liittyvää harjoitusta. Eikä pelkästään NORAD. WTC-tornien kohdalla Port Authority järjesti harjoituksen, jossa toiseen torneista olisi törmännyt lentkone. Harjoitus järjestettiin syksyllä 1982.

Sekä sitä kummallisuutta että NYSEssä oli tehty suuri Put optioneita niissä Lentoyhtiöissä jotka kaapattiin juuri ennen itse tapahtuu..Jolla tehtiin Suuria voittoja kun niitten osakkeet romahtivat...

Mutta jostain kumman syystä Niitten tekijöitä ei koskaan kerrottu Julkisuuteen..Eikä Tuomittu..


Jep. Kuulostaa siltä, ettei sinulla ole todisteita rikoksesta.

Jumalan Asianajaja said...

Aidon Huijarin tapaan...Jätit Raskauttavimmat Kohdat kommentoimatta...MINKÄ TAKIA..ns. "Dancing Israelis" muuttoauton KOKO SIVUN mainoslogo on LENTOKONE iskemässä WTC Torneihin.

TOISEKS...NORADIN harjoitus vastasi tälläkertaa TÄYSIN SITÄ...Mitä tapahtui...PÄIVÄLLEEN.

KOLMANNEKS...Löytyy Satoja paikalla Olleita jotka kertovat KUULLEENSA Räjähdyksiä ENNEN Lentokoneitten iskemistä Torneihin ja niitten FREE FALL sortumisen aikana...

VAHTIMESTAREITA,POLIISEJA,PALOMIEHIÄ...jne...(EI mitkään HUUHAA-Skeptikkoja!)Jumalan Asianajaja said...

Koska Huuhaa-Skeptikolta loppui selitytykset voin tässä ilmoittaa että Ekassa kommenteissa oli viritetty Hänelle ansa joka odotetusti laukesi.

Niitten Put Optioneitten takana olleet Henkilöt saatiin selville.Ne olivat CIAn palkollisia.Jonka takia Median käskettiin ymmärrettävästi vaieta koko asiasta koska se todisti Niitten olleen ennakkotietoa koko tapahtumasta.

Paholaisen Asianajaja said...

Aidon Huijarin tapaan...Jätit Raskauttavimmat Kohdat kommentoimatta...MINKÄ TAKIA..ns. "Dancing Israelis" muuttoauton KOKO SIVUN mainoslogo on LENTOKONE iskemässä WTC Torneihin.

Tiedän muuttoauton logon. Minullakin on kuva tallennettuna siitä autosta. Mutta osaatko kertoa miten se, että New Yorkin alueella käytetyllä firmalla oli mainoksessaan WTC-tornit ja lentokone tarkoittaa, että kyseisillä mainoksilla varustetut pakettiautot liittyvät WTC-tornin iskuihin?


TOISEKS...NORADIN harjoitus vastasi tälläkertaa TÄYSIN SITÄ...Mitä tapahtui...PÄIVÄLLEEN.

Vastasiko? Anna lisätietoa harjoituksesta niin tarkistetaan mistä olet saanut tuollaisen käsityksen.

KOLMANNEKS...Löytyy Satoja paikalla Olleita jotka kertovat KUULLEENSA Räjähdyksiä ENNEN Lentokoneitten iskemistä Torneihin ja niitten FREE FALL sortumisen aikana...

Se että jostain kuuluu pauke, ei tarkoita että se ääni tulee purkuräjähteestä. Olen kyllä käynyt läpi niitä lausuntoja silminnäkijöiltä.