12.9.21

Huumekeskustelun starttipistostoolin lataus on melkein harkinnassa Suomessa!

Kerrassaan ihmeellisenä ja tervetulleena yllätyksenä huumekeskustelu näyttää melkein alkavan tässä lähiaikoina Suomessa. Vihreät ovat tehneet puoluekokouksessaan aloitteen, joka ravisuttaa pölyjä pois kotimaisen huumekeskustelun päältä. Yle uutisoi:

Vihreiden puoluekokous hyväksyi aloitteen, jossa esitetään, että kannabis laillistettaisiin Suomessa.

Vihreät on ensimmäinen eduskuntapuolue, joka laillistamista ajaa.

Aiemmmin samankaltasia avauksia on tehnyt esimerkiksi Kokoomusnuoret. Järjestö on kannattanut kannabiksen kasvatuksen, myynnin ja hallussapidon laillistamista itsehoitolääkkeenä viime syksystä lähtien.

Käyttö, valmistaminen ja myynti tehtäisiin lailliseksi. Äänestys meni puolueen sisällä erittäin tiukaksi: 183-181. On kuitenkin hienoa nähdä, että Suomesta löytyi vihdoinkin yksi puolue, joka tietää WHO:n ja THL:n suosittelevan kannabikseen liittyvän huumelain päivittämistä. Muualla maailmassa näitä siirtymisiä on jo tehty. Suomessa aihe on kuitenkin toistuvasti tyssännyt kansalaiskeskustelun olemattomuuteen yhtä uutispäivää pitemmälle.

Vihreät on tällä päätöksellä puolueena pääsemässä sille listalle, jossa ovat ne puolueet joita edes harkitsen äänestäväni vaaleissa. Seuraavana perässä voi olla Kokoomus. Nimittäin Kokoomusnuoret ovat aikaisemmin ilmoittaneet olevansa samoilla huumepolitiikan-spåralinjoilla Vihreiden kanssa.

Lyhyt katsaus päivän Twitteriin paljastaa, että vastareaktoissa vedotaan mm. Coloradon osavaltion kokemiin muutoksiin kannabiksen käytön sallimisen jälkeen. Esim. Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen nosti aiheen esille:

Vihreiden mukaan kannabiksen hallussapito, valmistus, käyttö ja myynti pitäisi laillistaa.Coloradossa johti siihen,että kannabiksen vaikutuksen alaisena tapahtuneiden onnettomuuksien määrä lähes tuplaantui.Jälleen osoitus,että Vihreät ovat ulkona realismista! #kannabis #vihreät

 

 Näyttäisi siltä, että vanha ystävämme Raittiuden Ystävät Ry:stä on saanut kirjoituksensa esiin useissa läppäreissä. Aivan, professori Vastamäki on se henkilö, jonka avustuksella Suomeen rantautui Colorado-varoittelu. Osa Kaksi. Ennustan, että Vastamäen kirjoituksia laitetaan tulevalla viikolla jälleen kiertoon somessa.

Toinen somekansan uusi huolenaihe laillistamisesta on, että silloin me poltamme metsät höpöheinäsavuina ilmoihin, kun kansa käärii marisätkiä kilometrikaupalla. 

 


Aivan kuin he olettaisivat, että sauhuttelu alkaa vasta laillistamisen myötä, eikä sitä tapahdu tällä he- Ei. Ei. EI! Minun ei pitäisi edes vaivautua kommentoimaan näin tyhmää argumenttia.

Aikaisemmin kansalaisaloite kannabiksen dekriminalisoimisesta päätyi eduskuntaan asti, jossa se sitten lakaistiin maton alle. Vuosi siitä niin Yle haastatteli rikosoikeuden professori Heini Kanulaista, joka suositteli huumelain päivittämistä toimivampaan suuntaan. Viime vuonna YK poisti kannabiksen vaarallisten huumeiden listalta.

Jääme jännittyynenä ja hartiahieronnan tarpeessa odottamaan miten huumekeskustelu melkein alkaa.

6 comments:

Anonymous said...

Tuntuu joskus siltä kuin kannabiksen vapauttaminen pelastaisi maailman tai vähintään Suomen talouden, kun lukee vapautuksen puolustajien kirjoituksia. Eipä silti, kyllä ympäri Suomea löytyy autiotiloja, jonne voisi mennä kasvattamaan hasista. Niihin voisi passittaa kaikki kannabiksen vapauttamisen kannattajat vaan kasvattelemaan. Tervemenoa vaan!

Editor earlightswindle.com said...

Vaikeaksi osoittautui aihe, kun on sellaisia asiantuntijoita mukana keskustelussa...

Vahingossa vastasin siellä, turha on

Anonymous said...

Huumekeskustelussa ärsyttää lapselliset argumentit puolin ja toisin, mikään argumentti ei ole liian typerä. Esimerkkinä se puoltavaksi kuviteltu argumentti, että kannabista käyttää myös hyvätuloiset. Niin, eikö hyvätuloisellakin voi olla alkoholiongelma, kuten työttömälläkin. Kannabiksen puolustajia kehottaisin pysymään järkiargumenteissa, niitäkin löytyy.

Anonymous said...

Pössyttelijät ovat täpinöissään, vihdoinkin joku ottaa heidät tosissaan! Eiköhän kohta iske ne normipsykoosit päälle ja he näkevät salaliittoja ja kokevat "vainoa".

Anonymous said...

Jokos täällä huomattiin tuo Sanna Ukkolan kolumni? Toimittaja kritiikittä levittää tuota Raittiuden ystävät ry:n Colorado propagandaa.

MrrKAT said...

a:Huumekeskustelussa ärsyttää..
No minua on ärsyttänyt: "Lääketeollisuus on suuri bisnes, joten kannabis vaiettu/tutkimaton/laiton/vapautettava..."

Entäs nyt kun kannabis onkin hirmusuuri miljardi bisnes!? Joko saan epäillä näin:
"Kannabis haisee.. pelkkä suuri bisnes = hypetys, paljolti huijaus, tyhmien rahastus."

;D