14.9.21

Professori Puolimatka ja Koronakerenskit on tanssittu

 Elin tarpeeksi vanhaksi nähdäkseni ihmeen. Patmos-lähestyssäätiön Pasi "Hyvät kansanmurhat" Turunen puhuu enemmän järkeä kuin Tapio "Ai lähdekritiikki?" Puolimatka. Miten maailmankaikkeus päätyi tähän tilaan?

Somessa Pasi Turunen on toistuvasti kirjoitellut kristillisten piirien parissa liikkuvasta rokotepelottelusta. Ja argumentoinut sita vastaan! Mm. Patmoksen sivuilla tehtynä käännöstyönä.  Sekä. Seurakuntalainen-lehden sivuilla: Koronarokotekriittinen lähdekritiikki horjuu. Minulle tulee melkein likainen olo siitä, että suosittelen lukemaan Pasin kirjoituksia. Onneksi hän ei ole tänä vuonna enää avoimeisti kirjoitellut moraalisesti hyvistä kansanmurhista.

Olen myös todistanut sellaista tilannetta, jossa virusdenialistia vietiin koulunpenkille nuoren maailmankreationistin toimesta. Kyseinen kreationisti kun on perehtynyt immuunijärjestelmän hienouksiin ja tietää miten virukset käyttävät solujen monimutkaisia mekanismeja hyödykseen.

Koronapandemia on todellakin laittanut maailman sekaisin.

Seurakuntalainen nimittäin poisti Puolimatkan blogin sivuiltaan

Elokuussa Puolimatka julkaisi viikon välein blogitekstit, jotka olivat koronarokotekriittisiä. Kriittisyys ei ole väärin. On tärkeää, että erilaisille näkemyksille on tilaa, mutta Puolimatkan blogeissa oli väitteitä, jotka eivät pitäneet paikkaansa.

Tapsan teksteissä oli väitteitä, jotka eivät pitäneet paikkaansa?

 


IHANKO TOTTA?!?!! IHANKO VITtttsin totta? Sen saman Tapsan joka syöksyi jatkuvasti metsään evoluutioteorian kohdalla sekä kauhisteli eduskuntaan asti päästetyllä asiantuntijalausunnollaan samaa sukupuolta olevian avioliittojen vaarallisuudesta. Se sama Tapsa joka luuli aborttien olevan sekularisaation takia nousussa. Ja luuli tasa-arvoisen avioliittolain aiheuttaneen heterojen avioliittojen määrän laskun, vaikka ne olivat laskusuunnassa ennen tasa-arvoisia avioliittolakeja. Ja niin edelleen. Jos et tässä vaiheessa ihmiskunnan historiaa tiedosta, että Tapsa on ollut useita kertoja väärässä, niin...

Tapsan kykenemättömyys lähdekriittisyyteen tuli kaikkien parhaiten ilmi, kun hän oli lukenut amerikkalaisen Discovery Instituten kamoista väitteen professori Eric Piankan puheesta. Tapsa luuli ihan oikeasti, että Pianka olisi muka esittänyt luennollaan Teksasin tiedeakatemialle ihmiskunnan väestön vähentämistä kymmenesosaan ebola-viruksella. Tapsa painatti tämän väitteen omaan Tiedekeskustelun avoimuuskoe kirjaansa, ollenkaan miettimättä voiko väite pitää paikkaansa ja kannattaisiko sitä tarkistaa. Luin kirjan. Bloggailin siitä. Virheellinen "Pianka suosittelee maailmanlaajusita kansanmurhaa" -väite oli tuttu IDeistien tuotannoista. Huomautin virheestä. Ja pian Pianka otti yhteyttä Tapsaan. Tapsa joutui kirjoittamaan oikaisun.

Noh. Takaisin illan aiheeseen

Seurakuntalainen jatkaa:

Hänen kanssaan käytiin aiheesta keskustelua ystävällisessä hengessä. Häntä pyydettiin tarkistamaan bloginsa ”Lasten koronarokotusten perustelut horjuvat” sisältämien lääketieteellisten väitteiden paikkansapitävyys. Puolimatka pyysi, että hänelle osoitettaisiin bloginsa mahdolliset virheet. Tähän Perussanoman toimitusjohtaja Jouni Lallukka vastasi blogissaan ”Pelastetaan lapset koronalta”. Puolimatka ei toistuvista vetoomuksista huolimatta halunnut korjata näkemyksiään.

Ja lopetuksena:

Seurakuntalaisen tunnus on Seurakuntalainen – uskottavia uutisia. Lukijoiden täytyy pystyä luottamaan sivustolla julkaistuihin teksteihin. Seurakuntalainen ei voi olla välittämässä näkemyksiä, jotka voivat olla haitallisia ihmisten terveydelle ja jotka eivät perustu faktoihin. Erilaisia näkemyksiä saa ja pitää olla, mutta valetietoa emme voi välittää.

Kun päätoimittaja Sari Savela ilmoitti blogin poistosta Tapio Puolimatkalle, tämä vastasi ystävällisesti ymmärtävänsä ratkaisun. Se, miten Puolimatka myöhemmin nosti asian esille sosiaalisessa mediassa ja miten hän esti hänen argumenttiensa kommentoinnin, viesti kuitenkin muusta kuin ymmärryksestä. Puolimatkalla ei ole tästä syystä jatkossa edellytyksiä toimia Seurakuntalaisen blogistina.

  Noh, tällä kertaa Tapsa on toistuvasti jakanut rokotevastaista materiaalia. Sitä samaa jota jaetaan Pelastetaan Lapset-joukoissa (jonka nimeksi muutettiin Pelastetaan Suomen lapset) ja muualla vastaavissa piireissä. Tapsa klikkailee teologi Douglas "SARS-CoV-2 on bioase" Farrowin ja virologi Robert "keksin mRNA-rokotteen" Malonen kamaa seuraajilleen. Näiden herrojen väitteitä on oiottu ja korjattu jatkuvasti, mutta sillä ei tunnu olevan mitään vaikutusta. 

Tapsa on siis jakanut materiaalia joka vaikuttaa kansalaisten terveyteen. Siksi Seurakuntalainen-lehden sivuilla on Perussanoman toimitusjohtajan kirjoitus:  Pelastetaan lapset koronalta. Se on ehdottomasti lukemisen arvoinen teksti. Kuten myös saman miehen kirjoittama: Vaarallisen valetiedon jakaminen ei kuulu sananvapauden piiriin:

Jos joku ihminen väittäisi kärpässienen olevan turvallinen, maukas ja vaaraton ruokasieni, olisiko sen tiedon poistaminen rikos sananvapautta vastaan vai rakastavaa ja vastuullista lähimmäisen suojelua? Se olisi ihmisten suojelua. Kuinka järkevää ja vastuullista olisi sen sijaan puolustaa viimeiseen asti kyseisen argumentin virheellistä sisältöä ja vaatia sille julkisuutta? Julkisuutta hinnalla millä hyvänsä ja seurauksista piittaamatta. Onko oikeaa sananvapautta sallia valetiedon levittäminen? Onko oikeaa sananvapautta vaarantaa lähimmäisen henki valetietoa jakamalla?

Esimerkiksi koronatutkimuksessa on kyse samankaltaisesta tilanteesta. On olemassa satoja tuhansia tieteellisiä tutkimuksia, valtaisa määrä julkaistuja artikkeleita ja laaja lääketieteelliseen empiiriseen näyttöön perustuva konsensus siitä, että korona on vaarallinen tauti ja siihen ainoa tehokas apu on turvallinen rokote.

Onko tämä Puolimatkan matkan loppu?

No ei tietenkään! Tästä miehen ura lähtee ripeään nousuun. Nyt Tapsa on saavuttanut sen myyttisen statuksen, josta konservatiivikristityt kilpailevat. Hän on se kuuluisa Vainottu Kristitty[™]. Edelliset uhriutumisyritykset jäivät kovin vaimeiksi. Tästä kamalasta vainosta, josta hän nyt kärsii täysin siemauksin, saamme kuulla Tapsan twitter-tilillä, TapioPuolimatka.net kotisivulla ja varmasti myös eräiden herätyskristillisten verkkosivujen haastatteluvideoilla. Sekä tietenkin kotimaisten rokotepelottelijoiden tuotoksissa. 

Tapsasta tullaan leipomaan ja vaivaamaan sekä raesokerilla ripottelemaan juuri se puolikuuluisa nimi, jota käytetään esimerkkinä rokoteteollisuuden valtavasta tyranniakourasta. Seurakuntalaisen poistamaa tekstiä tullaan spämmäämään somessa, koska se on "kirjoitus jota valtaeliitti ei halua sinun lukevan" jne. Tämä ilmiö on toistunut monta kertaa näissä rokotevastaisissa piireissä. Ja se tulee toistumaan myös tulevaisuudessa.

Eivätkä he ole mitenkään näytä huomaavan tai muistavan sitä kritiikkiä jota Tapstan levittämät väitteet saivat ja saavat. Tapsa toisteli mm. viruksen olleen vuoto Wuhanin viruslaboratoriosta ja PCR-testin olevan turha. Minua Tapsan tekstissä kiinnosti eniten tämä kohta:

 ""Rokote-epäröintiä" pyritään tehokkaasti nujertamaan. Jumalan antama luonnollinen immuunijärjestelmä halutaan korvata lääketeollisuudesta riippuvaisella keinotekoisella immuunijärjestelmällä, jota on jatkuvasti säädettävä usein toistuvien tehosterokotteiden avulla."

Tuossa on erittäin vahvasti läsnä eräs virusdenialistien tuotoksista tuttu tuoksahdus. Siitä aiheesta olen kirjoittanut jo pitemmän aikaa luonnosta, joka on toivottavasti pian julkaisukelpoinen. Tapsa ei kuitenkaan ole missään muualla osoittanut selkeää virusdenialismia, joten en syytä häntä sellaisesta. Tässä vaiheessa se ei kuitenkaan enää yllättäisi minua.

Maanantaina sain koronarokotteen toisen annoksen. Haittavaikutuksena hartia oli illalla hieman arka. Ja siinä se sitten oli.

P.S. Kerenski on eräs kansantanssin muoto.

7 comments:

Anonymous said...

Onhan se positiivista ja iloista, että Puolimatkan epätodet ja vaaralliset kannanotot kielletään epätosina ja vaarallisina. Mielenkiintoista on vain se, että kun Puolimatka on Seurakuntalaisen blogeissa aiemmin viittaillut Farrowiin niin hän on levittänyt vaarallista ja haitallista ja epätotta tietoa esimerkiksi C-14 pykälästä ja lastensuojelucasesta.

Seurakuntalainen puuttuu kun epätoden tuoma haitta kohdistuu tavallisiin ihmisiin. Vähemmistöistä ei niin väliä. Siksi kai pitivät Pekka Reinikaista riveissään pitkään. Ja Marjomaata yhä.

Anonymous said...

Reinikainen potkittiin kyllä pois selkeästi piispoja ja kirkolliskokousta vastaan hyökkäilyn takia.

Anonymous said...

Juu. Piispat ovat kovasti herkkiä.

Anonymous said...

Mikä saa professoritasoisen miehen kirjoittamaan tuollaista soopaa? Luulisi tutkijan työssä perehtyneen lähdekritiikkiin. Nyt kuitenkin tuntuu kaikki uppoavan.
Onko ikä alkanut aiheuttaa henkisten kykyjen degeneraatiota? Ei pitäisi alle seitemänkymppisellä, jos ei ole sairaus taustalla.

Anonymous said...

"En ole koskaan väärässä" -asetus on mennyt kaverilla päälle.

MrrKAT said...

Vai että Reinikainen potkittiin pois? Kuitenkaan tämän perusteella..

[i]Reinikainen kehuu videolla nyt jaossa olevia koronarokotemerkkejä. Hän kuvailee koronarokotetta hyvin turvalliseksi ja suosittelee sen ottamista.[/i]
- https://yle.fi/uutiset/3-11951146

.. lääkärinä hän ei ole ns. metsässä rokotteista vaan ihan oikialla asialla.
Mitähän hän ajattelee kreationistitoveristaan Puolimatkasta joka on ihan pihalla?

MrrKAT said...

Oishan se kova veto antaa Sokrates-palkinto Reinikaiselle
tai Perussanomalle,
oikean rokoteinfon jakamisesta ja/tai väärän infon debunkkauksetsa.

:D