16.9.21

Virusdenialistit toistavat viime vuoden PR-kikkailua

 Muistat varmasti viime vuonna aloitetun koronavirukseen liittyvän tietopyyntö-kikkailun? Virusdenialistit halusivat viestittää seuraajilleen, ettei viranomaisilla muka ole dokumentteja SARS-CoV-2 viruksesta. Joten koko koronapandemia olisi silloin vain teatteria! TOTUUS jota valtamedia ei uskalla kertoa, jne.

Tätä taktiikkaa tehtiin mm. Irlannissa, jossa aktivisti Gemma O'Doherty lähetti tietopyynnön Irlannin terveysministeriölle. Gemma pyysi luovutettavaksi ne dokumentit, joiden perusteella "Covid-19" virus on totta. Aktivistit eivät antaneet kopiota lähettämästään tietopyynnöstä, mutta ministeriön vastaus oli hyvin esillä. Virkailijat eivät löytäneet kaapeistaan sellaisia papereita, joiden perusteella olisi todistettu virus todeksi. 

 Aivan kuten Metsä- ja maatalousministeriön kaapeista ei löytyisi papereita, joilla erikseen todistetaan lehmien olevan totta. Sieltä voi löytyä kyllä lehmiin liittyviä dokumentteja. Tai Tieliikennelaitoksen arkistoista ei löydy todisteita kuulennoista. Sellaisia papereita ei luoda erikseen arkistoihin, joten näihin aiheisiin liittyvät tietopyynnöt jäisivät tuloksettomiksi.

Tismalleen samaa temppua toistettiin myös täällä Suomessa. Anonyymiksi jäävä kansalainen lähetti tietopyynnön Sosiaali- ja terveysministeriöön.

Hyvä vastaanottaja, 

Tämä on julkisuuslakiin (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621) perustuva tietopyyntö. 

Vuonna 2020 WHO julisti maailmanlaajuisen koronaviruspandemian.

Pyydän nähtäväksi ja julkisesti julkaistavaksi todisteet koronaviruksen (Sars-Cov-2) täydellisestä eristämisestä, niin että virus on todella eristetty kaikesta muusta, soluista, kudoksista yms.

Lisäksi pyydän valokuvan eristetystä kyseisestä viruksesta, karakterisaatio sen biokemiallisesta rakenteesta, sen genomi sekvensoituna sekä määrittely mistä proteiineista kyseinen virus koostuu. Samalla pyydän todisteet siitä, että juuri tuo kyseinen virus aiheuttaa ihmisissä oireita. 

Pyydän toimittamaan aineiston jäljennöksen viivytyksettä sähköisessä muodossa liitetiedostona vastauksena tähän viestiin. Tietoaineistot avoimena rakenteellisena datana, eli .xls-, .csv-, .sql-, tai muussa rakenteellisessa muodossa. Dokumentit pyydän uudelleenkäytettävässä muodossa, kuten .doc, odf-, .ppt tai pdf/a-muodossa.

Olisi toivottavaa että aineisto olisi julkisuuslain 20 § mukaan vastedes saatavilla organisaationne web-sivulla.

Pyydän toimittamaan tiedot julkl 16 § mukaisesti pyydetyllä tavalla pyydetyssä muodossa tai perustelemaan sähköpostitse viivytyksettä mikäli on syy toimittaa toisella tavalla.

Huomioittehan että julkl. 34§ mukaan asiakirjan antamisesta ei peritä maksua, kun julkinen sähköisesti talletettu asiakirja lähetetään tiedon pyytäjälle sähköpostitse.

Pyydän toimittamaan tiedot viivytyksettä julkl. 14.4§ mukaisesti, enintään 2 viikon määräajan kuluessa, tai perustelemaan ensi tilassa mikäli tietojen toimittamiseen tarvitaan pidempi kuukauden toimitusaika.

Mikäli pyyntöä ei voida täyttää, pyydän 14.4§ mukaisessa 2 viikon määräajan kuluessa valituskelpoisen päätöksen.

Pyydän viivytyksettä kuittaamaan viestin vastaanotetuksi ja kertomaan asian diaarinumeron.

Ystävällisin terveisin,

Ei liene mikään yllätys, ettei ministeriön kansioista löytynyt tuollaisia papereita. Anonyymi kansalainen sai vastauksen:

Hyvä [anonyymi],

Asiakirjapyynnön on oltava selvästi rajattu ja pyynnöstä tulee käydä ilmi mitä asiakirjoja halutaan toimitettavan. Pyyntönne koronaviruksen valokuvasta on rajattu pyyntö. Sosiaali- ja terveysministeriöllä ei ole pyydettyä asiakirjaa. Muilta osin pyydän tutustumaan koronaviruksen tutkimusaineistoon Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen sivustoilla www.thl.fi sekä Maailman terveysjärjestön WHO:n sivuihin www.who.int   

Pyydän ilmoittamaan, mikäli haluatte julkisuuslain 14 §:n mukaisesti saattaa asian viranomaisen ratkaistavaksi, jolloin saatte asiasta kirjallisen valituskelpoisen päätöksen. Jos haluatte asiasta sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen, pyydän Teitä ilmoittamaan siitä sosiaali- ja terveysministeriön kirjaamoon kirjaamo@stm.fi ja viittaamaan asianumeroon VN/22671/2021. 

Ystävällisin terveisin,

 

Johon anonyymi vastasi:

Ymmärsinkö oikein, että jos haluan tehdä tietopyynnön asiakirjasta, joka todistaa tämän koronaviruksen olemassaolon eristettynä kaikista muista soluista ja partikkeleista, pitää minun tehdä uusi tietopyyntö ja määritellä se tarkemmin? 

Huomauttaisin tässä vaiheessa, että vastaavanlaisia tietopyyntöjä koronaviruksen olemassaolosta on tehty ympäri maailman jo lähes 100 eri instituutioon ja jokaisesta vastaus on ollut ettei tietoja ole saatavilla. 

Yt, [anonyymi]

 Johon sama virkailija Turvallisuus- ja terveysosastolta vastasi:

Hei, 

Olisin voinut vastata myös, että tiedustelemaanne asiakirjaa ei ole saatavilla Sosiaali- ja terveysministeriöstä. 

Terveisin,

Tämän kirjeenvaihdon perusteella kotimaiset virusdenialistit ovat nyt julistamassa, ettei virusta ole eristetty, viruksesta ei ole todisteita, eikä virus aiheuta tautia, ja ne muut tutut väittämät.

He eivät välitä siitä, että virusten eristäminen ei ole ministeriön työtä. Se eri laboratorioiden työtä ympäri maailmaa. Ja näitä tuloksia löytyy tieteellisistä julkaisuista. Tietopyyntöjen sijaan anonyymin olisi kannattanut selata Nature Medicine, The Lancet, The New England Journal of Medicine, tai Virus Research julkaisun, tai lukemattomien muiden tieteellisten julkaisujen sivuja.

Mutta virusdenialistit tietävät mitä näistä julkaisuista löytyy. Siellä on tällaista kamaa.



  Siksi virusdenialistit tekevät tällaisia PR-tempauksia tietopyynnöillään. Ja toivovat etteivät muut huomaa millaista vilunkia he tekevät.

3 comments:

Anonymous said...

Ja sinä toistat samaa mantraa, mitä olet toistanut käymissämme aiemmissa keskusteluissa. Tuo “tietopyyntökikkailu” on yksi harvoista tavoista, millä pystytään edes yrittämään hakemaan todisteita tälle asialle. Koska tästä ei missään anneta keskustella, ei jää paljon vaihtoehtoja. Minäkin yritin aloittaa tästä asiasta keskustelua Skepsis ry Facebook ryhmässä, mutta keskustelu ehti olla näkyvissä vain joitain minuutteja, ennen kuin se (jo paljon kommentteja saanut) merkintä poistettiin ja minut potkittiin samantien ulos ryhmästä. Juuri niin paljon tästä asiasta saa keskustella.

Laittamasi kuvassa “viruksesta” kerrotaan kuvatekstissäkin, että tutkimuksessa on käytetty mm. Vero6 soluja. Tämä kuva ei todista yhtään mitään. Perehdy nyt jo hyvä ihminen tutkimusten metodeihin, ennen kuin näitä samoja soluviljelmissä tehtyjä kokeita jaat tänne uudestaan ja uudestaan.

Ja lukijoille, suosittelen lukemaan laittamani aiemmat kommentit näihin merkintöihin:

Tänne ensimmäiset laittamani kommentit
https://paholaisen-asianajaja.blogspot.com/2020/07/viruksia-ei-ole-olemassa.html

Ja kun vastausta ei kuulunut, täällä asiaan muuten liittymättömässä merkinnässä jatkoin keskustelua asiasta
https://paholaisen-asianajaja.blogspot.com/2021/08/maikkari-ja-asiaan-perehtymattomyyden.html

/Jaana

Rami said...

Jaana.
Loistavasti taas lähestyit!
Kiitos osaltani.

Hyvää syksyä ja Googlen käyttöä.

Rami

Paholaisen Asianajaja said...

Jaana, kannattaa tulla tuonne Paholaisen asianjajaja -blogin Facebookin ryhmään tekemään aloitus. Pääset ajankohtaisemmin ajantasalle.