7.10.23

CIA ja maailmanlopun kirjan julkaiseminen

CIA julkaisee säännöllisesti tutkintamateriaaleja, jos niistä on erikseen tehty tietojen luovutuspyyntöjä. Viranomaiset penkovat arkistokaappejaan läpi, skannaavat papereita ja laittavat kaikki tiedot koko maailman katseltavaksi CIA:n viralliselle verkkosivulle. Prosessi itsessään ei ole mitenkään mullistavaa. Keskustiedusteluvirastolla on kuitenkin valtava salailun maine, joten näitä julkaistuja materiaaleja selataan läpi suurella mielenkiinnolla. Aina silloin tällöin joku dokumentti herättää ihmettelyä. Näytti nimittäin siltä, että CIA julkaisi vahingossa ihmiskunnan maailmanlopun ennustavan kirjan.

The Adam and Eve Story kirja ei ole tavallinen kokouspalaverien muistiinpano tai tiedusteluraportti. Se näyttää kertovan yksityiskohtaisen, lähes tieteellisen, kuvauksen siitä miten planeetallamme tapahtuu lähes raamatulliset mullistukset.

Youtube-kanava TheWhy Files esitteli tätä CIA:n hämmästyttävää maailmanlopun ennustavaa kirjaa tammikuussa 2023. Video on tähän asti kerännyt yli 17 miljoonaa katselukertaa. Moni muu napa-alueiden vaeltamisesta ja maailmanlopuista kiinnostunut kanava ihmetteli samaa kirjaa. Myös suosittu Joe Rogan Experience podcast-käsitteli aihetta ja The Adam and Eve Story sai lisää julkisuutta. Tästä seurasi hyökyaalto TikTok videoita, joissa toisteltiin lyhyemmässä muodossa sitä samaa mitä isommat kanavat olivat kertoneet.

CIA ei sensuroisi kirjaa tuolla tavalla, jos ei sisältäisi jotakin tärkeää.

Kuulijoille esitellään melko samanlainen tarina. 1960-luvulla eräs tunnettu tiedemies julkaisi kirjan, joka voisi vaikuttaa koko ihmiskuntaan. CIA kuitenkin luokitteli kirjan salaiseksi ennen kuin kukaan pääsi lukemaan sitä. Vasta muutama vuosi sitten tämä mullistava opus saatiin vihdoinkin julkiseksi. Ja ihmiskunta pääsee perehtymään tulevan luonnonmullistuksen tuhoihin.

Tulevaa maailmanloppua kuvaillaan dramaattisin sanankääntein. Nykyinen sivilisaatiomme tulee katoamaan kun mannerlaatat ja napa-alueet vaihtavat ripeästi paikkoja. Chan Thomas kertoo lukijoilleen, että kaikki tuo mannerlaattojen tuho tapahtuu yhden vuorokauden aikana. Magneettisten napojen vaihtumisen sijasta planeetta on hetken paikallaan. Ilmavirrat ja meret jatkavat liikettään maanpinnasta välittämässä. Siksi myrskytuulet ovat tarpeeksi vahvoja pyyhkimään kokonaisia kaupunkeja matalaksi. Tsunamit ovat kerrostalojen korkuisia. Tällaisen järeämmän napasiirtymän seurauksena ihmiskunnan mahdolliset selviytyjät joutuvat elämään uudella kivikauden aikakaudella.

Tarinassa unohdetaan kuitenkin kertoa muutamia faktoja. The Adam and Eve Story kirjoitti Chan Thomas. Kirjan ensipainos julkaistiin 1963. Siitä on tehty ainakin kolme painosta. CIA:n sivuilla on skannaukset vuoden 1965 painoksesta. Se sisältää vain 45 sivua. Omakustanteena tehty kirja oli aina halukkaiden ostettavissa. Se ei vain ollut mikään myyntimenestys.

Toisin kuin salaliittoteorioita rakentaneet olivat väittäneet CIA ei sensuroinut tai salannut kirjaa. CIA:n siivoama julkaisu tarkoitti kirjan kanteen tehdyn omistuskirjoituksen peittämistä. Emme tiedä kenelle kyseinen kappale on annettu lahjaksi ja kuka sen antoi lahjaksi. Tiedämme vain sen, että jossain CIA:n tutkinnassa on otettu haltuun todisteeksi jonkun henkilön omistava kirja. Joka sattui olemaan Chan Thomasin kirjoittama.

Thomasin kirja ei sisällä mitään mitä ei osattaisi teorisoida tai tarkastella hänen väitteistaan riippumattomalla tavalla. Jos kirjan sisältämät väitteet edeltävistä samanlaisista tuhoista pitäisivät paikkansa, olisivat niin valtavien mullistusten jäljet geologien löydettävissä. Magneettisten napojen liikkeistä on jälkiä. Tutkijat eivät löydä sellaisia katastrofaalisia jälkiä, joita kirjassa väitetään tapahtuneen planeetan historiassa. Thomas tekee useita hurjia väitteitä, mutta ei esitä niille mitään viitteitä tai perusteluja. Kovin moni voi luulla, että Thomasin kirjoitus on salattu sen tieteellisen tiedon takia. Kuitenkin sen sivuilla on runsaasti mainintoja Aatamista ja Eevasta, koska Thomas tulkitsee Raamatun tapahtumia omalla tavallaan. Paratiisin tulinen miekki tarkoittaakin maanjäristyksiä ja laavapurkauksia. Paratiisin hedelmäpuu kuvaa alkumannerta, joka jakautui ja josta ihmiskunta lähti liikkeelle. Tämän tietäminen edellyttää kirjan lukemista. Useimmat videoita kuunnelleet eivät välttämättä jaksa tehdä sellaista urakkaa.

Kirjasta tehtyjen villien videoiden suosion perusteella moni ihminen voi oikeasti pelätä tällaista tulevaa tuhoa. Olisipa heillä tarpeeksi voimia ja uteliaisuutta selvittää kuinka huonosti tuota 69-luvulla ennustettua tuhoa on perusteltu.

 

Julkaistu Skeptikko 2023-3-lehdessä.

No comments: