23.6.08

Kreationistin tulkinta dinosaurusten joukkohaudasta

Bwanajoella juhlitaan National Geographicin julkaisemaa juttua dinosaurusten joukkohaudasta. Joel Kontinen pohtii:

Joukkohauta sai nimekseen Hanksville-Burbee Quarry. Se sijaitsee kuivalla maalla, mutta tutkijat uskovat, että “korkeanveden tapahtuma” huuhtoi fossiilit mukanaan usean vuosisadan aikana. Painotus on sanalla uskoa, koska ei ole mitään keinoa varmistaa, että joukkohauta todellakin muodostui usean sadan vuoden aikana.

Paljon loogisempi selitys on Genesiksessä kerrottu globaalinen katastrofi. Se ei suinkaan ollut pienoinen kevättulva vaan tuhoisa vedenpaisumus, jonka voidaan odottaa jättäneensä useita fossiilihautausmaita jälkeensä.


Koska tulvat ovat jatkuva ilmiö tällä planeetalla, eivät ne sinällään ole kovin suuri yllätys paleontologeille. Megatulvia on tapahtunut useasti maailman historiassa ja niistä on ihan oikeita jälkiä. Geologit eivät ole kiistämässä, että vedellä on merkittävä vaikutus sedimenttien ja fossiilien muodostumisessa.

Kyseisessä joukkohaudassa on kuitenkin jotain - tai oikeastaan siellä ei ole jotain - joka tuottaa ongelmia "loogisemmalle selitykselle."

Jos joukkohaudassa on sekä isoja maalla tallustaneita dinosauruksia ja vedessä eläviä simpukoita, ja kreationistit selittävät sedimenteissä olevien fossiilien järjestystä hydrodynaamisella lajittelulla yhdistettynä ekologisiin lokeroihin, niin miksi seasta dinosaurusten ei löydy hevosia, karhuja, norsuja tai muita vastaavia moderneja nisäkkäitä. Kreationistien mukaan dinosaurukset ja kaikki nykyään elävät eläimet elivät samaan aikaan. Dinosauruksia ei löydetä modernien nisäkkäiden seasta näissä kerrostumissa. Dinosaurukset olivat kuitenkin erittäin monipuolinen ja laajalle levinnyt elämänmuoto omana aikakautenaan.

Kuitenkin ne eivät sekoitu maailmanlaajuisessa vedenpaisumuksessa nisäkkäiden kanssa.

No comments: