26.4.09

Aavetarinan haitallisuus

Kummitusjuttuja on kiva kertoa, mutta joskus niistä voi koitua haittaa. Tämän sai kokoe Staley-myllyn omistaja. Suvun omistuksesa oleva tontti sai vähän väliä luvattomia vierailijoita. En tarkoita avaruusolentoja tai aaveita, vaan jotain pahempaa: aavemetsästäjiä. Weird Ohio-kirjassa ja eräillä verkkosivuilla kerrotaan myllyyn liittyvän karmaisevaa kummittelua. Uteliaan ihmiset ovat tunkeutuneet ottamaan valokuvia ja tärkeitä mittauksia paranormaaleista ilmiöistä.

Melissa Duer sai tarpeekseen. Hän on myllyn rakentaneen miehen jälkeläisiä. Duer haastoi tarinan levittäjät oikeuteen. Kutsumattomia vieraita kävi liian usein. Perhe oli joutunut rakentamaan aitoja, asentamaan valvontajärjestelmiä ja ostamaan kunnolla koulutetun vartiokoiran.

Tuomari määräsi, että kirjan tekijät eivät olleet tehneet mitään väärää. Mutta toinen tarinanlevittäjä ja verkkosivut joutuivat kärsimään. He eivät reagoineet esitettyyn syytteeseen, joten tuomari määräsi päätöksen automaattisesti Duerin hyväksi. Verkkosivu määrättiin maksamaan 125´000 dollarin hyvitys. Kummitusjuttu täytyy poistaa sivuilta.

No comments: