6.4.09

Morristownin UFOt

Tämän vuoden tammikuussa Yhdysvalloltojen taivaalla havaittiin outo rykelmä punaisia valoja. Muodostelmassa liikkuvat valot nähtiin tammikuun 5. päivä New Jerseyn Morristownissa. Valot eivät vilku kuten lentokoneissa. Eikä valomuodostelmasta lähtenyt ääntä. Muodostelma vaihteli kuviotaan.Valoja nähtiin useammassa perheessä ja poliiseille soiteltiin. Pian kameraryhmät kuvasivat valoja. Ne eivät näkyneet tutkassa. Mystinen ja jännä ilmiö. Uutisissa asti ihmeteltiin tapahtumaa. Lääkärit ja lentäjät antoivat haastatteluja. Erään havainnon mukaan valot vaelsivat vasten tuulta, joten niillä täytyi olla jokin voimalähde. CBS-uutisten arvailuissa sanottiin, että valot voisivat olla heliumpalloihin kiinnittetyjä soihtuja. FoxNews ihmetteli mysteeriä rajummilla adjektiiveilla. Kukaan ei ole nähnyt vastaavaa. Sekaan leikataan pätkiä Maailmojen sota-leffasta. Blonditoimittaja pyörittelee päätään poliisien teorialle heliumpalloista ja soihdusta. Hän sanoo; "No concrete evidence yet." FoxNews varmistaa olevansa reilu ja tasapuolinen, sillä he ottavat ruutuun ufo-teoriaan uskovan Hurleyn pariskunnan. He eivät usko soihtu-teoriaan. He eivät nähneet savua ja valot liikkuivat eri suuntiin. Paul Hurley on lentäjä. Monet muut silminnäkijät olivat sitä mieltä etteivät valot voineet olla soihtuja.

History Channelin UFO Hunters-ohjelmassa ufo-asiantuntija Bill Birnes (UFO Magazinen julkaisija ja UFO-kirjailija) totesi etteivät Morristownin valot voi olla heliumpalloihin sidottuja soihtuja.

Tässäpä skeptikoilla selittämistä. Heliumpalloja ja soihtuja? Eivät sitten keksi mitään omaperäisempää Venuksen ja suokaasun jälkeen?

Noh, ne olivat heliumpalloja ja soihtuja. Chris Russo ja Joe Rudy päättivät tehdä pienen kokeen ihmisillä. Kuinka ihmiset reagoisivat outoihin valoihin? Kuinka luotettavia havaintoja ihmiset tekisivät? Mikä vakuuttaisi heidät siitä, että taivaalla olisi avaruusalus? Saisivatko he jonkun ufo-ekspertin pään pyörälle?

He ostivat soihtuja ja heliumpalloja. Soihdut kiinnitettiin siiman ja teipin avulla palloihin. Pallot vapautettiin metsän suojissa, jotta kukaan ei näkisi miehiä. He taltioivat ilmiön valmisteluprosessin ja median reaktiot. Videot ovat katseltavissa tuolla eSkepticin sivulla.

Loppu on historiaa.

Ai niin. Ihmisille valehdellut parivaljakko sai syytteen häiriön aiheuttamisesta. Taivaalla heiluvat soihdut ovat vaarallisia jos ne sattuvat putoamaan väärään paikkaan. Onneksi kukaan ei kuollut.

1 comment:

AaJii said...

Siitähän ei ole pitkä kun kotosuomessa ihmeteltiin vastaanvantyylisiä valoja taivaalla. Tuolloin kyseessä oli kuumailmapallotyyliset soihdut.