29.3.10

Väärää tietoa homeopatiasta Valkeakosken Sanomissa

Luulin saavani pienen tauon homeopatiasta. Mutta ei. Heti töihin päästyäni tuli eteen Valkeakosken Sanomat. Hannele Laine on haastatellut homeopaatti Anne Salosta. Valkeakoski on saamassa oikein keskittymän vaihtoehtohoidosta. Salonen kertaa kokemuksiaan. Hän sai kosketuksen iirisanalyysiin, joka näyttäisi olevan joidenkin homeopaattien suosima diagnoosikeino. Ei klassisen homeopatian käyttämä. Iirisanalyysin myötä myös homeopatia alkoi kiinnostaa Salosta. Sitä seurasi kolmen vuoden opinnot homeopaatiksi.

Nyt Salonen myy homeopatiaa Valkeakoskella. Hän esittelee homeopaatin toimintatapoja. Lääkemääräys tulee vasta jopa kaksi tuntia kestävän kyselytuokion jälkeen. Homeopaatin täytyy tietää oireiden ajankohdat, tunnetilat ja yöunet, jotta asiakas saa oikean pillerin. Jos ensimmäisellä yrityksellä annetut pillerit huonontavat oireita, niin oikea lääkeaine on löytynyt. Annostus on vain ollut liian vahva. Eli jos ensimmäisellä yrityksellä oireet huononevat, niin teoriassa homeopatia toimii. Jos oireet kuitenkin paraneva, niin teoriassa homeopatia toimii. Kehohan alkoi parantamaan itseään! Jos oireet pysyvät samana, niin etsitään uutta homeopaattista pilleriä. Tätä toistetaan kunnes tauti paranee, tietenkin homeopatian takia.

Samuel Hahnemannin luoma oppijärjestelmä on kokonaisuus, jolla voidaan lopulta korvata lääketeollisuuden antibioottipillerit ja ruiskeet. Homeopaatit markkinoivat immunisointikampanjoita, jotta rokotteista päästään eroon. Homeopatialla parannetaan niin virusten (HIV), bakteerien, parasiittien (malaria) kuin perinnöllisten tautien ja syövän aiheuttamat oireet. Myös koomapotilas voi toipua tämän avulla. Ei ole mitään patologiaa mihin sokeripilleri ei tehoaisi.

Painetussa lehdessä on pieni info-ikkuna sivun alareunassa. Siinä mainitaan lyhyesti homeopatian perusteista. Homeopaatit eivät enää onneksi puhu miasmoista. Hyvä huuhaa ei muutu tieteen edistyksen edessä. Immuunijärjestelmän löytymisen jälkeen homeopatia vain sovitettiin kyseisen järjestelmän aktivoijaksi.

"Jos kehon oma vastustuskyky on heikentynyt, tämä järjestelmä ei aina aktivoidu ilman ulkopuolista apua. Näissä tapauksissa homeopatia on keino aktivoida tämä järjestelmä antaen luonnolle sykäyksen oikeaan suuntaan."


Tuon selkeämmin homeopaatti ei voikaan todeta, että heidän jakelemat sokeripillerit ovat oikeastaan ihmisen kehon luonnollisen parantumisen kulissit. Keho pystyy parantamaan itseään, mutta homeopatia nappaa kunnian.

Otsikossa mainitsemani väärä tieto? Se on sama väärä tieto, jota levitettiin Pirkka-lehdessä vuonna 2008. Lainaan Valkeakosken Sanomien versiota:

"Homeopaattiset valmisteet eivät ole lääkkeitä, mutta ovat Suomen Lääkelaitoksen rekisteröimiä ja hyväksymiä. Ne sisältävät yrttejä, metalleja, suoloja; myös aineita, jotka laimentamattomina olisivat myrkyllisiä."
Noh, ehkä joissain homeopaattisissa valmisteissa voi olla sisältöä. Jos niitä on laimennettu vain 1 C - 4 C (tai 2 X - 8 X) laimennoksiin asti. Hahnemann suositteli 30 C laimennosta useimpiin tarkoituksiin. Silloin valmisteessa ei enää ole alkuperäisen "lääkeaineen" molekyylejä. Jotta asiakas saisi kurkustaan alas edes yhden vaikuttavan molekyylin, niin pillereitä pitäisi popsia tähtitieteellinen määrä. Juju on siinä, että vesimolekyyli muistaa siihen sekoitetun aineen vaikutukset. Siksi olemattomiin asti tehty laimennus ei haittaa. H2O kykenee muistamaan sitä sata kertaa monimutkaisemman yhdisteen tiedot.

Käytännössä homeopaattiset valmisteet eivät sisällä yrttejä, metalleja, suoloja, koiran ulostetta, torakoita, Oscillococcinumia, röntgensäteilyä tai plutoniumia. Kaikki nuo ovat homeopatian raaka-aineita. Homeopaattisilla valmisteilla ei voi saada yliannostusta, kuten homeopaattisten pillereiden valmistajat muistuttavat. Asiakas ei saa erilaisia aineita ostaessaan homeopaattisia valmisteita.

Hän saa aina saamaa: vettä.

Samaan syssyyn voisi laittaa uutisen Britanniasta. Siellä kohistiin pari vuotta sitten malarialääkkenä myydyistä homeopaattisista valmisteista. Jopa homeopaattien liitto määrää ettei homeopaattisia tuotteita saa mainostaa tautien lääkkeinä. Homeopaattisia malarialääkkeitä myyvät kaupat saivat piiskaa (ei tietenkään Society of Homeopathsin toimesta). Vuonna 2010 markkinoilla on uusi yrittäjä.

Afrikassa myytävä MalariX suojelee ja hoitaa malariapotilaita. Purkki maksaa vain vähän päälle viisi euroa.

MalariX is a homeopathically prepared complex formula that has been successfully used to prevent and treat malaria in Kenya & Africa for the last 10 years.

Thousands of Kenyans use it regularly for prevention. And thousands of others have used it successfully to treat malaria when it has befallen them.

Under ALF's Malaria-Free charity programme, over 1500 Kenyan families are receiving free malaria prevention and are now malaria-free.
Lapsille annetaan sokeripillereitä ehkäisemään malariaa. Asiassa on yksi valoisa puoli. Lapsia voi aina tehdä lisää.

9 comments:

Sähis said...

Auttaisikohan homeopaattiset lääkkeet näihin verenpaineheilahteluihin, joita näistä homeopaattisista uutisista saa?

Piikelo Ripaska said...

"Homeopaattiset valmisteet eivät ole lääkkeitä, mutta ovat Suomen Lääkelaitoksen rekisteröimiä ja hyväksymiä."

Homeopaatti kusettaa aina. Homeopaattien mukaan lääketiede on lääketeollisuuden kätyri ja siksi homeopaattisia valmisteita ei hyväksytä lääkkeiksi. Kuitenkin lääketieteen edustajat tai viranomaiset kelpaavat auktoriteetiksi silloin, kun ne ovat antaneet ainakin näennäisen hyväksynnän homeopaattisille valmisteille. Mainostamisessa kaikki keinot näyttävät olevan sallittuja.

"Lääkelaitoksen hyväksymä", onhan sen siis pakko olla tehokas ja turvallinen. Vaikka ei olekaan lääke, "virallisen hyväksynnän" saatuaan se on uhrien, tai siis asiakkaiden silmissä ainakin melkein lääke. Silkkaa kusetusta siis.

Sori että saarnaan kuorolle.

Juha Haataja said...

Itselläni tämmöiset uutiset usein pikemminkin alentavat verenpainetta - riittävän pieninä annoksina.

Jos tumpelot ovat tarpeeksi tumpeloita niin maailmassa on kaikki hyvin... (Ja asiaa voi ajatella darwinistisestikin.)

Unknown said...

Olen itsekin toimittajana ajatellut joskus etsiytyä homeopaattisiin hoitoihin(!), vähän leikkimielisellä journalistisen tutkimuksen mielellä...:) Minullahan on tuo MS diagnosoitu, joten mitähän vettä homeopaatti siihen määräisi, oletteko kuulleet? Eiköhän siihenkin parannus löydy homeopatiasta? Tai kyllähän siihen jostain lukemani jutun mukaan tepsii superruokakin...

Äiti Reseta said...

Juha Haataja sanoin: "Jos tumpelot ovat tarpeeksi tumpeloita niin maailmassa on kaikki hyvin... (Ja asiaa voi ajatella darwinistisestikin.)"

Voi kun olisikin niin, että humpuukimaakarit hoitaisivat pelkästään itsensä pois geenipoolista. Valitettavasti puoskaroinnista kärsii eniten viattomat, syyttömät ja puolustuskyvyttömät, joten pitää olla aikamoinen nihilisti nähdäkseen asiassa jotain hyvää.

Paholaisen Asianajaja said...

Tuulia, määräys riippuu siitä mitä oireita luettelet homeopaatille. Homeopatiassa ei välitetä onko tauti viruksen vai geenien aiheuttama. Oireet ratkaisevat.

Muistelen bloganneeni tästä tarkemmin viime vuonna. Pitää kaivaa se juttu esiin.

Matoisa-Lankku said...
This comment has been removed by the author.
Matoisa-Lankku said...

Sorry poistettu kommentti, sähläsin kädettömänä koneen kanssa...

Mutta siis piti ihmettelemäni sitä, että kun nämä homeopaattiset pillerit ovat sokeria (ovatko ne tavallista sokeria, vai mitä plaatua?), ja siihen on sitten tirautettu päälle joku tippa sitä oikein laimennettua ja ravisteltua vettä, niin kun se vesi siitä haihtuu niin jääkö se muisti itse asiassa siihen sokeriin? Kun ei kait siitä vedestä enää ole jäljellä mitään? Pitäisikö siis puhuakin sokerimolekyylin muistista? Jos vaikka tieteellinen selitys löytyisikin tätä kautta?

Hehe.

Sähis said...

Muistaakseni Edzard Ernst (maailman ensimmäinen professori vaihtoehtolääkinnässä. kouluttautunut mm. homeopaatiksi) kuvaili, että homeopaattisen lääkkeen yleiseksi koostumuksi 85% sukraloosia ja 15 % laktoosia. Ja hän tarkkaan huomattikin, että noilla luvuilla saadaan todellakin 100% täyteen.

En tosin tiedä onko olemassa hyla/into-versioita.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Laktoosi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukraloosi