8.12.09

Yliannostus homeopatiasta!

Kerrassaan järkyttävä uutinen musiikin maailmasta. Aloitteleva muusiikko Alexa Ray Joel joutui sairaalaan. Hän on Billy Joelin tytär. Kuten artistipiiressä on tapana, niin nuorena voidaan impata vaikka nestesaippuaa, jos sillä pääsee pilveen. Mutta Alexan tapaus ei liittynyt huumeisiin. Nainen otti yliannostuksen tulehduslääkettä. Tarkemmin sanoen Traumeelia, joka on homeopaattinen lääke. Pillerien popsimisen jälkeen Alexa tunsi hengenahdistusta. Ehkä hän otti pillereitä liikaa vahingossa, ehkä itsemurhahakuisena. Hänellä on ollut sellaisia haluja menneisyydessä. Toisaalla uutisoidaan ettei ole varmuutta mitä pillereitä Alexa nielaisi. Ehkä ne olivat unilääkettä.

Traumeelin valmistaja on laatinut tiedotteen. Siinä vakuutetaan, että Traumeel on mahdolllisimman turvallinen lääke.

Traumeel® has been used safely for 60 years in 60 countries. It is a homeopathic medicine made of very small doses of botanical and mineral natural ingredients for the temporary relief of muscular pain, joint pain, sports injuries and bruising. It is not an antihistamine. Like all homeopathic medicines, Traumeel® has an extraordinary high safety profile. It is available in several dosage forms including an ointment and tablet form. Specific to the tablet form there are only few side effects and there is no known drug interaction.


Todellakin. Jos Traumeel on homeopaattinen lääke sen varsinaisessa merkityksessä, niin se ei sisällä vaikuttavia aineita. Alkuperäiseksi lääkeaineeksi tarkoitetut aineet on laimennettu olemattomiin (tai niin pieniin määriin, ettei niillä ole vaikutusta). Pillerit ovat käytännössä pelkkää täyteainetta.

Traumeel® is a safe and effective homeopathic medication for acute injuries and inflammation of the musculoskeletal system, widely used worldwide in sports medicine. It aids recovery from sprains, strains, bruises, nerve pain and swelling without the serious sides effects associated with conventional anti-inflammatory drugs like NSAIDS.


Varmasti Traumeel on turvallista. Eikä aiheuta vakavia sivuoireita.

Siksi onkin todennäköistä, että Alexia nielaisi unilääkettä. Tai jotain lääkettä, joka sisältää vaikuttavia aineita. Homeopaattinen tuote ei ole luontaistuote. Luontaistuotteet sisältävät vaikuttavia aineita.

No comments: