4.12.09

Uuden-Seelannin ilmastohuijauksesta

CRU:n hakkeroidut sähköpostit saivat aikaan paljastuksen myös Uuden-Seelannin ilmastotutkijoista. National Institute of Water and Atmospheric Research on esitelty huonossa valossa ilmastoepäilijöiden sivuilla.

Myös Bwanajoella esitetään sama asia erittäin diplomaattisesti:

Samoihin aikoihin Uudessa Seelannissa paljastui, että sikäläiset ilmastotutkijat väärensivät ilmastotietoja saadakseen haluamansa lämpenemiskäyrän.


Mistä on oikein kyse tällä kertaa? Virallisissa käyrissä näkyy lämpötilan nousua vuosisadan alusta lähtien.MUTTA! Tuo käyrä on saatu dataa rukkaamalla. Säätelyjä ja manipulaatiota. Aito, puhdas ja asiallinen tiede turvautuu raakaan dataan. Siksi The Climate Science Coalition of NZ rakensi oman käyrän, joka perustuu pelkästään sääasemien lämpötiladataan. Siinä ei olisi yhtään häiritseviä tekijöitä.

To get the original New Zealand temperature readings, you register on NIWA’s web site, download what you want and make your own graph. We did that, but the result looked nothing like the official graph. Instead, we were surprised to get this:


Kun lämpötilat lätkäistään ruudulle, niin käyrästä puuttuu jotain.Rauhaan jätetyt lämpötilatiedot pysyvät keskimäärin samana vuosikymmenestä toiseen. Ei merkittävää nousua.

Viimeistään tässä vaiheessa väitetään, että virallista käyrää on säädelty väärään suuntaan. Miten tutkijat edes saivat käyrän kohoamaan? Kuinka paljon sitä on hinkattu?

Ilmastokultin uskovaiset ovat kirjoittaneet selityksen. Toisin kuin epäilijät ovat kirjoittaneet (käyrien säätämiseen ei ole mitään hyviä syitä), nyt tutkijat väittävät, että kyl maar on. Ja kaiken lisäksi kohua nostattanut The Climate Science Coalition of NZ paljasti tämän asian kolme vuotta sitten. Silloin heille kerrottiin samat asiat.

Vuosikymmenien aikana sääasemia on lakkautettu ja uusia avattu. Näiden asemien sijainti vaihtelee. Jotkut ovat aivan rannikolla. Toiset korkeammalla. Joskus lämpötilan mittaaminen tehdään eri vuorokauden aikaan. Pelkästään sijainnin vaihtelu pakottaa lämpötilojen säätämiseen, jos eri asemien dataa edes harkitaan käyrien rakentelussa. Lammasmaan ilmastotutkijat huomauttavat myös, että he aloittivat hommat 70-luvulla. Silloin Uusi-Seelanti päti peräti 50 ja 60 ilmastoasemalla. Jo silloin n. 90 % sääasemista näytti kohoavia lämpötiloja.

Ehkä Uuden-Seelannin ilmastotutkijat ovat kikkaileet epärehellisesti, mutta toistaiseksi ei voi väittää heidän vääristelleen tuloksia.

4 comments:

Hreathemus/NDSL said...

Kielitieteilijältä terveisiä jatkoa ajatellen: Uusi-Seelanti kirjoitetaan väliviivalla suomen kielessä, mutta ilman viivaa englannissa. :)

Paholaisen Asianajaja said...

Toi kävi nanosekunnin verran mielessä. Kouluajoista lähtien olen huomannut, että joskus ajatukset ovat englanniksi pään sisällä.

I can gets confus.

Aqua Fortis said...

Hieno havainto sääasemien "liikuttelemisesta". Loistoartikkeli.

Paholaisen Asianajaja said...

Hannu Tanskasen blogissa käsitellään asiaa:

http://ilmastohuijaus.blogspot.com/2009/12/todellinen-petos-on-crun.html

Tosin yksityiskohdat jätetään mainitsematta.

"(Ylempänä siis "lätkäjengin" "suolattu" käyrä ja alempana todellisten mittaustulosten mukaan tehty, lämpötilat ovat Uudesta Seelannista)"