17.12.09

Kohua neitsyt Mariasta

Skandaali: Maria ja Joosef harrastivat seksiä!

Jeesuksen äiti Maria makaa sängyssä alastomana, Joosef vierellään. Pariskunta on ilmeisesti juuri harrastanut seksiä. Tämä anglikaanisen kirkon mainoskyltti on herättänyt paljon pahennusta Uudessa-Seelannissa, kertoo The Times.


Onneksi mainostaulu töhrittiin piiloon parin päivän kuluttua. Mainoksella oli tarkoitus puhutella uskonnottomille ihmisille uskonnosta. Mutta voih! Paikallinen katolinen kirkko ei tykkää.


Kristillinen traditiomme on jo 2000 vuotta kertonut, että Maria on neitsyt ja että Jeesus on Jumalan poika, ei Joosefin, sanoi katolisen seurakunnan edustaja Lyndsay Freer sanomalehti New Zealand Heraldille.


Mainoksessa mainitaan, että Joosef yritti pärjätä Jumalalle, mutta ei pärjännyt.

Öylätin muuttuminen ihmisen lihaksi ei ole yhtä outo uskomus katolisten parissa kuin se, että Maria pysyi neitsyenä koko elämänsä. Aivan tajuttoman outo (<-- eufemismi) uskomus! Maria kelpasi Jumalalle, joten melko varmasti hän oli kuuma ja kaunis pimu. Ottajia olisi varmasti riittänyt. Tuskin Jumalan pojaksi valittiin ihmiskunnan rumemmasta päästä olevaa naista. Tietyssä mielessä kohua aiheuttanut mainos oikeastaan tukee katolisten perinteitä. Joosefilla olisi ollut melkoinen haaste päästä lähelle samaa tasoa pedissä kuin Jumala. Onhan toinen vain mies ja toisella on valmistus- ja käyttöohjeet. Jumala tiesi tempun jos toisenkin. Ehkä Maria ymmärsi taivaallisen siittämisen jälkeen ettei miehiin kannata tuhlata aikaa ja energiaa.

Once you go God, you never go back.

10 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Takana on jotain vääntöä.

Jeesuksen sanat ristillä (~"Katso äitisi"..."katso poikasi") on aika usein tulkittu tarkoittavan sitä että hänellä oli veli. Toisen tulkinnan mukaan hänellä ei ollut veljeä, eli hän ikään kuin määräsi lapseksi.

Jaakobnin evankeliumi, apokryyfikirja, väittää Mariaa ikineitsyeksi, jolloin olisi kornia että Jeesuksella olisi veli. Mutta se jätettiin kaanonin ulkopuolelle.

En tiedä onko kristinuskolla tai edes katolisilla "virallista kantaa" siihen osallistuiko Maria tälläisiin lihan iloihin.

Paholaisen Asianajaja said...

En ole koskaan ymmärtänyt immenkalvon taikavoimia.

MrrKAT said...

Joskus joku vielä antaa lukijan kurkistaa Akun ja Iineksen makuukamariin.. ;)

..tai ehkä tekee näistä em. tapauksien ja Teräsmies+Batman kanssa triptyykin,
mutta luulen että juuri tuosta Akusta tekijä olisi helpoin saattaa käpälälautaan.

Mette said...

Katolinen kirkko on päättänyt, että Maria on ikuinen neitsyt. En nyt löydä, missä krikolliskokoukessa niin päätettiin, mutta siitä saivat uskonoppineet pureskeltavaa (harvempi immenkalvo sentään synnytystä kestää). Loppupäätelmä oli, että Jeesus syntyessään läpäisi immenkalvon kuten valo läpäisee lasin. Epäilemättä onneksi Marialle, ksoka kätilöksi oli tarjolla vain Joosef ja pari härkää.

Sen rinnalla on pientä, että Marian omakin syntymä oli neitseellinen - pyhä Anna koki myös enkelin vierailun. (Älkääkä kysykö, mistä se Anna tähän tarinaan tupsahti.)

Ninny said...

Mutta tärkein sanomahan tässä on se, että paitsi että pitää uskoa, pitää myös uskoa OIKEIN, eli *meidän* kirkkomme tavalla. Eli toistan, ei saa uskoa VÄÄRIN. Doktriinit kunniaan, ei tässä mitään tulkinnanvaraa sallita.

Jaa miten niin uskonto muka ankea ja ahdistava asia?

Matti said...

Hieman tarkempaa tietoa äijän perhesuhteista:

Jeesuksella oli veljet Jaakob, Joosef, Juudas ja Simon sekä useampi siskokin, joiden nimiä ei mainita Uudessa testamentissa. Vaikka opetuslapsilla oli samoja nimiä, niin kyseessä oli eri hemmot.

Matti said...

Eli Jooseppi siis pääsi kuin pääsikin satulaan ;-)

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Protestantit aika usein mainitsee Jeesuksen sisarista ja veljistä. Jopa proosassa esiintyvät.

Mutta kun mietitään aikaa, niin aika ihmeellistä olisi jos ei Joosef olisi päässyt. Ja jos puhe olisi nykyajasta, olisi Joosefin lisäksi päässyt pari muutakin. Ja mahdollisesti aasi. :)

Johanna said...

Immenkalvo ei ole sama asia kuin neitsyys, ei pippeliä koskaan sisällä on yhtäkuin neitsyt naisilla. Immenkalvo kun on tarkoitettu suojaamaan tyttöjä taudeilta lapsuusaikana ja teini-iässä se tulee tarpeettomaksi.
Oma äitini on kristitty mutta kun häneltä kysyy oliko Maria neitsyt hän sanoo että naurettava ajatuskin.
Ja mitäs Joosef sitten avioliiton ajan teki? Jos ei sattunut olemaan kiinnostunut naapurin aasista/ukosta/pojasta? Pyöritti peukaloitaan?

Anonymous said...

Katoliselle kirkolle Maria on tärkeä; siitä ei voi päästä mihinkään. Eri asia kuitenkin on, onko kirkon luoma kuva hänestä oikea. On itseasiassa mielenkiintoista havaita, että kun verrataan katolisen kirkon luomaa kuvaa Mariasta siihen, mitä Raamattu hänestä kertoo, on kuin kyseessä olisivat aivan eri henkilöt. Sillä kun Raamatussa ei mainita Marian millään tavalla poikenneen muista ihmisistä ja häneen on vain joitakin lyhyitä viittauksia, niin on katolisen kirkon Maria suuri kuningatar-hahmo, joka toimii esirukoilijana, välittäjänä ja jopa pelastuksen välikappaleena. Samoin hänen maanpäällisen elämänsä uskotaan poikenneen muista siten, että hänen uskotaan olleen "tahraton neitsyt" eli henkilön, joka ei koskaan tehnyt syntiä.
Niinpä kun ovat kyseessä erot katolisen kirkon Marian ja Raamatun välillä, on hyvä hieman tutkia näitä eroja. Eroavaisuuksia voidaan nähdä mm. seuraavissa asioissa:

http://www.jariiivanainen.net/marianasema.html