19.12.09

Power Balance humpuukia uhreilijoille

Aivan äsken altistuin televisiossa humpuukituotteen mainokselle, jolla rahastetaan kriittisesti ajattelemattomia ihmisiä. Urheilusuorituksia parantava Power Balance perustuu perinteisiin epämääräisiin termeihin.


Mikä Power Balance on ja miten se toimii?

Power Balance on hologrammi johon on ohjelmoitu äänitaajuutta joka reagoi positiivisesti kehosi energian kanssa.


Tuote on siitä hyvä, ettei se menetä tehoaan vuosien myötä. Kunhan sitä käytetään oikein. Power Balancea voi pitää vaikkapa taskussa. Sen toimiminen ei vaadi ihokosketusta, kunhan hologrammi on "energiakentässäsi." Hologrammiin ohjelmoitu taajuus on sitä hyvää ja hyödyllistä laatua, joten urheilijan tasapaino ja notkeus voi vain parantua. Tuo energiakentän virittely tehostaa solujen välistä kommunikaatiota.

eBayssä on hyvää tietoa tuotteen vaikutuksista:

Unlike many other ionic electro-magnetic devices, the Power Balance Holographic Disks begin to work almost instantly, restoring optimal electro-magnetic balance and promoting free flowing energy pathways… NO PROMISES, JUST RESULTS.

The benefits are clear: faster synaptic response (brain function), enhanced muscle response (in both fast and slow twitch tissues), increased stamina (better oxygen uptake and recovery), more flexibility (faster recovery) and vastly improved gravitational balance.


Tuote ei tarvitse kliinisiä kokeita. Onhan Power Balancen sivuilla anekdootteja. Useat tunnetut urheilijat pelaavat hologrammitarran avustuksella. Jopa suomalaisen Teemu Selänteen peli kulkee paremmin, kun mukana on hologrammi.

“Power Balance is a remarkable product. Not only does it help me and my team with our balance and endurance on the ice, it also helps my mom live and feel better in her daily routine.”

-TEEMU SELANNE


Ranneke on laitettu koko joukkueen käyttöön. Power Balance on levinnyt laajalle. Varmaan juuri "voihan se toimiakin" asenne ja "NHL-urheilijat ja ammattisurffaajat käyttävät sitä" ihmettely on aiheuttanut tilauksia. Esim. Suomen lentopalloliiton sivuilla on linkki ja mainos maahantuojan sivuille.

Yhdysvalloissa PB lähti rullaamaan surffaajien parissa. Surfing Magazine yritti ottaa selvää siitä miksi hologrammitarra on tehnyt vaikutuksen lautailijoihin. Epäilijät muuttuvat vakioasiakkaiksi, kun heille tehdään tasapainotesti. Rannekkeen vaikutus on niin selvä, että Randiltakin pamahtaisi parta pois!

Testi on tällainen.Hologrammi toimii myös surffilautaan liimattuna.Keksitkö mikä mättää valmistajan suosimassa tasapainotestissä?

PS. Otsikossani ei ole kirjoitusvirhettä.

14 comments:

Jussi said...

Yksi suuri ongelma tässä on käsitteiden sekoittaminen. Hologrammi toimii valolla eli sähkömagneettisilla alloilla. Toisaalta puhutaan äänistä jotka ovat mekaanisia paineaaltoja ilmassa noin 10 kHz taajuudella. Valoalueen hologrammi ei vaikuta paineaaltoihin.

Käsittämätöntä, että näin moni uskottava henkilö ja organisaatio on puhumassa tämän puolesta.

Unknown said...

Testasin ranneketta Hämeenlinnan Prismassa joku kuukausi takaperin, ja minullekin tehtiin tasapainotesti, eli kädet selän taakse ristiin ja sitten Prisman myyjä painoi käsiäni alas niin kauan kuin jaksoi. rannekkeella ja ilman ranneketta oli kyllä selvä ero. Rannekken kanssa pysyin pystyssä vaikka myyjä kuinka painoi, ja ilman ranneketta horjahdin nopeasti. Mihinkään "värähtelyihin" rannekkeen teho ei kyllä perustu. Huomionarvoista oli se, että ranneke laitettiin oikenpuoleiseen käteen, ja vasemmassa oli rannekello. Ei tullut testattua kellon kanssa/ilman kelloa...

MrrKAT said...

Ratk: Kun testaajan kohdistuvan painevektorin jatke leikkaa tukipisteen keskiarvon (jalkojen väliltä), niin testaaja ei kaadu ellei paine ole kertakaikkiaan niin kova, että kokonaispaine on ylisuuri ja henkilö lysähtää kasaan.

Testi pitäisi suorittaa sokkona/kaksoissokkona eli ko. ranneke tai epäaito valeranneke versus ei ranneketta. Ettei placebo-ootokset pääsis häiritsemään.

(Eli itse myyjältä simmut kii ja panet valerannekkseen ja testaat, jos kehuu niin älä osta tota kallista vaan se halpa-vale-ranneke.. :)

Matti said...

Tein muuten nämä videolla nähdyt Power Balance testit rouvalle kertomatta mitään mitä olen testaamassa. Rouva kun ei näitä sivuja lue.

Ekalla kerralla hän horjahti heti molempien tasapainotestien kanssa. Ilmoitin, että teen samat testit uudelleen. Tein nämä testit siis heti samalla tavalla putkeen ilman mitään hologrammeja ja hän seisoi nyt kuin "taikaiskusta" huomattavasti vahvemmin pystyssä. Toisella kertaa hän tiesi mitä teen seuraavaksi ja osasi korjata aiemmin kokemansa perusteella tasapainoaan paremmin.

Bullshittiä siis koko Power Balance.

Paholaisen Asianajaja said...

Matti hoksasi mikä testissä mättää (parin muun asian ohella). Siihen on syynsä miksi PowerBalancen myyjä ei *ensin* laita hologrammia käteen ja vasta sitten kokeile ilman hologrammia.

cleanwillie said...

Löysin videon, jossa oli päästetty skeptikko toteuttamaan rannekkeen testaamisen. Arvaatte varmaan kuinka kävi..

http://www.youtube.com/watch?v=yd0Gb9EgkHA

Anonymous said...

Yksi asia mikä pitäisi organisoida olisi valitusryöppy S-ryhmälle siitä että ne ovat mukana huijauksen markkinoinnissa.

Tietäen muuten tämän Powerbalance-yhtiön moraalin, olisi mielenkiintoista tutkituttaa ranneke TUKES:illa liiallisten muovinpehmennepitoisuuksien varalta :)

Anonymous said...

Minä testasin hologrammia Yli-Sutelan Prismassa ja sehän toimi kuin junan vessa. Olin niin hämmentynyt, että otin pöydällä olevan ylimääräisen holon toiseenkin käteeni. Sitä ei olisi pitänyt tehdä sillä yhtäkkiä aloin leijailla kohti kattoa. Onneksi esittelijä sai kintusta kiinni ja veti minut alas. Sanoi, ettei olisi pitänyt jättää holojutskaa pöydälle koska edellisellä kerralla karkuun päässyttä leijailijaa ei ole vieläkään tavoitettu. Viimeinen raportti on tullut Vanuatun Power Balance -testikeskuksesta kun kaveri oli leijaillut ohitse.

Anonymous said...

Itse kokeilin monta kertaa ensin normaalisti eli ilman ranneketta ja sitten rannekkeen kanssa sitten kokeilin rannekkeella ja ilman ranneketta, kyllä tuntui että sillä on jotain tehoa. selitäkääs mullekkin sitten toi venytystesti eli jalat suorana ja taitat käsiä niin pitkälle lattiaan kun pystyt, itsellä venyi 5cm enemmmän rannekkeen kanssa kun ilman sitten koitin vielä ilman ranneketta niin tulos oli heikompi, kertokaas mulle tänkin selitys?

Anonymous said...

Kyllä tää tehoo, oli kyse placebosta tai ei.

Paholaisen Asianajaja said...

Kuinka paljon olet maksanut PowerBalancesta?

Anonymous said...

35e se tais olla.

Anonymous said...

no mikä nyt noin hiljastutti?

Paholaisen Asianajaja said...

Ei mikään. Tarpeellinen on jo sanottu ja tuo video http://www.youtube.com/watch?v=yd0Gb9EgkHA näyttikin miten käy sokkona tehdylle testille.

Anonyymikään ei näköjään tehnyt koetta sokkona:
Itse kokeilin monta kertaa ensin normaalisti eli ilman ranneketta ja sitten rannekkeen kanssa sitten kokeilin rannekkeella ja ilman ranneketta, kyllä tuntui että sillä on jotain tehoa.