10.12.11

Merkuriuksen ufo

Jostain käsittämättömästä syystä tämä uutinen päättyi kansainvälisiin uutisiin. Youtube-käyttäjä SiniXster päätteli, että Sun Earth Connection Coronal and Heliospheric Investigationin tähtitieteellisessä kuvassa näkyy avaruusolentojen piilotettu avaruusalus. Hillitty otsikko kertoo kaiken olennaisen:


Amazing huge cloaked UFO next to Mercury MUST SEE!!!
Merkuriuksen takana piileksii aivan selvästi keinotekoinen alus. Sehän on sylinterin muotoinen. "There's absolutely no explanation for that other than its some sort of ship" kuten SiniXster huokailee. Eihän tuolle voi olla mitään muuta selitystä. Siksi sanomalehdissä on laitettu vastakkain Youtubelainen ja tähtitieteilijät. Tietenkin tähtitiedettä tehneet ihmiset tulkitsevat videota erilailla. Heille maksetaan avaruusolentojen salaamisesta.

Space.com vaivautui kysymään HI-1 teleskooppi ottaa kuvia Merkuriuksesta kerran päivässä. Edellisen päivän kuvan tietoja lisätään aina tuoreimpaan kuvaan, joten yhteneväisen kuvan tekemisessä käytetään koodia. Kuvia on pakko käsitellä, sillä taustalla oleva valo täytyy himmentää. Kun kuvattavana on kaukainen tähti, niin tämä menetelmä ei tuota ihmettelyä aiheuttavia kuvasarjoja. Maata läheltä liippaavat planeetat ovat kuitenkin ripeämpiä suhteellisessa liikkeessään, joten taustavalon käsittely on heti vaikeampaa. SiniXsterin zoomailema kirkas kuvio on jäänne edellisen päivän Merkuriuksesta. Viivamainen kuvio syntyy, kun kuvia yhdistelevä koodi jättää jotkin pikselit ylivalottuneiksi. Vastaavia valoilmiöitä on nähtävissä mm. 2o09 taltioiduissa pätkissä, kun planeettojen vanaan ilmestyy kirkas pala.

1 comment:

Anonymous said...

Lehdistö, mitä kettua?