11.12.11

Turkki suojelee lapsiaan Darwin-sedältä

Lapsille tarkoitettu sisältösuodatin on muokattu luomisopille suotuisaksi. Turkin Informaatioteknologian ja kommunikaation paneeli päätti, että sisältösuodatin suojelisi pienokaisia pornon ja väkivallan lisäksi evoluutioteorian oppi-isänä tunnetulta Charles Darwinilta. Jos pikku-Saffet tai pikku-Letafet kirjoittavat nettiselaintensa hakukenttään Darwin tai evoluutio, niin syntinen haku estetään. Hyväksyttävänä pidetään Koraaniin perustuvan luomisopin selaamista. Anti-evoluutiosivuille pääsee helposti.

Turkki on suhteessa hyvin maallistunut maa 1920-luvulta lähtien, kun verrataan muihin Lähi-idän avoimesti islamilaisiin valtioihin. Siksi on kulmakarvoja kohottavan huolestuttavaa, että tieteelle ollaan näinkin virallisissa paikoissa epäsuotuisin asentein tietoliikenteessä.

Onhan minulla jossain tallessa yli viisi vuotta vanha lehtileike Aamulehdestä. Siinä kerrotaan miten turkkilaisessa ostoskeskuksessa kampanjoidaan banderollein evoluutioteorian pahuutta vastaan. Ainakin anti-evoluutioliike on pysynyt vahvana sunnilaisuutta suuntausta seuraavan muslimiväestön keskuudessa. Turkkilaisista 99% on muslimeja.

No comments: