20.1.15

Surullisia uutisia Kanadasta, Puoskari Floridassa

Uusi Suomi-kertoi 11-vuotiaan Makayla Saultin kohtalosta. Kanadalainen nuori tyttö sairastui leukemiaan. Lääkärit määräsivät kemoterapiaa, jolla olisi edes mahdollista selvitä. Lääkäreiden testeissä leukemia oli vielä siinä vaiheessa hoidettavassa muodossa. Takuita kunnon remissiosta ei tietenkään ole. Ensimmäisen kemoterapiakuurin aikana Makayla meni huonoon kuntoon. Hän kertoi lääkäreille, ettei enää kestäisi toista kertaa vastaavaa. Sairaalaan tarjoamat vaihtoehdot jäivät käyttämättä ja samalla n. 75% todennäköisyys elää vielä viiden vuoden kuluttua jäi taakse. Todennäköisyys vaihtui nollaan. Lautakunta päätti, että tässä tapauksessa ei ollut syytä riistää tyttöä ja pakottaa hänelle lisää kemoterapiaa. Lautakunnan johtaja Andrew Koster sanoi, että hoitoon pakottamisesta olisi enemmän haittaa. Tyttö olisi eristetty perheestään ja sukulaisistaan vieraaseen hoitolaitokseen.

Tytön perhe päätti turvautua pehmeämpiin hoitomuotoihin, joiden Uusi Suomi mainitsee olevan alkuperäiskansojen vaihtoehtoisia hoitoja. Sen on melkein kuin Daniel Hauserin kohtalo viitisen vuotta sitten. Paitsi että Daniel palasi karkumatkan jälkeen lääketieteen pariin. Ja on vieläkin hengissä.

Makayla Saultin tapauksessa perhe ei kuitenkaan turvautunut Ojibwa-intiaanien perinteisiin. Parannusta haettiin Floridasta. Sitä tarjosi Hippocrates Health Instituten Brian Clement, joka haluaa kutsua itseään tohtoriksi (ilman tutkintoa). Taustalta löytyy raakaruokaan ja henkisyyteen luottamista, mutta ei edes naturopaatin pätevyyttä, kuten Floridan osavaltion terveysviranomaiset ovat huomauttaneet. Miehen toimistossa komeilevia diplomeita on ostettu University of Science, Arts and Technology-diplomimyllyistä(tutkintoja Karibialta). Clement on todennut leukemiapotilaiden perheille, ettei leukemia ole edes vaikea sairaus hoidettavaksi hänelle.

Epäilyttävät väitteet pätevyydestä plus hurjat terveysväittämät. Ei ollenkaan lupaava alku.

Oracilla on Respectful Insolence -blogissaan pari sanaa kirjoitettuna kyseisestä herrasmiehestä. HHI:n menu on luettavissa netin kautta. Asiakkaille tarjotaan terveellisiä elämäntapoja kylpemisen, sopivan kuntoilun, hieronnan ja monen muun rentouttavan aktiviteetin muodossa. Siihen sekaan on laitettu ylitseampuvia terveysväittämiä vehnäruohon terveysvaikutuksista, suolihuuhtelua, detox-kuureja sekä muita terveyskylpylöistä tuttuja vaihtoehtoisia hoitomuotoja.

Varsinkin vehnäruohon kohdalla ruoho-smoothie näyttäisi tekevän kaikkea kaikkien vaivojen poistamisessa.

Wheatgrass contains beneficial enzymes that help protect us from carcinogens, including Superoxide Disumates (SOD), that lessens the effects of radiation and digest toxins in the body. It cleanses the body from head to toe of any heavy metals, pollutants and other toxins that may be stored in the body's tissues and organs.

Makayla Sault sai hoitoa Clementin valvonnassa. Toistaiseksi ei ole selvinnyt mitä kaikkie hänelle tarkalleen tehtiin. Makaylan äiti on puhunut ainakin C-vitamiiniruiskeista, raakaruokadieetistä ja matalatehoisesta laserterapiasta. Lopullinen hintalappukaan ole julkista tietoa, mutta lehdistölle on kerrottu summan pyörivän 18 000 dollarin paikkeilla.

Valitettavasti tässä tapauksessa Clementin toteamukset helposti hoidettavasta leukemiasta osoittautuivat liioitelluiksi. Tytön terveys romahti HHI:sta palattuaan. Makayla Sault kuoli 11-vuotiaana. Perhe syyttää kuolemasta 11-kuukauden pituista kemoterapiaa. Terveyskylpylän Brian Clement ei suostu puhumaan toimittajille. Kanadan naturopaattien liitosta sentään edustaja Jill Shainhouse vastasi, ettei mikään mitä he tarjoavat saisi korvata lääkärien suosittelemaa kemoterapiaa.

“The important thing to note here is that we are "adjunctive care" providers.  As naturopathic doctors, I can confidently say that nothing we would prescribe would replace conventional chemotherapy or other conventional treatment, nor would we ever recommend this. 

2 comments:

Anonymous said...

Arvon asiainajaja, kehittelisitkö jutun myös näistä ihmeen tekijöistä Youn living -eteerisistä öljyistä. Innolla odottaen :D

Anonymous said...

Lueskelin huvikseen sitä aloitetta, samaa kuraa se on kuin ennenkin. Puhutaan aiheen vierestä ja revitään pakonaisia johtopäätöksiä tutkimuksista, jotka eivät liity aiheeseen mitenkään.

Noh... Samanlainen säätöhän oli aikoinaan myös esimerkiksi naisten äänioikeudesta.
Maailma muuttuu, Soini ja Räsänen eivät.