11.1.22

TikTok VS Rooman imperiumi

 Siitä on useampi kuukausi kun eräs TikTok videoita tekevä @momllennial_ , eli Donna D2 nimimerkki onnistui trollaamaan historioitsijoita. Tai ainakin toivon, että hän vain trollasi saadakseen takuuvarmoja vastauksia. Huomiota kertyi nopeaan tahtiin. Videot saivat jopa yli 100 000 katselukertaa. Niistä kirjoitettiin nettiartikkeleita. Donna D2 oli siis selkeästi taitava trolli. Trollilla tarkoitan sen parasta versiota, eli henkilöä joka tarkoituksella naruttaa ja jekuttaa jutuillaan toisista irti puheita, joita he eivät muuten sanoisi.

Väitteenä oli, että muinainen Rooman kulttuuri oli oikeastaan kreikkalaista kulttuuria. Rooman valtakunnalla ei ollut sellaista vaikutusvaltaa kuin historoitsijat antavat ymmärtää. Sen sijaan Kreikka hallitsi näillä alueilla. Historijoitsijoilla ei ole suoria todisteita virallisesta historiasta. Selitykset siitä että papyrus on muka kuihtunut pois vuosisatojen aikana on vain käsien heiluttelua, jolla viralliseen historiaan uskovat yrittävät puolustaa Rooman valtakuntaa. Latina on kielenä tekaistu/keksitty vuosisatoja jälkeenpäin, kuin väitetty Rooman valtakunta oli muka olemassa. Pompeijin tuho oli lavastettu, koska oikeasti kaupunki oli kreikkalainen kaupunki. Propagandalla, huijauksilla ja vuosisatoja kestäneellä salaliitolla kirkko luotiin antiikin Rooma, jolla tuettiin katolisen kirkon arvovaltaa.

Sitten seurasin läpi kyseisen TikTokkaajan useamman videon saamia vastauksia ja sitä miten hän vastasi saamiinsa vastauksiin. Olin väärässä. Donna D2 ei taidakaan olla taitava klassinen trolli. Hän ihan oikeasti uskoo siihen mitä sanoi videoillaan. Aggressiivinen hyökkäys muita TikTok-tilejä vastaan ei ole sellaista jota itse teen trol... siis jos olisin trolli, niin tekisin.

Ja miksipä ei uskoisi omiin puheisiinsa. Onhan meillä täällä ihmiskunnan joukossa ihmisiä, jotka uskovat nuoren Maailman kreationismiin tai siihen ettei viruksia ole olemassa. Miksei myös ihmisiä jotka eivät usko Rooman valtakuntaan. Onhan muotia väittää, ettei asiantuntijoihin kannata uskoa, jos tarjolla on twitterissä FreedomPatriotEagle:n kirjoituksia.

Donna D2 on hyvin luultavasti lukenut Anatoli Fomenkon Uusi kronologia kirjan. Ja ottanut sen totena.

Minun ei tarvitse edes tarkistaa, mutta tällä hetkellä jossain internetin nurkassa on parhaillaan menossa kihisevä ja kasvava joukko, joka uskoo aivan samalla tavalla kuin Donna D2. Donnan TikTok videoiden kommenteissa on valmiina tällaisia faneja. He ovat valtavirtaa vastaan ja tulkitsevat histoaa omalla tavallaan. Tällaisia vaihtoehtohistorian faneja löytyy ympäri maailmaa. Yleensä taustalla on halua esittää oman kulttuurin ylivoimaa muihin verrattuna. Myös Suomessa on muinaisen Suur-Suomen kannattajia. 

Ennustan, että tulemme tämän vuoden aikana näkemään lisää Donna D2:n kaltaisia videoita, mutta muilta suunnilta. Se on vain yksi salaliittoteoria lisää kaikkien nykyisten salaliittoteorioiden joukkoon. Metodit historiallisen Rooman vaikutusvallan kyseenalaistamiseksi ovat tuttuja muiden salaliittoteorioiden rakentamisessa.

Ainoa seuraamisen arvoinen vastaus tuohon väitteeseen olemattomasta Rooman kulttuurista on Lady of the Libraryn video. Hän debunkkaa yksitellen, kärsivällisesti, monelta suunnalta ja äärimmäisen loogisesti Donna D2:n kamaa. Ota popcornit valmiiksi ja nauti showsta.
1 comment:

Marko said...

Metatron(youtube henkilö joka kommentoi/analysoi roomalaista historiaa) on ollut pakotettu kommentoimaan ja sitä kautta saamaan palautetta kyseiseltä henkilöltä. Kyllähän näitä tosiasioita kyseenalaistavia henkilöitä on ennenkin ollut, mutta nämä käytännössä ilmaiset internet alustat antavat heille ansaitsemattoman "äänen".